سمفونی نهم به روایت هنرمند/ وقتی حمید فرخنژاد «ملکالموت» مشاهیر شد!
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در سالهای نهچندان دور، سینماگران و سینماداران معمولاً از ایام ماه مبارک رمضان به عنوان روزهای خلوتی سینماها و بیرونقی گیشه یاد میکردند.
اما این موضوع در چند سال گذشته و با افتتاح پردیسهای سینمایی در شهرهای بزرگ و البته طرح اکران افطار تا سحر که چند سال به تناوب اجرایی شد، تغییر کرد. به این ترتیب، شاهد بودیم که برخی فیلمها در ماه مبارک رمضان هم فروش بسیار خوبی را تجربه کردند. سینما رفتن آن هم بهصورت خانوادگی در شبهای ماه رمضان یکی از تجربههای لذتبخشی است که در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است.
اما امسال این فضا نیز همچون سایر فعالیتهای هنری با توجه به شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است. به این ترتیب علاقهمندان به سینما به نوعی با یک فرهنگی مواجه شدهاند. با این حال گسترش بسترهای ویدئویی پخش فیلم VOD و البته شبکه نمایش خانگی تا اندازهای این کمبود را جبران کرده است.
در سلسله گزارشهای «آپاراتچی» به معرفی فیلمهای جذابی میپردازیم که میتواند در این شبها اوقات فراغت خانوادهها را پرکند. این فیلمها لزوماً آثار جدیدی نیستند و ممکن است به دهه شصت یا هفتاد نیز مربوط باشند. ضمن این که از حیث کیفیت هنری نیز تنوع فراوانی دارند. میتوان گفت «جذابیت» عنصر اصلی آنها است که لحظات خوشی را برای تماشاگران رقم میزند. فیلمهایی که در شبکه نمایش خانگی یا بسترهای مختلف پخش اینترنتی بهراحتی در دسترس قرار دارد.
تماشای خط باریک میان مرگ و زندگی بر پرده نقرهای
فیلم «سمفونی نهم» آخرین ساخته محمدرضا هنرمند است که پاییز سال 1398 در سینماهای کشور اکران شد. این کارگردان شناختهشده سینما و تلویزیون، سازنده آثاری چون «زنگها»، «دزد عروسکها»، «مرد عوضی»، «مومیایی۳»، سریال «زیرتیغ» و «آشپزباشی» است.
این فیلم که زینب تقوایی تهیهکنندگی آن را به عهده دارد، نخستین بار در بهمن ماه سال گذشته و در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. سمفونی نهم در چهار رشته بهترین تدوین، بهترین صداگذاری، بهترین طراحی لباس، بهترین چهرهپردازی و بهترین جلوههای ویژه میدانی نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد.
حمید فرخنژاد، ساره بیات، محمدرضا فروتن، پژمان بازغی، مهرداد صدیقیان، علیرضا کمالی، هدی زینالعابدین و مارین ون هولک بازیگران فیلم «سمفونی نهم» هستند.
داستان «سمفونی نهم» از زبان یک ملکالموت (حمید فرخنژاد) روایت میشود. تماشاگر از ابتدای فیلم چگونگی قبض روح تعدادی از مشاهیر تاریخی توسط ملکالموت را از زبان خود او میشنود.کوروش، بردیا (پسر کوروش که به دست برادرش کمبوجیه کشته میشود)، رابعه بنت کعب (نخستین شاعر زن پارسیگوی نیمه اول قرن چهارم ه.ق)، امیرکبیر، آدولف هیتلر و نامزدش تعدادی از چهرههایی هستند که ملکالموت در دوران کاری خود وظیفه قبض روح آنها را به عهده داشته است.
بیشتر بخوانید:
حمید فرخنژاد از «سمفونی نهم» به خبرنگار آنا چه گفت؟ / قصه ملکالموتی که عاشق شد! + فیلم
این «ملکالموت» یکی از چندین کارگزار عزرائیل (فرشته مرگ) است که به گفته خود از ۲ هزار و ۶۰۰ سال پیش و در جریان جنگهای امپراتوری کوروش هخامنشی کار خود را آغاز کرده و در آستانه بازنشستگی فقط باید دو نفر دیگر را روانه جهان باقی کند.
اولین نفر مردی به نام «بردیا» است که زیر عمل جراحی فوت میکند؛ عملی که جراح آن، همسرش راحیل (ساره بیات) است. راحیل بعد از این اتفاق به دنبال این است که پیکر همسرش را مطابق وصیت او در زادگاهش (یکی از روستاهای منطقه سیرچ کرمان) به خاک بسپارد.به همین منظور، بدون هماهنگی با اطرافیان و خانواده همسرش جنازه او را در صندوقعقب اتومبیل گذاشته و به جاده میزند. دراینبین و در مسیر رسیدن به روستای زادگاه همسرش با ملکالموت همسفر میشود و...
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/