دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مرداد 1394 - 14:55

با یک فنجان قهوه با آلزایمر مقابله کنید، با دو فنجان کم‌حافظه شوید!

پژوهشگران ایتالیایی به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف یک فنجان قهوه در روز برای مبارزه با آلزایمر بسیار سودمند است اما اگر این میزان مصرف بیشتر شود، نتیجه عکس خواهد داشت.
کد خبر : 31275

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، یک فنجان قهوه در روز می‌تواند آلزایمر را از شما دور کند - اما دو فنجان ممکن است، خطر از دست دادن حافظه را بیشتر کند. این نکته را دانشمندان ایتالیایی در پژوهشی در مورد اثر کافئین بر یک جمعیت 1500 نفری دریافته‌اند.


به گزارش دیلی میل، میزان متوسطی از ​​کافئین -ماده موجود در قهوه- سبب محافظت از مغز در برابر بیماری آلزایمر می‌شود. مقدار درست این ماده سبب افزایش هوشیاری و تقویت مغز می شود اما مصرف دو فنجان یا بیشتر باعث مشکلات حافظه می‌شود که گاهی اوقات آلزایمر به دنبال آن می‌آید.


در این مطالعه روی 1500 ایتالیایی مشخص شد که مصرف‌کنندگان میزان متوسطی ​​از محبوب‌ترین نوشیدنی در جهان، کمتر به اختلالات خفیف شناختی (MCI) دچار می‌شوند که معمولاً به عنوان اولین نشانه‌های ابتلا به بیماری زوال عقل تلقی می‌شود.


در افرادی که به طور منظم یک فنجان قهوه در روز نوشیده‌اند، میزان ابتلا به MCI به مراتب کمتر از کسانی است که هرگز یا به ندرت قهوه مصرف کرده‌اند.


اما نتیجه این پژوهش که در Journal of Alzheimer's Disease منتشر شده، نشان داده است در افرادی که عادت دارند بیش از دو فنجان قهوه در روز بنوشند و مدتی طولاتی این عادت را داشته‌اند، خطر ابتلا بهMCI دو برابر افرادی است که یک فنجان در روز می نوشند.



این مطالعه که در مجله بیماری آلزایمر منتشر شده همچنین نشان داد در افرادی که عادت دارند دو فنجان قهوه در روز مصرف کنند و عادتشان را در زمانی طولانی حفظ کرده‌اند، دو برابر خطر MCI در مقایسه با کسانی وجود دارد که اصلاً قهوه نمی‌نوشند و یک‌ونیم برابر افرادی که یک فنجان در روز مصرف می‌کنند.


به نوشته دکتر وینچنزو سولفریزی و دکتر فرانچسکو پنزا از دانشگاه باری آلدو مورو در ایتالیا که انجام این پژوهش را بر عهده داشته‌اند «اثر محافظت کننده از اعصاب قهوه در صورت مصرف به میزان متوسط و معمولی، پژوهش‌های قبلی در مورد آثار دراز مدت محافظتی قهوه، چای یا کافئین در مقابل نقصان شناختی و زوال عقل را تأیید و تقویت می‌کند.» به گفته این پژوهشگران، کافئین قدرت آن را دارد که صدمه‌هایی را که یک پروتئین سرکش نابودکننده اعصاب مغز وارد می‌آورد، محدود کند.


همچنین پیش از این ثابت شده بود که کافئین با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 که یکی از عوامل نقصان شناختی است، به مقابله با کاهش حافظه کمک می‌کند.


گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب