طرز تهیه شیر برنج برای افطار
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا،یکی از میان وعدههای ایرنی بسیار مقوی که در ماه مبارک رمضان نیز سر سفره افطار استفاده میشود شیر برنج است که بخاطر داشتن شیر و برنج سرشار از کلسیم، پروتئین، فسفر و ویتامین های گروه آ و ب است،که به خاطر وجود اینها کمک زیادی به برای درخشندگی، سفیدی، صافی پوست میکند و باعث از بین رفتن احساس خستگی و افسردگی در انسان میشود.اما دلیل اینکه سر سفره افطار استفاده میشود این است که علاوه بر مقوی بودن و انرژی زیادی که به شما میدهد هم هضم آن برای معده کار بسیار آسانی است هم اینکه وقت زیادی برای پختن نیاز نیست.
مواد لازم برای تهیه شیر برنج:
برنج نیم دانه ١: پیمانه
آب: ٣ یا ۴ پیمانه
شیر: ۴ پیمانه
نمک:١/۴ قاشق چایخوری
شکر١: پیمانه
کره: ۵٠ گرم درصورت تمایل
خامه صبحانه: ١٠٠ میلی لیتر درصورت تمایل
پودر هل ١:/٢ ق چایخوری یا بیشتر
پودر دارچین و گل محمدی برای تزئین
طرز تهیه شیر برنج:
برای آماده کردن برنج باید آن را ازچند ساعت قبل در آب خیس کنید سپس با 3 پیمانه آب درون قابلمه ریخته و شعله را کم کرده و منتظر میمانیم تا آب جوش بیاید و برنج را نرم کند.اگر اب تمام شد ولی برنج نرم نشد باز هم آب اضافه میکنیم تا برنج به خوبی نرم شود،صبر میکنیم تا آب برنج کاملا کشیده شود سپس شیر را به آن اضافه کنید.البته نباید شیر را یکجا به آن اضافه کرد بلکه باید در دو یا سه مرحله این کار را انجام داد،هر بار باید مننتظر بمانید تا شیر به جوش بیاید سپس مابقی شیر را بیفزایید.حالا حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا برنج در شیر نرمتر شود و لعاب بندازد.
زمانیکه دانه های برنج نرم و لعاب دار شد وقت آن است که کره و شکر را به آن اضافه کنید.باید حواستان باید این نکته نیز باشد که قبل از اضافه کردن شکر برنج نرم شده باشد چرا که در غیر این صورت شکر مانع از نرم شدن برنج میشود.کره را هم باید بعد از شکر اضافه کنیم تا از ته گرفتن برنج جلوگیری کنیم برای مرحله آخر هم پودر هل را اضافه کرده و قابلمه را از روی اجاق بردارید سپس در ظرف ریخته و با پودر پسته و بادام تزئین کنید.
چند نکته در مورد تهیه و پخت شیر برنج
در بسیاری از شهرهای ایران مرسوم است که شیر برنج را با شیره یا مربا میخورند از این رو میتوانید در تهیه شیر برنج شکر را حذف کرده و آن را با شیره یا مربا میل کنید.(میزان شکر را میتوانید کم یا زیاد کنید.)
البته در مراحل پخت نیز میتوان به صورت کلی نبات را جایگزین شکر کرد.(در گذشته بیشتر از نبات برای تهیهی شیر برنج استفاده میکردند.
بهتر است از برنج نیم دانه برای تهیه شیر برنج استفاده کنید ولی اگر از برنج کامل استفاده کردید،حتما با پشت قاشق آن را له کنید تا کاملا نرم شود.
عده ای برای طبخ شیر برنج، برنج را از شب قبل در گلاب خیس میکنند که اینکار باعث میشود عطر گلاب بیشتر به خورد شیر برنج برود و کاملا در برنج قالب شود. شما هم اگر مایلید میتوانید برنج را در گلاب خیس کنید.
در زمان پخت میتوانید از چوب دارچین استفاده کنید و بعداز پخت چوب دارچین را از شیربرنج خارج کنید.
بهتر است از عرق هل بجای پودر هل استفاده کنید. در غیر این صورت دانه ی هل را کاملا ساییده و پودر کنید. میتوانید دانه ی هل هم در شیر برنج از ابتدای پخت قراربدید و در آخر دانه هل را خارج کنید.
در نهایت هم میزان غلظت و انسجام مواد به سلیقه شما بستگی دارد!
در آخر گلاب را اضافه کنید و هم بزنید و بعد از ده دقیقه حرارت را خاموش کنید.اگر مایلید از خامه درشیر برنج استفاده کنید دراین مرحله میتوانید خامه را با کمی شیر برنج رقیق کنید و به مابقی شیر برنج بیفزایید.
بیشتر بخوانید:طرز تهیه فرنی برای افطار
انتهای پیام/
انتهای پیام/