دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

با این 3 خوراکی کبد خود را از دست می‌دهید

کبد یکی از ارگان‌های بسیار مهم برای سلامت بدن است که کار حذف سموم و سوخت و ساز را در بدن انجام می‌دهد.
کد خبر : 27309

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از باشگاه خبرنگاران، پیام فرحبخش، متخصص تغذیه بیان کرد: بعد از قلب و مغز، کبد یکی از ارگانهای بسیار مهم برای سلامت بدن محسوب می‌شود زیرا کار حذف سموم و سوخت و ساز را در بدن انجام می‌دهد و همچنین 400 واکنش شیمیایی را به کبد نسبت داده‌اند.


وی افزود: بر روی کبد یک پوست نازک شفاف به اسم کپسول وجود دارد که محافظ کبد است در صورتیکه شخص رژیم‌ غذایی نامناسبی داشته باشد در فضای زیر این کپسول تجمع چربی اتفاق می‌افتد که در این حالت کبد چرب اتفاق می‌افتد.


فرحبخش گفت: در صورتیکه بیماری کبد چرب شدید باشد یا به عبارت دیگر با کبد چرب درجه‌ی 3 مواجه باشیم و درمان‌های لازم برای آن صورت نگیرد، شخص به سمت سیروز کبدی رفته و عملا در این حالت کبد کارایی خود را از دست می‌دهد.


این متخصص تغذیه ادامه داد: غذا‌هایی که حاوی چربی زیاد هستند بخصوص اگر چربی‌های ترانس و اشباع در غذا‌ها استفاده شود، احتمال بروز کبد چرب بسیار زیاد است پس اگر در غذا‌های خود تجدید نظر نکنیم باعث صدمات جدی به کبد می‌شود.


وی تصریح کرد: عامل دوم که مصرف آن برای کبد بسیار مضر است الکل است که استفاده از آن باعث تخریب کبد می‌شود.


فرحبخش در پایان خاطرنشان کرد: مصرف بیش از حد دارو‌ها مثل استامینوفن نیز احتمال بروز آسیب به کبد را افزایش می‌دهد، پس توصیه می‌کنیم اگر دارو مصرف می‌کنید با آزمایش‌های دوره‌ای از وضعیت سلامت کبد مطلع شوید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب