شناسایی و اندازهگیری آنتیاکسیدان ضدویروسی موجود در عصاره ۹ گونه گیاهی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، گالیک اسید موجود در عصاره ۹ گونه گیاهی حاوی پلیفنل را به روش ولتامتری شناسایی و اندازهگیری کرد.
گالیک اسید یک ترکیب شیمیایی است که کاربردهای متعددی در حوزه پژوهش و صنایع شیمیایی دارد. برای نمونه از آن بهعنوان یک استاندارد بهمنظور تعیین محتوای کل ترکیبات فنلی موجود در عصاره گیاهان استفاده میشود. همچنین در صنایع دارویی بهعلت دارابودن خواص ضدقارچی و ضدویروسی به کار میرود. گالیک اسید بهعنوان یک ترکیب آنتیاکسیدان بهحفظ سلولهای زنده در مقابل تنشهای اکسیداتیو کمک میکند.
شیدا سرافراز، دانشجوی واحد علوم و تحقیقات گفت: اندازهگیری گالیک اسید به روشهای مختلفی قابل انجام است که دارای معایبی از جمله نیاز به تجهیزات پیچیده و گرانقیمت برای آمادهسازی و استخراج نمونهها، ایجاد تداخل و مزاحمت بهواسطه استفاده از ترکیبهای استاندارد داخلی در برخی از روشها و همچنین نیاز به تفسیر تخصصی نتایج هستند. روش مورد استفاده برای اندازهگیری گالیک اسید در این پژوهش، با توجه به برخی پژوهشهای انجام گرفته، روش ولتامتری است که نسبت به روشهای موجود دارای مزیتهایی است.
وی، بیان کرد: حساسیت بالا، قدرت تشخیص مقادیر بسیار پایین، سهولت و سرعت عمل بالا، امکان تجدیدپذیری سطح الکترود خمیر کربن و هزینه کم در تهیه الکترود از جمله مزایای اندازهگیری گالیک اسید به روش ولتامتری ضربان تفاضلی نسبت به سایر روشها است.
پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات اظهار کرد: بهدلیل کاربرد دارویی، صنعتی، آرایشی و بهداشتی و همچنین وجود ترکیبات فنلی، از ۹ گونه گیاهی هلیله، بلیله، آمله، پنج انگشت، چای سبز، مقل ارزق، بلوط، گل سرخ و بنفشه برای اندازهگیری میزان گالیک اسید موجود در عصاره آنها استفاده شده است.
وی با بیان اینکه در این پژوهش از روشهای الکتروشیمیایی و دستگاه پتانسیواستات گالوانواستات استفاده شده است، بیان کرد: در صورت توسعه و بهینهسازی این روش و تأیید نتایج آن با روشهای استاندارد، میتوان از آن بهعنوان جایگزین مناسبی در زمینه اندازهگیری محتوای تام ترکیبات فنلی موجود در عصاره اندامهای مختلف گیاهان استفاده کرد.
سرافراز این پژوهش را در قالب پایاننامه کارشناسی ارشد در دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات و به راهنمایی حسینعلی رفیعیپور و با همکاری مریم خیاط کاشانی انجام داده است.
انتهای پیام/4007
انتهای پیام/