کاهش مصرف نمک و روغنهای مضر را از صنایع غذایی آغاز میکنیم
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، رسول دیناروند در نخستین جلسه کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر کشور مصرف اسید چرب ترانس را زیانبخش دانست و عنوان کرد: چنانچه هر درصدی از این اسید در روغنهای مصرفی کم شود، بین یک تا دو برابر از بیماریهای قلبی و عروقی کم میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه هدف سازمان جهانی بهداشت بر کاهش 30 درصدی میزان نمک مصرفی است، افزود: میزان نمک مصرفی در کشور ما باید تا 50 درصد کاهش یابد.
دیناروند ادامه داد: در حال حاضر میزان نمک مصرفی 12 گرم است و اگر به میزان 50 درصد مصرف آن کاهش یابد و به 6 گرم برسد باز هم این میزان نمک برای سلامتی افراد مضر است.
به گفته معاون وزیر بهداشت، براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تا 10 سال آینده باید میزان نمک مصرفی را تا 5 گرم کاهش داد.
دیناروند همچنین، بر کاهش مصرف میزان روغنهای با اسید چرب اشباع و ترانس موجود در مواد غذایی تولیدی تاکید کرد و افزود: با توصیه به مردم کمتر میتوانیم میزان مصرف روغنهای با اسیدچرب اشباع و ترانس را کاهش دهیم، به همین دلیل لازم است از کارخانجات تولید مواد غذایی به منظور کاهش این نوع روغنها شروع کنیم.
به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، همچنین میتوان در صنعت تولید غذا کاهش مصرف نمک را شروع کرد و آن را به حداقل رساند.
دیناروند ضمن اشاره به وجود برنامههایی به منظور کنترل دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی، اظهار کرد: لازم است در این خصوص شاخصهای ارزشیابی اهدافمان را داشته باشیم.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین بر تقویت شبکه آزمایشگاهی در کشور تاکید کرد.
دیناروند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود برنامههای عملیاتی در چهار چوب استراتژیهای دیده شده، افزود: بازار دارویی براساس سهم هر حوزهای که به آن دسته بندی ATC میگویند، انجام میشود و در حال حاضر سهم گروههای مختلف ATc را داریم.
وی، با تاکید بر این که لازم است حدود 14 میلیون نفر از نظر چربی خون اصلاح شوند، گفت: براساس آماری در گذشته فقط 13 درصد مردم دارو درمانی میکنند و این در حالی است که داروهای این بیماری گران قیمت نیست.
به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، در حال حاضر 10 میلیون نفر در معرض خطر دیابت هستند که حدود 2.5 میلیون نفر دارو میگیرند.
انتهای پیام/