گرم مزاجان از خوردن این خوراکی در تابستان خودداری کنند
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، دکتر مهرداد کریمی به افراد دارای مزاج گرم توصیه کرد که غذاهایی چون فلفل و زنجبیل استفاده نکنند.
وی با بیان اینکه نوشیدن مایعات سرد حرارت را کاهش میدهد، افزود: استفاده از نوشیدنیهای سنتی نظیر آبلیمو، بالنگ، هندوانه، خیار، سکنجبین و خیار و آب زرشک برای تسکین اعصاب توصیه میشود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به باور عموم مبنی بر استفاده از خاکشیر برای ایجاد خنکی، گفت: خاکشیر بهرغم باور عموم فاقد این خاصیت است، اما فواید و آثار درمانی فراوانی دارد و مصرف آن به افراد گرمازده توصیه میشود.
کریمی با بیان اینکه حجم و تعداد دفعات خوردن غذا در این افراد(با مزاج «گرم و تر» و «گرم وخشک») باید کاهش یابد در ادامه حرکت و سکون را از عوامل مهم در ایجاد و یا کاهش تولید گرما برشمرد و افزود: میزان فعالیت این دسته از افراد باید کاهش یابد، چون حرکات اضافه باعث افزایش تولید گرما میشود.
وی به ضرورت تعادل بین خواب و بیداری برای حفظ و یا دفع گرما اشاره کرد و افزود: خواب رطوبت بدن را افزایش و کم خوابی خشکی بدن را افزایش میدهند. از این رو افرادی با مزاج گرم باید در فصل تابستان خواب کافی داشته و میزان فعالیت خود را کاهش دهند.
این متخصص طب سنتی فعالیتهای استرسزا را برای افراد با مزاج گرم در ایام گرم سال مضر برشمرد و افزود: این افراد باید با نوشیدن مقادیر کافی مایعات، جریان ادرار و گوارشی مناسبی داشته باشند.
گفتنی است، طب ایرانی شالودهای برای انواع مزاجها دارد که از آن جمله میتوان به 4 مزاج اصلی گرم و تر، گرم و خشک، سرد و تر و سرد و خشک اشاره کرد که برای هر کدام از این مزاجها برای حفظ سلامت در فصولی از سال باید برنامههای خاصی در نظر گرفته شود.
منبع: انجمن علمی طب سنتی ایران
انتهای پیام/