پخش کود در چاههای آب خدابنده صحت ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از زنجان، حسین جعفری صبح امروز در جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی با رد ادعای پخش کودهای شیمیایی در چاههای آب از سوی کشاورزان شهرستان خدابنده گفت: این چالش بهلحاظ فنی امکان ندارد و فقط در چاههای بزرگ این امکان وجود دارد.
وی با تأکید بر رعایت مسائل مرتبط با سلامت عموم هماستانیها بیان کرد: این مسئله از مدتها قبل مطرح بود که با ورود جهاد کشاورزی استان خاتمه یافت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در مسئله کود شیمیایی هیچگونه نگرانی در استان وجود ندارد، افزود: میزان مصرف کود برای هر هکتار 100کیلوگرم در کشور بوده که این میزان در استان به 60کیلوگرم در هر هکتار کاهش یافته البته این میزان در دنیا 150 کیلوگرم گزارش شده است.
جعفری مصرف کود نیتراته استان را 42هزار تن اعلام و اظهار کرد: این در حالی است که برآورد نیاز توسط مؤسسه خاک و آب کشور 50هزار تن است. میزان مصرف کود فسفاته استان 8هزار تن بوده که برآورد نیاز توسط مؤسسه خاک و آب کشور 23 هزار تن اعلام شده است.
وی کاهش تعداد فروشگاههای غیرمجاز در دو سال گذشته از 31 مورد به 8 مورد را یادآور شد و افزود: در این راستا تعطیلی و پلمپ پنج فروشگاه غیرمجاز را شاهد بودهایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان ثبت همه فروشگاههای مجاز و کلینیکهای گیاهپزشکی در سامانه مانیتورینگ سموم را از اقدامات جهاد کشاورزی استان با هدف کاهش هرگونه تخلفات در توزیع سموم تقلبی اعلام کرد و گفت: حتی در ارزیابیهای سازمان حفظ نباتات استان از وضعیت قرمز به وضعیت سبز درباره نظارت بر نحوه توزیع سموم رسیده است.
جعفری درباره حذف سموم پرخطر و جهتگیری در راستای ثبت سموم کمخطر اظهار کرد: برای نمونه در سال 75 در ترکیب سموم ثبتشده 29 درصد گروه پرخطر و پرمصرف بود که این میزان در سال 95 به یک درصد رسیده است.
وی با مقایسه میزان مصرف ماده مؤثره سم در ایران و جهان افزود: میانگین مصرف جهانی در هر هکتار 800 گرم گزارششده که این میزان در ایران برای هر هکتار 562 گرم بوده که البته این میزان در استان زنجان 509 گرم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان ادامه داد: با توجه به اقلیم آب و هوایی، رطوبت پایین و طولانی بودن دوران سرمایی در استان از عوامل مؤثر در کاهش بیماریها و طیف وسیعی از آفات موجب شده تا مصرف پایین سم را در استان داشته باشیم.
چاقی و اضافهوزن در کودکان
معاون بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز با بیان اینکه طبق آمار لاغری 4/4کیلوگرمی و کوتاهی قد 1.5 سانتیمتری را در استان شاهد بودهایم، گفت: متأسفانه در سالهای اخیر چاقی و اضافهوزن در کودکان را شاهد هستیم.
محمدرضا صائینی گرسنگی یک میلیارد نفر در سال 2009 در جهان را خاطرنشان کرد و افزود: ناامنی، قحطی، فقر، تورم، بیکاری، بیثباتی و بیسوادی در دنیا موجب شده تا شاهد به هم خوردن امنیت غذایی در نقاط مختلف جهان باشیم.
وی ایران را جزء مناطق پرخطر دنیا به لحاظ غذایی اعلام و اظهار کرد: این در حالی است که زنجان، جزوء استانهای نسبتاً امن غذایی است.
معاون بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان تصریح کرد: کاهش 50درصدی سوءتغذیه کودکان در کشور، کاهش شیوع گواتر، بهبود شاخصهای تولید غذا، تغذیه با شیر مادر و نیز افزایش آگاهی و سواد بانوان در دهههای گذشته جزء شاخصههای توسعهیافتگی در راستای ارتقای امنیت غذایی است.
صائینی درباره ابعاد امنیت غذایی گفت: تأمین غذای سالم و کافی، ارتقای توان اقتصاد غذایی و انتخاب غذا بر مبنای دانش و فرهنگ تغذیهای در این سند بیان شده و باید با مشارکت ارگانها و سازمانها برای عملیاتی کردن آن قدم برداشت.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/