دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مهر 1394 - 11:54
مدیرعامل سابق کاغذ پارس در گفت‌وگو با آنا:

بالا بردن تعرفه واردات کاغذ، باعث قاچاق و تورم می‌شود/ تکنولوژی تولید کاغذ ایران مربوط به 6 دهه پیش است

مدیرعامل سابق کارخانه کاغذ پارس معتقد است حمایت از کاغذ بی‌کیفیت ایرانی با اهرم بالابردن تعرفه کاغذ وارداتی، به قاچاق کاغذ و افزایش قیمت آن دامن می‌زند و نهایتا این مصرف‌کنندگان هستند که صدمه می‌بینند.
کد خبر : 44967

شاپور عیدی‌وندی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا، ضمن بی‌فایده خواندن بالابردن تعریفه واردات کاغذ با در نظر گرفتن تولیدات محدود و بی‌کیفیت داخلی، گفت: «مردم و مصرف‌کنندگان در هر شرایطی به دنبال کالای با کیفیت هستند، ولو اینکه بیشتر از جیب خود مایه بگذارند. در این شرایط عجیب است که مسئولان همچنان می‌خواهند از جنس بی‌کیفیت، حمایت کنند.»


وی اظهار داشت: «بالابردن تعرفه واردات کاغذ در مقابل کاغذ بی‌کیفیت داخلی، آسیب های مختلفی را ایجاد می‌کند که احتمال قاچاق و افزایش قیمت کاغذ در بازار‌های داخلی از جمله آن‌هاست؛ آسیب‌هایی که در نهایت دود آن در چشم مصرف‌کنندگان می‌رود.»


این کارشناس حوزه کاغذ خطاب به مسئولان و سیاست‌گذارات عرصه صنعت و اقتصاد کشور اظهار داشت: «پیشنهاد من این است برای یک‌بار هم که شده، میزان خسارت‌های موجود و خسارت‌هایی که با افزایش تعرفه واردات کاغذ ایجاد می‌شود را با رقمِ سرمایه‌گذاری‌های لازم در جهت تقویت و ارتقای ظرفیت‌های تولید کاغذ در کشور مقایسه کنند. این مقایسه به آن‌ها امکان تصمیم‌گیری درست را خواهد داد.»


تقریبا از هر 5 کیلو باگاس نیشکر، 1 کیلو کاغذ تولید می‌شود؛ یعنی اگر باگاس خروجی از کارخانه‌های نیشکر خوزستان به کاغذ تبدیل شوند، تقریبا نیاز 800 هزار تا یک میلیون تنی کاغذ در کشور تامین می‌شود

عیدی‌وندی درباره ظرفیت‌های تولید کاغذ در کشور، در صورت سرمایه‌گذاری‌های مناسب و هدفمند، گفت: «در تمام جهان کاغذ به دو طریق تولید می‌شود؛ یکی از طریق چوپ و دیگری از طریق باگاس. کشور ما فضای سبز و جنگلی محدودی که دارد و از طرف دیگر دارای نعمت اهلی نیشکر است. در چنین شرایطی گسترش تولید کاغذ با استفاده از باگاسِ نیشکر، بهترین انتخاب است.»


وی ضمن بیان این مطلب که در حال حاضر کارخانه‌های نیشکر خوزستان، سالانه 4 میلیون تن خروجیِ باگاس دارد، افزود: «با توسعه تولید کاغذ از طریق بگاس نیشکر، هم به حفظ محیط زیست کمک کرده‌ایم و هم تولیدات کاغذ داخلی را افزایش خواهیم داد.»


مدیرعامل سابق کاغذ پارس اظهار داشت: «تقریبا از هر 5 کیلو باگاس نیشکر، 1 کیلو کاغذ تولید می‌شود. یعنی اگر باگاس خروجی از کارخانه‌های نیشکر خوزستان به کاغذ تبدیل شوند، تقریبا نیاز 800 هزار تا یک میلیون تنی کاغذ در کشور تامین می‌شود. البته در نظر داشته باشید که کارخانه‌های تولید نیشکر در حال توسعه هستند و در صورت سرمایه‌گذاری روی کارخانه‌های تولید کاغذ از باگاس، ایران در 5 سال آینده نه تنها در حوزه کاغذ خودکفا می‌شود، بلکه به یکی از صادرکنندگان مهم کاغذ در منطقه تبدیل خواهد شد.»


وی در پاسخ به این سوال که چرا کاغذ تولید شده از باگاس در کشور، در مقایسه با کاغذ‌های سفید وارداتی ‌کیفیت لازم برای کارهای چاپی، خصوصا چاپ کتاب را ندارد، گفت: «در تولید کاغذ‌های سفید وارداتی که بسیار مردم‌پسند هستند، افزودنی‌های مختلفی به کار گرفته شده؛ از جمله نشاسته و مواد شیمیایی مختلف. مشکل ما این است که دستگاه‌های تولید کاغذ ایران، متعلق به 5 تا 6 دهه قبل هستند و قابلیت فراوری کاغذ را ندارند وگرنه صنایع شیمایی کشور تمام مواد لازم برای فراوری کاغذ را تولید می‌کنند.»


عیدی‌وند اظهار داشت: «البته طرح‌هایی برای گسترش کاغذ تولیدی از باگاس نیشکر وجود دارد، مثل طرح احداث کارخانه 150 هزار تنی کاغذ بین اهواز و آبادان که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) پیگیر آن است. اما اولا کار توسعه به کارشناسان و مدیران کاربلد نیاز دارد و ثانیا نیازمند توجهات بیشتری در این حوزه هستیم.»


وی در پایان سخنانش تاکید کرد: «تا وقتی که ما نتوانیم کاغذ با کیفیت و کافی در کشورمان تولید کنیم، راهکارهایی همچون بالابردن تعرفه واردات کاغذ، نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه موجب بروز مشکلات دیگر نیز می‌شود. اما سرمایه‌گذاری هدف‌مند می‌تواند ایران را از بحران کاغذ، رهایی ببخشد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب