دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

گرم مزاجان از خوردن این خوراکی در تابستان خودداری کنند

یک متخصص طب ایرانی با بیان اینکه افرادی که مزاجشان با تابستان همراهی می‌کند نظیر افراد «گرم و تر» و «گرم و خشک» بیش از سایر افراد در روزهای گرم متضرر می‌شوند،‌ گفت:‌ خوردنی و نوشیدنی در این افراد باید متناسب با مزاج و مخالف با فصل باشد.
کد خبر : 286058

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، دکتر مهرداد کریمی به افراد دارای مزاج گرم توصیه کرد که غذاهایی چون فلفل و زنجبیل استفاده نکنند.


وی با بیان اینکه نوشیدن مایعات سرد حرارت را کاهش می‌دهد،‌ افزود: استفاده از نوشیدنی‌های سنتی نظیر آبلیمو، بالنگ، هندوانه، خیار، سکنجبین و خیار و آب زرشک برای تسکین اعصاب توصیه می‌شود.


این متخصص طب سنتی با اشاره به باور عموم مبنی بر استفاده از خاکشیر برای ایجاد خنکی، گفت: خاکشیر به‌رغم باور عموم فاقد این خاصیت است، اما فواید و آثار درمانی فراوانی دارد و مصرف آن به افراد گرمازده توصیه می‌شود.


کریمی با بیان اینکه حجم و تعداد دفعات خوردن غذا در این افراد(با مزاج «گرم و تر» و «گرم وخشک») باید کاهش یابد در ادامه حرکت و سکون را از عوامل مهم در ایجاد و یا کاهش تولید گرما برشمرد و افزود: میزان فعالیت این دسته از افراد باید کاهش یابد، چون حرکات اضافه باعث افزایش تولید گرما می‌شود.


وی به ضرورت تعادل بین خواب و بیداری برای حفظ و یا دفع گرما اشاره کرد و افزود: خواب رطوبت بدن را افزایش و کم خوابی خشکی بدن را افزایش می‌دهند. از این رو افرادی با مزاج گرم باید در فصل تابستان خواب کافی داشته و میزان فعالیت خود را کاهش دهند.


این متخصص طب سنتی فعالیت‌های استرس‌زا را برای افراد با مزاج گرم در ایام گرم سال مضر برشمرد و افزود: ‌این افراد باید با نوشیدن مقادیر کافی مایعات، جریان ادرار و گوارشی مناسبی داشته باشند.


گفتنی است، طب ایرانی شالوده‌ای برای انواع مزاج‌ها دارد که از آن جمله می‌توان به 4 مزاج اصلی گرم و تر، گرم و خشک، سرد و تر و سرد و خشک اشاره کرد که برای هر کدام از این مزاج‌ها برای حفظ سلامت در فصولی از سال باید برنامه‌های خاصی در نظر گرفته شود.


منبع: انجمن علمی طب سنتی ایران


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب