دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1397 - 17:35

فواید مصرف یک موز در روز/ چه کسانی نباید موز بخورند

پتاسیم موجود در موز، به حفظ ضربان منظم قلب، تحریک ترشح انسولین برای کنترل قند خون، و پشتیبانی از فشار خون مطلوب کمک می‌کند.
کد خبر : 345016
5a8d46946d3ee-1920x930.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، موز یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها در سراسر جهان است. موز در 107 کشور جهان پرورش داده می‌شود و به عنوان چهارمین محصول کشاورزی ارزشمند جهان شناخته می‌شود.


اگرچه موز سرشار از مواد مغذی مانند پتاسیم، فیبر، و ویتامین‌های B6 و C است، اما مصرف آن برای همه توصیه نمی شود. زیاده‌روی در مصرف یک محصول خوب نیز می‌تواند بیشتر از آن که مفید باشد، به ضرر شما تمام شود.


دریافت پتاسیم از مجموعه‌ای خوشمزه


پتاسیم یک ماده مغذی مهم برای حفظ سلامت بدن انسان است. این ماده معدنی در تمام سلول‌های بدن انسان یافت می‌شود و برای تولید بار الکتریکی که عملکرد درست سلول‌ها را تضمین می‌کند، استفاده می‌شود. همچنین، پتاسیم به حفظ ضربان منظم قلب، تحریک ترشح انسولین برای کنترل قند خون، و پشتیبانی از فشار خون مطلوب کمک می‌کند.


افراد بزرگسال سالم با توجه به سبک زندگی و عوامل دیگر می‌توانند روزانه بین 3,500 تا 4,700 میلی گرم پتاسیم مصرف کنند. یک موز اندازه متوسط حاوی تقریباً 450 میلی گرم از این ماده مغذی ضروری است.


پشتیبانی از فشار خون سالم


زمانی که کاهش فشار خون را مد نظر قرار می‌دهیم، بیشتر به ماده معدنی سدیم فکر می‌کنیم. اما در واقعیت، تعادل بین سطوح سدیم و پتاسیم است که از فشار خون سالم پشتیبانی می‌کند.


برآوردها نشان می‌دهند که افراد بسیاری مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای پتاسیم را دریافت نمی کنند که می‌تواند به معنای عدم تعادل بین سطوح سدیم و پتاسیم و در نتیجه، نوسان در فشار خون باشد.


کاهش خطر سرطان


مصرف میوه‌ها و سبزی‌های به طور کلی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد زیرا آن‌ها سرشار از مواد مغذی هستند، بدون این که با نمک، شکر پالایش شده، مواد نگهدارنده و رنگ‌های غذایی همراه باشند.


به طور خاص، موز منبع خوبی برای ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان محسوب شده و با رادیکال‌های آزاد سرطان‌زا مقابله می‌کند. محتوای فیبر موز نیز می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کلورکتال کمک کند.


تقویت سلامت قلب


سدیم بیش از حد می‌تواند اثر منفی بر سلامت قلب شما داشته باشد. افزایش مصرف پتاسیم در شرایطی که میزان مصرف سدیم را کاهش می‌دهید، احتمالاً مهم‌ترین تغییری است که می‌توانید برای کاهش خطر بیماری قلبی عروقی مد نظر قرار دهید.


طی یک مطالعه مشخص شد گروهی از شرکت کنندگان که روزانه حداقل 4,069 میلی گرم پتاسیم مصرف کرده بودند، در مقایسه با آن‌هایی که 1,000 میلی گرم دریافت کرده بودند، با کاهش 49 درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری ایسکمیک قلب مواجه بوده‌اند. فیبر، و ویتامین‌های B6 و C موجود در موز نیز از دیگر مواد مغذی ضروری برای تقویت قلب هستند.


تسکین مشکلات معده


پزشکان همچنان رژیم غذایی برات (BRAT) که شامل موز، برنج، سس سیب، و نان تست می‌شود را برای افرادی که ناراحتی گوارشی دارند، تجویز می‌کنند.


نه تنها موز به خوبی گوارش می‌شود، بلکه حاوی الکترولیت‌های ضروری، مانند پتاسیم است که افراد مبتلا به اسهال با از دست دادن چشمگیر آن مواجه هستند. فیبر موجود در موز نیز به تنظیم اجابت مزاج کمک می‌کند.


چه کسانی نباید روزانه موز مصرف کنند؟


افرادی که داروهای مسدودکننده بتا برای بیماری قلبی مصرف می‌کنند باید حد اعتدال را در مصرف موز رعایت کنند زیرا این داروها موجب افزایش سطوح پتاسیم می‌شوند. پتاسیم بیش از حد نیز می‌تواند برای افرادی که کلیه‌های آن‌ها عملکرد مطلوب را ندارد، خطرناک باشد.


همچنین، ممکن است موز محرکی برای مگیرن در افرادی باشد که مستعد این شرایط هستند، از این رو، بهتر است به مصرف نیمی از یک موز در روز اکتفا کنند.


در نهایت، افرادی که به موز آلرژی دارند اگر با علائمی مانند خارش، تورم، کهیر یا خس خس سینه مواجه می‌شوند باید به طور کامل از این میوه پرهیز کنند.


سطوح اُوِر دوز موز


مقدار مصرف توصیه شده پتاسیم از فردی به فردی دیگر متفاوت است، اما به طور کلی اگر تنها به موز برای تأمین پتاسیم متکی باشید باید روزانه حدود 7 یا 8 عدد از آن مصرف کنید.


در شرایطی که پتاسیم بیش از حد می‌تواند اثر فاجعه باری روی قلب انسان داشته باشد، اما یک فرد سالم باید حدود 400 موز در روز مصرف کند تا به منطقه خطر وارد شود!


پتاسیم یکی از اجزا هر رژیم غذایی سالم محسوب می‌شود و موز منبعی عالی برای آن است. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف پتاسیم کافی می‌تواند خطر مرگ ناشی از هر دلیلی را 20 درصد کاهش دهد.


زمانی که میزان مصرف روزانه پتاسیم را مد نظر قرار می‌دهید، توجه داشته باشید که منابع غذایی خوب دیگری برای این ماده مغذی وجود دارند که از آن جمله می‌توان به سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، هندوانه، اسفناج، چغندر، لوبیاهای سیاه و سفید، ماهی سالمون، برگ چغندر سوئیسی، و ماست ساده اشاره کرد.


منبع: عصر ایران


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب