دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1397 - 11:45
ترامپ محاکمه می‌شود؟

قمار رئیس جمهور آمریکا بر سر ساخت دیوار مرزی

اعلام وضعیت اضطراری از سوی رئیس جمهور آمریکا برای تأمین بودجه ساخت دیوار مرزی، تبدیل به یک قمار سیاسی برای وی شده است.
کد خبر : 360876
12.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-محسن احدی، دونالد ترامپ روز گذشته اعلام کرد که دستور اعلام وضعیت اضطراری ملی را امضا خواهد کرد تا بودجه ساخت دیوار مرزی را برای مقابله با ورود مهاجران تأمین کند.


پیش از آنکه دونالد ترامپ در مقابل دوربین خبرنگاران این سخنان را اعلام کند، کنگره، بودجه موردتوافق تا ماه سپتامبر (شهریور)‌ را برای جلوگیری از تعطیلی مجدد دولت تصویب کرده بود که در آن 1.3 میلیارد دلار اعتبار صرفاً برای تجهیز پلیس مرزی به تجهیزات پیشرفته از قبیل دوربین‌های حساس به حرکت، پهپاد و همچنین تعمیر بخشی از حصارهای مرزی دیده می‌شود.


حالا دونالد ترامپ که حیات سیاسی خود را به ساخت دیوار گره زده و کاملاً متوجه شده است که ساختار سیاسی آمریکا به وی اجازه ساخت دیوار مرزی را نخواهد داد، از اختیارات ریاست جمهوری استفاده و اعلام وضعیت اضطراری کرد تا بتواند از محل بودجه وزارت دفاع آمریکا دیوار ادعایی خود را بسازد.


ترامپ بارها از دوران رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری 2016 با حمله به مهاجران غیرقانونی، آنان را عامل بحران اقتصادی، بیکاری، فقر، اعتیاد، سرقت و قتل معرفی کرده و از بدو ورود به کاخ سفید تلاش کرد که برای وررود مهاجران، محدودیت‌هایی وضع کند.



ساخت دیوار مرزی در جنوب آمریکا با مکزیک اما مهم‌ترین وعده رئیس جمهور جنجالی این کشور بود که اصرار وی بر ساخت آن منجر به تعطیلی 35 روزه دولت فدرال آمریکا و متضرر شدن 800 هزار کارمند شد.


امیرعلی ابوالفتح در گفتگو با خبرنگار حوزه آمریکا و اروپای خبرگزاری آنا گفت: ترامپ برای ساخت دیوار مرزی بودجه 5.7 میلیارد دلاری درخواست کرده بود ولی تعطیلی دولت بیش از 6 میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا ضرر وارد کرد.


این کارشناس مسائل آمریکا افزود: مسئله دیوار مرزی عملاً به آوردگاه سیاسی میان دونالد ترامپ و حزب دموکرات تبدیل شده است و هر دو طرف می‌دانند که هر کدام پیروز از این میدان خارج شوند، بخت بیشتری برای رسیدن به اتاق بیضی کاخ سفید خواهند داشت.



ترامپ که مطمئن شده نخواهد توانست از طریق سیاست‌ورزی به خواسته خود برسد و در این صورت طرفداران سنتی خود که اکثراً از سفیدپوستان کم‌سواد و حاشیه‌نشین تشکیل شده‌اند را از دست خواهد داد، دست به قمار بزرگی زده است.


حالا که ترامپ در عرصه سیاسی با اعلام وضعیت اضطراری ملی به‌اصطلاح کارت خود را بازی کرده است، دموکرات‌ها و در رأس آنها نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان و همچنین «چاک شومر»، رهبر اقلیت دموکرات در مجلس سنا فرصت خواهند داشت، قدرت رئیس جمهور آمریکا را به چالش بکشند.


بعد از اعلام وضعیت اضطراری توسط رئیس جمهور آمریکا، «الیوت انگل»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان این کشور خطاب به دونالد ترامپ گفت: اظهارات تو مبتذل و پر از مغالطه بود و تو را در دادگاه خواهم دید. اقدام ترامپ در اعلام حالت اضطراری ملی به‌صورت غیرقانونی، تجاوز به قانون اساسی است.


به نظر می‌رسد که دموکرات‌ها در مقابل ترامپ به دادگاه متوسل شده و از وی شکایت خواهند کرد تا جلوی تصمیم رئیس جمهوری آمریکا را بگیرند. البته دموکرات‌ها در این آوردگاه تنها نبوده و حمایت جامعه مدنی آمریکا را نیز پشت سر خود حس خواهند کرد که می‌تواند سرمایه اجتماعی خوبی برای شکست دادن ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2020 باشد.


نانسی پلوسی نیز که نمی‌توانست خشم خود را از تصمیم ترامپ پنهان کند، بیان کرد: اعلام غیرقانونی وضعیت فوق‌العاده ملی از سوی ترامپ برای بحرانی که وجود ندارد، نقض بزرگ قانون اساسی است. این کار ایمنی آمریکایی‌ها را کاهش داده و منابع نیازهای فوری دفاعی برای امنیت نظامیان و ملت ما را سرقت می‌کند. این امر آشکارا سرقت قدرت از سوی رئیس جمهوری ناامید است که از محدوده قانون بیرون رفته و تلاش می‌کند آنچه را در روند قانونی مطابق قانون اساسی نتوانسته انجام دهد، به‌‌دست‌ آورد.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا افزود: اعلام وضعیت فوق‌العاده بدون بررسی، به‌طور اساسی توازن قدرت را تغییر می‌دهد و با دیدگاه بنیان‌گذاران کشور ما ناسازگار است. ترامپ بالاتر از قانون نیست و کنگره نمی‌تواند اجازه دهد رئیس جمهوری، قانون اساسی را پاره‌پاره کند.
وی درنهایت تصریح کرد: من و چاک شومر از همکاران جمهوری‌خواه خود می‌خواهیم تا در دفاع از قانون اساسی، به ما ملحق شوند.


اگر شکایت از دولت ترامپ در محاکم قضائی آمریکا مطرح شود و درنهایت به توقف دستور رئیس جمهور این کشور منجر شود، عملاً می‌توان گفت دونالد ترامپ باید پایان دوران خود در کاخ سفید را روزشماری کند.


البته در مقابل اقدام قضائی دموکرات‌ها، کاخ سفید نیز دست‌بسته نیست و با توجه به برتری پنج به چهار قضات دیوان عالی آمریکا، ترامپ می‌تواند دستور دادگاه‌های این کشور را به چالش بکشد ولی در صورت این اقدام باید منتظر شکاف عمیقی در عرصه سیاسی آمریکا بود.


ابوالفتح با اشاره به بروز شکاف سیاسی در آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ معتقد است:‌ فضای سیاسی در حال حاضر در آمریکا به‌شدت دوقطبی شده که این موضوع به فضایی مملو از عناد و تعصب منجر شده است. اختلاف میان دموکرات‌ها و ترامپ باعث تبدیل رقابت سیاسی به یک فضای دشمنی شده است. برخی تحلیلگران می‌گویند این فرآیندی است که می‌تواند منجر به‌نوعی جنگ داخلی در آمریکا شده و یا حداقل، پایه‌های دموکراسی در این کشور را نابود کند.


به‌هرحال به نظر می‌رسد دونالد ترامپ با اعلام وضعیت اضطراری ملی، دست به بزرگ‌ترین قمار زندگی خود زده است. رئیس جمهور آمریکا که پیش از اجاره‌نشینی در کاخ سفید به‌هیچ‌وجه تجربه سیاسی نداشته، حالا مطمئن است که اگر بتواند بر تصمیم خود پافشاری کند، خواهد توانست حیات سیاسی خود را دست‌کم تا 2024 تضمین کند؛‌ در غیر این‌ صورت او نه‌تنها آوردگاه سیاست را واگذار خواهد کرد، بلکه با سقوط سهامش در بازار، شاید دیگر نتواند حتی به دوران زندگی لوکس گذشته‌اش نیز بازگردد.


انتهای پیام/4106/4093/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب