رد یک باور اشتباه در باره مصرف تخم مرغ
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، این مطالعه که توسط محققان دانشگاه سیدنی استرالیا در یک دوره یکساله انجام شد، در واقع بسط دهنده نتایج مطالعه ای است که پیش از این در یک دوره سه ماهه انجام شده بود.
در آزمایش اولیه، هدف حفظ وزن افراد شرکت کننده در مطالعه در حین حفط یک رژیم غذایی پر تخم مرغ (12 تخم مرغ در هفته) و یا یک رژیم کم تخم مرغ (کمتر از دو تخم مرغ در هفته ) بود. نتیجه این مطالعه در پایان سه ماه هیچ تفاوتی میان عوامل خطر ساز ابتلا به بیماری قلبی و عروقی در میان این دو گروه نشان نداد.
این افراد برای سه ماه دیگر در حین حفظ رژیم غذایی پر تخم مرغ و کم تخم مرغ خود تحت یک رژیم غذایی کاهش وزن نیز قرار گرفتند. سپس محققان آنها را در حین حفظ رژیم غذایی پر تخم مرغ و کم تخم مرغ خود برای شش ماه دیگر که در مجموع 12 ماه میشد، مورد پیگیری قرار دادند.
در تمامی این مراحل هیچ تغییرات نامطلوبی در عوامل خطر ساز ابتلا به بیماری قلبی و عروقی و کاهش وزن در میان افراد این دو گروه مشاهده نشد.
محققان خاطر نشان کردند که به رغم توصیههای مختلف در مورد میزان سالم مصرف تخم مرغ برای افراد مبتلا به وضعیتهای پیش دیابت و دیابت نوع دو ، تحقیق ما نشان میدهد که مردم برای رعایت یک رژیم غذایی سالم نیازی به کاهش مصرف تخم مرغ خود ندارند.
آنها تاکید کردند که یک رژیم غذایی سالم به همان صورتی که در این مطالعه مورد تایید قرار میگیرد شامل جایگزینی چربیهای اشباع شده (مانند کره) با چربیهای مونو سدیم و غیر اشباع شده (مانند روغن آووکادو و روغن زیتون) است.
در مطالعه آخر، محققان با ردیابی طیف وسیعی از عوامل خطرساز قلبی و عروقی از جمله کلسترول، قند خون و فشار خون متوجه شدند که هیچ تفاوت قابل ملاحظه ای میان گروههایی که تخم مرغ زیاد مصرف میکردند و گروهی که تخم مرغ کم مصرف میکردند، مشاهده نشد.
محققان میگویند، درحالیکه تخم مرغ کلسترول بالایی دارد و افراد مبتلا به دیابت نوع دو سطوح بالاتری از کلسترول بد (LDL) دارند، اما این مطالعه از نتایج مطالعات موجود که نشان میدهند مصرف تخم مرغ تاثیر کمی بر سطح کلسترول خون دارد، حمایت میکند.
محققان به دلیل فواید بالقوه سلامتی تخم مرغ برای افراد مبتلا به وضعیتهای پیش دیابت و دیابت نوع دو و نیز عموم مردم ، نتایج این مطالعه را حائز اهمیت عنوان کردند.
تخم مرغ منبعی از پروتیین و ریز مغذیهایی است که میتواند از طیف وسیعی از عوامل سلامتی و رژیم غذایی از جمله کمک به تنظیم مصرف چربی و کربوهیدارت، سلامت چشم و قلب و نیز برخورداری از رگهای خونی سالم و بارداریهای سالم حمایت کند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/