برگزاری ضیافتی برای برندگان سیمرغ در ادوار جشنواره فیلم فجر
به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست خبری جشنواره فیلم فجر پیش از ظهر امروز با حضور چهرههایی نظیر ابراهیم داروغهزاده دبیر جشنواره، مسعود نجفی مدیر روابط عمومی جشنواره و داوران سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر و اصحاب رسانه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در ابتدا مسعود نجفی مدیر روابط عمومی از «همراه اول» به عنوان حامی مالی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر یاد کرد و سپس پوستر حامی مالی جشنواره با حضور شاهین آرپناهی مدیرکل ارتباطات همراه اول و ابراهیم داروغهزاده رونمایی شد.
مدیرکل ارتباطات همراه اول با بیان اینکه همراه اول حامی مالی این دوره از جشنواره است گفت: قصد همراه اول این است که از آثار فاخر هنری و فرهنگی حمایت کند و خوشحالم که امروز چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب در جشنواره فجر هستم. این اولین ورود همراه اول به حوزههای فرهنگ و هنر نیست، آخرین آن هم نخواهد بود. بنای ما این است که به محتوای این مقوله بیشتر بپردازیم.
سپس ابراهیم داروغهزاده دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: امسال در بخش سودای سیمرغ 22 فیلم و در بخش نگاه نو 10 فیلم داریم. برای اولین بار سه فیلم سینمایی انیمیشن در سودای سیمرغ حضور دارند.«سیمرغ»های فیلم مستند و بهترین فیلم کوتاه امسال به جشنواره بازگشتهاند. انتخاب بهترین فیلم از نگاه مردم که در ادوار گذشته به صورت دستی انجام میشد، امسال همچون سال گذشته به صورت مکانیزه صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار حقوق پخش اکران مردمی به صاحبان فیلم برگزار می شود گفت: فردا شب آیین افتتاحیه و طبق روال هر سال در 22 بهمن اختتامیه خواهیم داشت. همچنین ضیافتی را در 13 بهمن خواهیم داشت که در آن تمام سینماگرانی که در 37 دوره گذشته سیمرغ گرفتهاند، حضور خواهند داشت.
بعد از آن نوبت به پرسش و پاسخ اهالی رسانه رسید. داروغهزاده درباره حضور نداشتن فیلم «آشغالهای دوست داشتنی» در جشنواره امسال گفت: تاکنون درباره این مسئله چندین بار صحبت شده است. این فیلم پروانه نمایش دارد، اما طبق قوانین جشنواره امکان حضور در جشنواره را نداشته است. امیدوارم در آینده به صورت طبیعی اکران شود.
وی درباره فیلمهای اولی و نمایش فیلمها در بخش خارج از مسابقه اظهار کرد: در آیین نامه و فراخوان جشنواره فیلم فجر، در مورد فیلمهای اولی که به جشنواره راه پیدا میکنند، تعداد مشخصی بیان نشده است و این تعداد بستگی به نظر هیئت انتخاب دارد.
وی درباره رئیس هیئت داوران و دلیل زودتر شروع شدن داوریها عنوان کرد: ما در این دوره رئیس هیئت داوران نداریم. در هیئت داوران هم حرف آخر را یک نفر نمی زند و رای آنها به صورت اجماع است. اگر اجماع صورت نگیرد بر اساس اکثریت نظرات جایزه داده میشود.
داروغهزاده گفت: هیچ فیلمی که آماده نشده باشد داوری نمیشود، بلکه نسخه قابل بازبینی به داوران میرسد، فیلمهای کامل توسط هیئت انتخاب بازبینی می شود و اگر انتخاب بشوند برای انجام مراحل لابراتوار میروند در حقیقت فیلمی که سر موقع برسد مورد داوری قرار میگیرد.
وی درباره سرمایههایی که به سینما وارد می شوند گفت: از قوه قضاییه و دادستانی کل کشور درخواست می کنم هر گونه اطلاعی درباره سرمایه های مشکوک یا کسانی که پرونده قضایی در این باره دارند و در سینما سرمایه گذاری کردند را به ما بگویند. قطعا وزارت ارشاد و سازمان سینمایی برخورد میکنند. هیئت داوران شأن حقیقی و حقوقی دارند که اجازه دخالت هیچ ارگانی در نظرشان را نمیدهند.
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در مورد کاخ جشنواره و مستقر شدن جشنواره در یک محل مشخص افزود: ما در هیچ جشنوارهای در دنیا چنین محلی نداریم که همه منتقدان و هنرمندان و صاحبان آثار با هم یکجا فیلم ببینند. جشنوارههای مهم دنیا یک سالن پرس (رسانه) دارند که اهالی رسانهها و صاحبان آثار با هم فیلم میبینند و بعد نشست مطبوعاتی برگزار میشود. در جشنواره ما هم بخش بینالملل و بازار ندارد. سیاست اصلی ما این است که این جشن در سراسر کشور برگزار شود.امکان متمرکز کردن جشنواره در یک منطقه وجود ندارد. اینکه سینمای رسانهها چه سالن درستی دارد یا در دسترس است به امکانات شهری ما برمیگردد و امیدوارم شهرداری تهران یک مکان فرهنگی هنری برای جشنواره داشته باشیم.
در پایان این مراسم از پوستر بزرگداشتها، نکوداشت و بخش نگاه نو و تجلی اراده ملی رونمایی شد.
انتهای پیام/4104/4046/
انتهای پیام/