دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 اسفند 1398 - 14:27
گزارش آنا از جلسه استماع کنگره با حضور پمپئو؛

لاپوشانی به سبک کاخ سفید؛ از پنهان‌کاری درباره تلفات عین‌الاسد تا ادعای آمادگی برای مقابله با کرونا!

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در جریان جلسه استماع وزیر خارجه این کشور، دروغ‌پردازی کاخ سفید در خصوص تلفات حمله موشکی به پایگاه عین‌الاسد را با اکاذیب ترامپ درباره آمادگی مقابله با کرونا مقایسه کردند.
کد خبر : 475000
Pompeo-Vs-Deep-State.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا دیروز در جلسه استماع از سوی قانون‌گذاران کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان برای توضیح درباره سیاست‌های کاخ سفید در قبال ایران و ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حاضر شد؛ اما تردیدهای فراوان اعضای کنگره در خصوص اعلام آمادگی ترامپ برای مقابله با ویروس کرونا، مباحث را به سمت تشکیک در اصالت سخنان مقامات دولت این کشور سوق داد.


نمایندگان دموکرات که پیش‌ازاین در تلاش برای احضار قریب‌به‌اتفاق شاهدان دولتی در فرایند استیضاح ترامپ ناکام مانده بودند، از فرصت استفاده کرده و توجیهات ضدونقیض ترامپ در خصوص ترور فرمانده سپاه قدس را با اظهارات او درباره شیوع ویروس کرونا تطبیق دادند. «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پس از آن‌که کاخ سفید اطلاعیه‌ای در مورد عملیات پنتاگون علیه سردار سلیمانی در اختیار کنگره قرار داد، بیانیه‌ای در 15 دی سال منتشر کرد و نوشت: «ارسال اطلاعیه طبقه‌بندی‌شده به کنگره بر پایه قانون اختیارات جنگ [مصوب ۱۹۷۳] پیش از آن‌که پاسخ‌دهنده باشد، پرسش‌برانگیز است». به‌بیان‌دیگر، پلوسی در این بیانیه تصریح کرد که کاخ سفید قادر به اثبات «تهدید قریب‌الوقوع بودن» تحرکات سردار سلیمانی برای منافع آمریکا نبوده است.


نانسی پلوسی


نانسی پلوسی- رئیس مجلس نمایندگان آمریکا


توجیه به‌جای عذرخواهی


از سوی دیگر، جنجالی‌ترین گفتگو بین «پمپئو» و «برد شرمن»، نماینده دموکرات در گرفت. شرمن از پمپئو خواست به نیابت از ترامپ بابت سخنانی که در آن تلفات نظامیان آمریکا در حمله موشکی ایران به عین الاسد کوچک‌نمایی شده بود، عذرخواهی کند. کلیددار کاخ سفید پیش‌ازاین گفته بود سربازانی که در حمله ایران به پایگاه «عین‌الاسد» در عراق زخمی شده‌اند، مشکلی ندارند و به او گفته‌شده که فقط به سردرد مبتلا شده‌اند. این در حالی است که در سوم اسفند، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد یک نظامی آمریکایی دیگر با علائم آسیب تروماتیک مغزی (Traumatic Brain Injury) در پایگاه «عین‌الاسد» شناسایی‌شده است و با احتساب این شخص جدید، تعداد کل نظامیان آمریکایی که در حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی عین‌الاسد در عراق دچار آسیب و ضربه‌مغزی شدند به ۱۱۰ نفر رسیده است. پمپئو به جای عذرخواهی گفت که دولت ترامپ هیچ‌گاه تلاش نکرده اهمیت این جراحت‌ها را کاهش دهد و مدعی شد: «ما زندگی تک‌تک نظامیان آمریکا را جدی می‌گیریم. درست به همین دلیل است که این سیاست‌ها را در قبال ایران پیش گرفته‌ایم.»


فرار روبه‌جلو!


مقایسه اکاذیب ترامپ در خصوص تلفات عین‌الاسد با ادعای وی در خصوص مقابله با ویروس کرونا، پمپئو را خشمگین کرد و البته باعث نشد که به دروغ‌پراکنی علیه ایران که وی پیش‌تر در کسوت ریاست بر سازمان سیا به آن عادت داشت، ادامه ندهد. رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در 15 آوریل سال گذشته در دانشگاه «ای‌ اند ام» تگزاس در بخشی از اظهاراتش در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان، اذعان کرد: «شعار دانشگاه نظامی وست پوینت (دانشگاه محل تحصیل پمپئو) چه بود؟ دروغ نگو، فریبکاری نکن، دزدی نکن و کسانی که این کار را می‌کنند، تحمل نکن. وقتی من رئیس سیا بودم، ما دروغ می‌گفتیم، فریبکاری می‌کردیم، دزدی می‌کردیم. ما برای این کارها یک دوره کامل آموزشی داشتیم. این به شما شکوه تجربه (آزمون و خطای) آمریکایی را یادآوری می‌کند.»





گزارشی از زندگینامه پمپئو - وزیر خارجه آمریکا


وی به‌جای اینکه درباره ارائه اخبار و آمار نادرست در خصوص نحوه مقابله با کرونا در آمریکا توضیح بدهد، از عدم شفافیت ایران درباره بحران کرونا ابراز نگرانی کرد و گفت که آمریکا برای کمک به ایران برای مبارزه با ویروس کرونا که تاکنون جان 43 نفر را گرفته، آمادگی دارد! این ادعا در حالی مطرح می‌شود که در جریان سیل اوایل سال جاری در چند استان کشور، صداقت آمریکایی‌ها برای کمک به مردم ایران را با بلوکه کردن کمک‌های نقدی هم‌وطنان خارج از کشور به سیل‌زدگان و همچنین فشار به یک شرکت تولیدکننده بالگردهای امدادی در ایتالیا برای عدم فروش بالگرد به ایران را شاهد بودیم!!


وعده سر خرمن کاخ سفید برای تولید واکسن کرونا


افزون بر این، «دیوید سیسیلین»، نماینده دموکرات با اشاره به آمار ضدونقیض کاخ سفید درباره کرونا تصریح کرد که «مردم اعتماد به این دولت را از دست داده‌اند.» «تد تاچ»، نماینده دموکرات ایالت فلوریدا هم از عدم آمادگی دولت ترامپ برای جلوگیری از شیوع کرونا انتقاد کرد و گفت: «الگوی ترامپ برای انتشار اطلاعات گمراه‌کننده کل سیستم ما را تضعیف می‌کند.» وی برای مستدل کردن سخنانش به مواردی که ترامپ سخنان نادرستی در این خصوص اظهار کرده اشاره کرد و گفت: «رئیس‌جمهور گفته است واکسن کرونا آماده است، درحالی‌که این‌طور نیست.»


گفتنی است که «پیتر ناوارو»، رئیس شورای ملی تجارت دو هفته پیش در نشستی در کاخ سفید گفته بود: «پنج شرکت بزرگ داروسازی ایالات‌متحده در نظر دارند تا ماه نوامبر (9 ماه دیگر!) 150 میلیون دوز واکسن کرونا ویروس COVID-19 را تهیه کنند.» به گفته وی، شرکت‌های داروسازی آمریکایی اکنون درگیر پروژه‌ای هستند که ازنظر مقیاس به‌طور قابل‌توجهی با ایجاد سلاح هسته‌ای قابل‌مقایسه است. ناوارو تأکید کرد که اجرای این طرح «به تلاش، تحقیق و توسعه فوق‌العاده نیاز دارد.»


هرچند مقامات کاخ سفید امیدوارند که آزمایش و تولید واکسن کرونا را تا اواسط ماه میلادی آینده (حدود دو هفته دیگر) به سرانجام برسانند و مدعی‌اند که این اولین واکسن علیه این بیماری خطرناک است؛ اما اولاً هنوز اثربخشی آن به اثبات نرسیده و ثانیاً چین اولین کشوری بود که در 6 بهمن اعلام کرد که به فرمول ساخت داروی مقابله با ویروس کرونا دست‌یافته و مقامات این کشور تصریح کردند که آزمایش «آنتی کرونا» در مرحله آزمایش پایانی قرار دارد.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب