تخریب بناهای غیرمجاز در حریم رودخانهها بر عهده وزارت نیرو است
فردین حکیمی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در ارتباط با ساختوسازهای غیرمجاز در حریم رودخانه کرج اظهار کرد: براساس قانون توزیع عادلانه آب جلوگیری از هرگونه بنای غیرمجاز در مسیر رودخانهها با وزارت نیرو و در استانها بر عهده شرکتهای آب منطقهای است و اگر بناهایی مزاحم برای تأسیسات وزارت نیرو باشد باید توسط آنها قلع و قمع شود.
وی با بیان اینکه ساختوسازهایی که در حریم رودخانه کرج احداث شده به چند بخش تقسیم میشوند، افزود: برخی از این ساختوسازها، ویلاهایی هستند که در قدیم ساخته شده، یک سری از آنها هم در چند سال اخیر احداث شده است ولی بیشتر پروندهها در حوزه ساختوساز در حریم رودخانه کرج به واحدهای خدماتی و پذیرایی مربوط است که بسیاری از آنها تخریب شده و دیگر ساخته نشده و برخی نیز با وجود تخریب مجدداً ساخته شدند که برای آنها پرونده تشکیل و در جریان پیگیری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز تصریح کرد: موضوعی که در جریان ساختوسازهای حریم رودخانه کرج بیشتر از همه بر آن تأکید داریم موضوع اجرای ماده 46 قانون توزیع عادلانه آب است که در آن وزارت نیرو براساس تعهداتی میبایست کلیه واحدهایی را که در حریم رودخانه هستند به سیستم تصفیه فاضلاب مجهز کند که در این راستا برخی از روستاها همچون سرودار، پورکان و حسنکدر به این امکانات مجهز شدند و تصفیهخانه روستای ولایترود هم در حال راهاندازی است.
حکیمی با اشاره به این مطلب که چند روستا در مرحله مکانیابی و مجوزها هستند، خاطرنشان کرد: از مشکلات عمده ما در تجهیز بناهای حریم رودخانه کرج به تصفیه فاضلاب و عدم اجرای تعهدات مسئولان ذیربط در ارتباط با آن است و تا زمانیکه شبکه جمعآوری فاضلاب از بالادست رودخانه تا پاییندست راهاندازی نشود پیشرفت چندانی در جلوگیری از آلودگی آب رودخانه کرج صورت نمیگیرد.
وی افزود: البته ما بهطور مستمر پایش و نظارت را در مناطق آلاینده انجام میدهیم و اگر این نظارتها نباشد وضعیت غیرقابل کنترلی در بحث پسماند و فاضلاب ایجاد میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز تصریح کرد: تعدادی از واحدهای حریم رودخانه دارای تصفیهخانه هستند و تعدادی هم دارای مخزن جمعآوری فاضلاب، که این مخازن به هیچ وجه مورد تأیید نیست ولی با توجه به اینکه امکان صدور مجوز هم برای آنها نیست، احتمال هرگونه تخلفی در آن وجود دارد.
حکیمی اذعان کرد: به هر حال واقعیت آن است که هم ساختوساز در حریم رودخانه کرج است و هم تغییر کاربری اراضی وجود دارد که ما نیز حسب مورد در شرایطی که رأساً قانونگذار به ما اختیار داده همچون تصرف اراضی ملی در مناطق حفاظتشده برخورد میکنیم و در سایر موارد که امکان برخورد توسط ما وجود ندارد مثل ساختوساز در حریم رودخانه به سازمانها مسئول اطلاع داده و موضوع را برای بررسی و به دستگاههای متولی ارجاع میدهیم.
وی در پایان با بیان اینکه ساختوساز در این منطقه در مقایسه با تهران اصلاً قابل مقایسه نبوده و بیشتر مسیر پاییندست سد کرج مسدود شده است، گفت: این ساختوسازها امکان دسترسی برای پایش منابع آلاینده و یا تخلفاتی همچون پیگیری صید ماهی را برای ما دشوار و در انجام وظیفه ادارهکل حفاظت محیط زیست استان البرز اختلال ایجاد کرده است.
انتهای پیام/4105/پ
انتهای پیام/