دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

عسل موم دار بخریم یا بدون موم؟

برای این که زنبور برای تهیه موم انرژی زیادی مصرف نکند موم را به شکل مصنوعی نیز تولید می‌کنند و در کندو می‌گذارند. در اغلب عسل‌های تقلبی زنبور ندیده از موم مصنوعی استفاده می‌شود. موم مصنوعی را با پارافین و ترکیبات مشابه تهیه می‌کنند.
کد خبر : 275927

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، عسل براساس این که از یک یا چند گل تهیه شده باشد دارای انواع تک گل و چند گل است. عسل گل‌های مختلف رنگ و طعم متفاوتی دارند و رنگ آنها از سفید، کهربایی و حتی قهوه‌ای و سیاه متغیر است. عسل‌های روشن طعم ملایم و عسل‌های تیره طعمی تندتر دارند و نمی‌توان کیفیت و اصالت عسل را بر حسب رنگ و مزه آن شناسایی کرد.


موم مصنوعی در عسل‌های زنبور ندیده


برای این که زنبور برای تهیه موم انرژی زیادی مصرف نکند موم را به شکل صنعتی (مصنوعی) نیز تولید می‌کنند و در کندو می‌گذارند. در اغلب عسل‌های تقلبی زنبور ندیده از موم مصنوعی استفاده می‌شود. موم مصنوعی را با پارافین و ترکیبات مشابه تهیه کرده و آن را درون ظروف شیشه‌ای گذاشته و روی آن عسل می‌ریزند.


عسل مصنوعی در بازار


نه تنها موم بلکه عسل را هم به روش مصنوعی تولید می‌کنند. شکر، آب، کمی آبلیمو و اسانس‌های شیمیایی تقلید‌کننده طعم عسل را با هم مخلوط و حرارت می‌دهند. با مقادیری شربت قند، عسل را به غلظت مناسب می‌رسانند. با افزودن فروکتوز، شکرک زدن عسل را به تاخیر انداخته و با اضافه کردن شربت ذرت، امکان تشخیص آن از عسل واقعی را سخت‌تر می‌کنند.


موم را نجوید


گاهی توصیه می‌شود که جویدن موم موجب تقویت دستگاه گوارش و لثه‌ها می‌شود. اما باید بدانید داروها و سمومی که علیه بیماری‌های زنبور استفاده می‌شود می‌تواند در لایه‌های موم رسوب کرده و با جویدن وارد بدن شود.


عسل طبیعی قند کمتری دارد


اغلب عسل‌های موجود در بازار یا از نوع تغذیه‌ای هستند یعنی زنبور علاوه بر شهد گل‌ها و گیاهان از شربت و شکری که در مجاورت کندو قرار داده می‌شود، عسل تولید می‌کند یا از نوع تقلبی و زنبور ندیده است. این عسل‌ها قند بالایی داشته و فوق العاده برای بیماران دیابتی و افراد چاق مضر است. اما عسل‌هایی که به روش طبیعی تهیه شده اند با در نظر گرفتن قند محصول برای دیابتی‌ها منع مصرف ندارد.


تفاوت شکرک عسل طبیعی و تقلبی


عسل طبیعی هم شکرک می‌زند، اما با انواع تقلبی آن تفاوت‌هایی دارد. عسل طبیعی به مرور زمان کدر و ته‌نشین شده و شکرک آن مانند شکرک شیره خرما نرم و در زیر دندان احساس نمی‌شود و در دهان بسرعت مایع می‌شود. اما شکرک عسل تقلبی مثل نبات سفت و بسختی با قاشق جدا شده و دانه‌های شکر در زیر دندان حس می‌شود.


عسل وحشی خوب یا بد؟


عسلی که زنبور، آن را داخل کندو تولید نکرده و موم آن روی تنه درختان یا شکاف سنگ‌ها و صخره‌ها تولید شده باشد عسل وحشی نام دارد. زنبورهای وحشی ظاهری متفاوت دارند و در کشور ما جثه‌ای بسیار کوچک‌تر از زنبور عسل معمولی و در برخی مناطق آفریقایی چند برابر بزرگ‌تر از زنبور عسل هستند.


عسل برای کودکان ممنوع!


این نوع عسل چون به روش طبیعی و ارگانیک تولید می‌شود حاوی بیشترین میزان مواد مغذی است. باکتری خطرناک کلستریدیوم بوتولینوم می‌تواند از طریق لاروهای مرده زنبور وارد عسل شود و به همین دلیل مصرف عسل به کودکان زیر یک‌سال که سیستم ایمنی ضعیفی دارند توصیه نمی‌شود.


منبع: جام جم


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب