رونمایی از یک توطئه جدید؛ ارتش اسرائیل در غزه میماند؟

به گزارش خبرگزاری آنا، نهادهای حقوق بشری میگویند ارتش اسرائیل طرحی را در رابطه با اداره غزه پیش روی سازمان ملل و سازمانهای امدادرسان گذاشته که شامل تنگتر شدن دایره کنترل رژیم در مقایسه با دوره قبل از جنگ است.
این طرح به تردید درباره قصد بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم برای خارج کردن نظامیان اسرائیلی از غزه دامن میزند.
«کوگات» واحد ویژه ارتش اسرائیل برای نظارت بر عملیات امدادرسانی در غزه، طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه گذشته دیدارهایی با مقامهای سازمان ملل و سایر نهادهای حقوق بشری داشته تا این طرح را که مبتنی بر توزیع کمکها از طریق هابهای لجستیکی بهشدت کنترل شده است، تشریح کند.
پیشنویس این طرح نسخهای از همان طرح قبلی است که بیش از یک سال قبل از سوی اسرائیل برای اداره غزه ارائه شد و به «حبابهای بشردوستانه» معروف است و شامل توزیع کمکها از مناطقی کوچک و بهشدت تحت کنترل میشود که بهمرورزمان بر تعداد آنها افزوده خواهد شد.
پیشتر این طرح بهطور محدود در شمال غزه آزمایش و بهصورت نیمهکاره رها شد.
درحالیکه اسرائیل خواستار تمدید ۶ هفتهای مرحله اول آتشبس غزه شده و از ورود به مرحله دوم که اجرای آن ضامن عقبنشینی کامل ارتش رژیم صهیونیستی است، طفره میرود؛ احیای این طرح از سوی کوگات این سؤال را مطرح میکند که آیا اساساً اسرائیل قصدی برای خروج از غزه دارد؟
مشخصات طرح اسرائیل
طرح پیشنهادی کوگات به تنگتر شدن هرچه بیشتر نظارت اسرائیل بر زندگی روزمره مردم باریکه غزه منجر خواهد شد.
قرار است این بهاصطلاح حبابهای بشردوستانه تحت نظارت شرکتهای امنیتی خصوصی اداره شوند که تحت کنترل شدید ارتش اسرائیل فعالیت میکنند.
تنها راه ورودی کمکها هم گذرگاه کرم شالوم است حالآنکه رفح بهطور دائم بسته میشود.
همچنین، سازمانهای مردمنهاد فعال در غزه باید به طور رسمی فعالیت کنند و همه کارکنان ازجمله امدادگران سازمان ملل احراز هویت خواهند شد. بسته شدن رفح دست آنروا برای امدادرسانی را بهطور کامل از غزه کوتاه میکند- نهادی وابسته به سازمان ملل که اسرائیل و آمریکا فعالیتش را ممنوع اعلام کردهاند.
گفته میشود که این طرح از حمایت کامل آمریکای ترامپ برخوردار است و بعید است سازمان ملل در برابر آن تاب مقاومت داشته باشد.
در این طرح نیازهای ضروری بهصورت گزینشی و از طریق مراکز محدود در اختیار فلسطینیها قرار میگیرد.
این طرح نقطه مقابل طرح پیشنهادی مصر است که قرار است در نشست اتحادیه عرب در قاهره به بحث گذاشته شود.
طرح ۵۳ میلیارد دلاری اعراب یک بازه زمانی ۳ تا ۵ ساله را برای بازسازی غزه پیشنهاد میدهد که شامل ایجاد مناطق امن و استقرار چادر و منازل سیار برای اسکان موقت آوارگان است. در این طرح که به زور تهدید ترامپ برای خرید و تجاریسازی غزه ارائه میشود، نقشی برای حماس در اداره غزه در نظر گرفته نشده است!
انتهای پیام/