دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 تير 1398 - 11:51
حضرتی در گفتگو با آنا:

80 درصد مشکلات کشور با اصلاح ساختار بودجه برطرف می‌شود

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: باید عزم ملی پشت برنامه‌های اصلاح ساختار بودجه باشد در این صورت بیش از 80 درصد مشکلات کشور و جامعه را حل می‌کند.
کد خبر : 405626
elyas-hazrati.jpg

الیاس حضرتی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا‌، با اشاره به اصلاح ساختار بودجه اظهار کرد: برنامه‌ای که برای اصلاح ساختار بودجه از سوی دولت آماده شده، بسیار فوق‌العاده و ارزشمند است و در کلیات آن میان مجلس و دولت اختلاف نظری وجود ندارد.


وی با بیان اینکه ضرورت این اصلاح ساختار مورد تأکید همه دلسوزان کشور است، افزود: باید یک عزم ملی پشت برنامه‌های اصلاح ساختار بودجه باشد در این صورت این اصلاحیه می‌تواند بیش از 80 درصد مشکلات کشور و جامعه را حل کند.


رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اجرای سیاست‌های اصلاح ساختار بودجه نیازمند جسارت فراوان مسئولان است، گفت: بعضی از بخش‌های تغییر ساختارها آمپول‌های پردردی دارد که مسئولان باید آن را تحمل کنند و بایستند و مردم هم بدانند در صورت پیاده‌سازی این تصمیم‌ها بسیاری از مسائل به نفع آنان خواهد بود و بخش عمده‌ای از مشکلات کشور برطرف می‌شود.


به گزارش آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی یکشنبه گذشته در جلسه غیرعلنی با محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاونان وی در جریان بخش‌هایی از اصلاح ساختار بودجه قرار گرفتند.


اسدالله عباسی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در تشریح این جلسه گفت: در شورای عالی هماهنگی اقتصادی نشست‌هایی برگزار شده و مصوباتی داشتند که نوبخت چارت‌هایی از آن را به مجلس ارائه داد. 


به گفته وی، کاهش تدریجی و قطع وابستگی مستقیم بودجه به نفت، حذف تدریجی کسری بودجه ساختاری و ایجاد ثبات اقتصاد کلان، مهار تورم، رونق اقتصادی، تأمین معیشت عمومی، کاهش نابرابری، ارتقای عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد از مباحثی بوده که در ساختار بودجه مطرح شده است.


عباسی تأکید می‌کند: همچنین اصلاح نظام یارانه پنهان انرژی و اصلاح نظام یکپارچه سازی نظام مالیاتی و تأمین اجتماعی، مولدسازی و مدیریت دارای‌های دولت با محوریت درآمدزایی پایدار، اصلاح ساختار دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های دولتی، اصلاح سیاست‌های حمایتی، اصلاح نظام مالی نفت و گاز از محورهای اصلاح ساختار بودجه است. 


وی تصریح می‌کند: در اصلاح ساختار بودجه همچنین ارتقای ثبات توسعه و عدالت که شامل ساماندهی تعهدات دولت، کنترل و نظارت بردرآمدهای نفتی و منابع و مصارف، اصلاحات نهادهای نظام بودجه ریزی، شامل اصلاح نظام بودجه ریزی و ارتقای سند بودجه و سند مالی حاکمیت نیز مد نظر است.


عباسی همچنین درباره زمان اجرای این سند گفت: یک نقشه راه در این زمینه تعریف شده که در آذرماه ۹۷ وقتی لایحه بودجه به مجلس آمد، همان زمان مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند ساختار بودجه در شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور تغییر کند. بعد از آن بودجه سال ۹۸ با تغییرات دولت در دیماه ۹۷ به مجلس داده شد. چارچوب برنامه اصلاحات ساختاری بودجه هم در بهمن ۹۷ صورت گرفت. اجماع سازی برچهارچوب کلان اصلاحات بودجه در میان سران نظام و تعیین متولی اجرا هم در خرداد سال ۹۸ صورت گرفت، و بعد از آن تصویب و اجرای برنامه‌های کوتاه مدت متناسب با زمان‌بندی ارائه شده در نقشه راه در تیرماه ۹۸ بود، برنامه عملیاتی برنامه‌های میان مدت در شهریور ۹۸ انجام می‌شود و آغاز اجرای برنامه‌های میان مدت در فروردین ۹۹ انجام می‌شود.


انتهای پیام/4034/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب