دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1397 - 15:58
معاف در گفتگو با آنا:

اقتصاد برجامی سبب ورشکستگی چرخ کارخانه‌های کشور شد

معاون سیاسی بسیج اساتید کشور گفت: اقتصاد برجامی امروز سبب ورشکستگی چرخ کارخانه‌های کشور شده و عمده صنعت هسته‌ای کشور با تعطیلی یا توقف مواجه است.
کد خبر : 346244
442603_958.jpg

علیرضا معاف در گفتگو با خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره این موضوع که رئیس‌جمهور وعده ارزانی 20 درصدی با پذیرفتن FATF را به مردم داده است، اظهار کرد: بهترین راه و مسیر برای ارزیابی صحت و سقم صحبت‌های رئیس‌جمهور در مورد پذیرش کنوانسیون مبارزه با پولشویی را باید در اظهارات قبلی وی در مورد برجام جستجو کرد.


وی با بیان اینکه در برجام نیز روحانی اعلام کرده بود که 20 درصد کالاهای اساسی کشور ارزان خواهد شد، ولی این مورد هیچ وقت اتفاق رخ نداد، افزود: رئیس‌جمهور اقتصاددان نیست، بنابراین باید درباره ارزان شدن کالاها بعد از پذیرفتن کشورمان در نهاد FATF مطلبی را بیان نکنند و بیشتر تبیین سیاسی این لایحه را اعلام کند.


معاون سیاسی بسیج اساتید کشور با اشاره به اینکه شبیه به این اظهارات را 20 بار دیگر توسط رئیس‌جمهور در سال‌های گذشته مشاهده کرده‌ایم، گفت: رئیس‌جمهور وعده‌های زیادی را قبل از برجام درباره رفع تحریم‌ها، ارزانی کالاها و گشایش اقتصادی اعلام کرده بود، ولی به‌مرور زمان تمام این مسائل به روش‌های مختلف نظیر بدعهدی غربی‌ها محقق نشد.


معاف با تأکید بر اینکه روحانی در سال 92 اعلام کرد که مذاکرات به مرحله‌ای خواهد رسید که هم اقتصاد و کارخانه‌های کشور و هم چرخ سانتریفیوژها خواهد چرخید، ادامه داد: اقتصاد برجامی امروز سبب ورشکستگی چرخ کارخانه‌های کشور شده است و عمده صنعت هسته‌ای کشور با تعطیلی یا توقف زیادی مواجه بوده و دانشمندان هسته‌ای کشور نیز بر این مورد اتفاق نظر دارند.


وی با اشاره به اینکه در برجام نیز همین مطالب برای مردم گفته شده بود، بیان کرد: دولت در برجام برای مردم افراط در کلام به خرج داد و در برابر منتقدان نیز ادبیات توهین‌آمیزی به‌کار برده که مردم هم‌اکنون توقعات بالایی از دولت دارند که باید حق را به آن‌ها داد.


عضو هیأت علمی دانشگاه شریف با بیان اینکه خاموشی‌های تابستان نیز به پیوستن ایران به معاهده پاریس ارتباط دارد، افزود: این‌گونه مسیری که دولت در پیوستن به پیمان‌های خارجی همت گمارده است، سبب بی‌توجهی به مشکلات داخلی شده و ایران را در دهکده جهانی که آمریکا برای ایران در نظر گرفته است، نزدیک می‌کند.


وی با تأکید بر اینکه مشکلات زیادی از اقتصاد برجامی در بازار کشور رخ داده و مردم این وعده‌های دولت را در برابر چشمان خود دارند، عنوان کرد: اینکه با منطق سیاسی مشکلات کشور به کمک‌های خارجی گره زده شود، یک نوع کار منسوخ شده است و عقب‌ماندگی کشور در عرصه‌های مختلف منوط به همین دل‌بستگی‌های جریانی به غرب است.


معاون بسیج اساتید کشور با بیان اینکه تهدید مردم با شرطی‌سازی اقتصاد FATF اصلاً مناسب نیست، اعلام کرد: دوگانه‌سازی معیشت مردم به موضوعات خارجی کار اخلاقی نیست و بهتر است معاونان و وزرای دولت به اقتصاد مقاومتی و نگاه به درون تکیه کند.


وی با اعلام اینکه متأسفانه برای حفظ برجام اروپایی قول‌هایی به آن‌ها از طرف برخی در داخل داده شد، بیان کرد:  شورای نگهبان قانون اساسی و برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تردیدهای جدی به لایحه CFT دارند که باید حقایق این موارد برای مردم بازگو شود.


معاف با تأکید بر اینکه FATF ایران را در معرض خطر قرار می‌دهد که در آینده باید گروه‌های مقاومت مانند حزب‌الله لبنان، حماس و جهادی عراق، سوریه، یمن را تحریم کنیم، گفت: می‌توانیم با برخورداری یک معاهده داخلی با پولشویی مقابله کنیم و کشورهایی که در غرب نیز به این کنوانسیون پیوسته‌اند، نتوانستند جلوی پولشویی، کلاهبرداری و ارتشا را در کشور بگیرند که نشان می‌دهد این قرارداد بیشتر برای سیطره سیاسی بر کشورهای دیگر است.


به گزارش آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌ جمهور اسلامی ایران  در دیدار با مدیران وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بدون همکاری با بانک‌های خارجی هزینه‌ها ۲۰ درصد گران‌تر و با وجود همکاری هزینه‌ها کاهش می‌یابد، تصریح کرد: اگر FATF، باشد هزینه‌ها ۲۰ درصد ارزان‌تر است و بدون آن گران‌تر خواهد بود.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب