دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مهر 1397 - 14:26
در گزارش آنا بخوانید؛

پشت پرده تقابل نوبخت و جهانگیری در آستانه معرفی وزرای دولت روحانی

نوبخت و جهانگیری در آستانه معرفی وزرای دولت بر سه وزارتخانه وارد جنگ قدرت جدیدی شدند.
کد خبر : 317590

گروه سیاسی خبرگزاری آنا؛ محمدعلی حسن‌نیا- تقابل جریان کارگزاران به‌عنوان میراث‌داران اقتصادی مرحوم هاشمی‌رفسنجانی که از دهه 70 کار خود را تحت لوای حزبی رسمی آغاز کردند با جریانی که بعدها از درون کارگزارانی‌ها شکل گرفت و به «اعتدال و توسعه» معروف شد، روزبه‌روز بیشتر می‌شود.کارگزاران، اقتصاد را بر اساس مدل نیاورانی و رو به سمت بازار آزاد می‌پسندند؛ اعتدال و توسعه بر اساس مدلی رفاهی و متضمن بر اقتصاد باز، کار خود را پیش می‌برند. مصداق بارز این دو جریان در دولت اول روحانی مشخص شد. دولت یازدهم و دوازدهم اتئلافی‌ترین دولت تاریخ جمهوری اسلامی بوده که از راست سنتی تا چپ در آن حضور دارند. نوبخت به‌عنوان اقتصاددانی که از درون حزب اعتدال و توسعه بیرون می‌آید، در مسند معاون رئیس‌جمهور و مهم‌ترین سازمان در دولت؛ یعنی برنامه‌وبودجه نشسته است.


اسحاق جهانگیری که در سال 96 با شعارهای اقتصادی و توسعه‌ای در انتخابات شرکت کرد، خود را قیم و همه‌کاره دولت در منصب اقتصادی می‌داند و در یک سال اخیر با فشار اصلاح‌طلبان و کارگزاران و رسانه‌های زنجیره‌ای خود؛ مثل «کارگزاران سازندگی» درصدد کوتاه کردن و تضعیف قدرت نوبخت و واعظی بود و استعفای نوبخت از سخنگوی دولت در این راستا بود. خبرهای زیادی شنیده می‌شود که دولت چند جابه‌جایی دارد و یکی از زوایای دیدار اصلاح‌طلبان و کارگزارانی‌‌ها را باید سهم‌خواهی بیشتر این جناح از دولت برای گرفتن مسئولیت وزارتخانه در ترمیم کابینه دانست. این دیدار که با جنجال‌های بعدی همراه بود، وضعیت روشنی از تقابل کارگزاران و اصلاح‌طلبان با نیروهایی از حزب اعتدال و توسعه‌ مانند نوبخت و واعظی را نشان می‌دهد.


یکی از افرادی که به‌عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت اقتصاد و دارایی مطرح‌شده، فرهاد دژپسند است. دژپسند از نیروهای وابسته به نوبخت و معاون فعلی وی در سازمان برنامه‌وبودجه است. این پیشنهاد سبب شده کارگزاران دست‌به‌کار شده و محمد قوچانی مدیر رسانه‌ای این حزب با روزنامه سازندگی و دیگر رسانه‌های اصلاح‌طلب به مقابله با گزینه‌های نوبخت بشتابد. از سویی دیگر بعد از دیدار اصلاح‌طلبان با روحانی بود که موضوع ملاقات رئیس‌جمهور با احزاب اصولگرا و اعتدالی نیز مطرح شد که این درخواست دیدارها را باید در راستای کاهش فشار اصلاح‌طلبان علیه روحانی دانست. دژپسند در گذشته دبیر شورای فرماندهی اقتصاد مقاومتی بود که با آمدن جهانگیری در کسوت فرماندهی این ستاد برکنار شد.


در همین چارچوب علی‌محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در یادداشتی به‌شدت به این گزینه می‌تازد و می‌نویسد: «شنیده‌ها حاکی است دژپسند برای این وزارتخانه مدنظر قرارگرفته که تجربه موفقی در مسائل اقتصادی ندارد. رئیس‌جمهور باید برای اطمینان از درست بودن انتخاب خود با احزاب و چهره‌های برجسته سیاسی مشورت کند».


تقابل کارگزاران از جنس بازار آزاد و لیبرالی با نوبخت و واعظی که از حلقه‌های نزدیک به رئیس‌جمهور هستند، کماکان ادامه خواهد داشت و روحانی در این مبارزه می‌خواهد هم هوای رفقای قدیمی خود را نگه دارد و هم با نعل‌های وارونه اصلاح‌طلبان و جهانگیری را از خود مأیوس نکند.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب