فروش مجازی کتاب هنوز با ایراداتی همراه است
علی اکبر رشیدی مدیر انتشارات مهر و دل در حاشیه سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا تصریح کرد: به طبع حضور مجازی باعث صرفهجویی در هزینهها خواهد شد اما به افزایش در آمد ناشر منجر نمیشود؛ زیرا فروش مجازی دارای چالشها و ایرادات متفاوتی است و هنوز آنطور که باید و شاید جا نیافتاده است.
وی با اشاره به اینکه انتشارات مهر و دل به صورت مجازی در نمایشگاه حضور یافته است، متذکر شد: شاید اگر همزمانی نمایشگاه حضوری و مجازی توامان نبود، فروش مجازی مؤثرتر و بهتر بود و در طول سال ناشران میتوانستند نسبت به فروش مجازی اقدام کنند.
این ناشر در خصوص علت حضور نداشتن برخی ناشران در بخش حضوری نمایشگاه اضافه کرد: در درجه اول عدم حمایت از ناشران و تأمین کاغذ و در ادامه هزینههای جانبی مانند اجاره غرفه، دکوراسیون، تأمین نیروی انسانی مجرب و آگاه به کار کتاب، نقل و انتقال و باربری، غذا و ایاب ذهاب پرسنل، پذیرایی و .... همه باعث میشود تمایل چندانی از سوی ناشران برای شرکت در نمایشگاه وجود نداشته باشد.
رشیدی معتقد است تنها حسن فروش مجازی به صورت نمایشگاه کتاب، اول قرار گرفتن در تب و تاب نمایشگاه کتاب و تبلیغات جانبی برای گرایش مردم به خرید کتاب است و دوم وجود یارانههایی هرچند اندک و بنهایی که اقشاری مثل مؤلفان، دانشجویان، اساتید و طلاب در اختیار دارند و در واقع فروش کتاب در زمان نمایشگاه را این موارد افزایش میدهد.
مدیر انتشارات مهر و دل همچنین تاکید کرد: از محاسن نمایشگاه حضوری، این است که به واسطه حضور نشرهای بزرگ، نشرهای کوچک نیز امکان دیده شدن بهتری دارند و چون بازدید از نمایشگاه به یک رویداد بزرگ فرهنگی منجر میشود همین مسأله باعث میشود نمایشگاه حضوری به چشم بیاید.
انتهای پیام/