دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سالم‌ترین خوراکی‌ها کدامند؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید محققان، بعد از بررسی‌هایی که روی گروهی از میوه‌ها و سبزیجات انجام دادند،لیستی از میوه و سبزیجات سالم تهیه کردند و ۴۱ مورد از بهترین‌های غذایی را شناسایی کردند. محققان این میوه و سبزیجات را از نظر ارزش غذایی مورد بررسی قرار داده و طبقه‌بندی کردند. در واقع این مواد غذایی از نظر ۱۷ ماده مغذی ضروری مانند پتاسیم، فیبرهای غذایی، پروتئین‌ها، کلسیم، آهن، زینک(روی)، ویتامین‌های A، B۶،B۱۲،C،D،E،K و غیره مورد بررسی قرار گرفتند نه از نظر یک ویتامین یا یک ماده معدنی خاص.
کد خبر : 272071

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، شاهی یا همان تره‌تیزک، این سبزی خوشمزه که خوشبختانه جایگاه خوبی در سبد سبزی خوردن ما ایرانی‌ها دارد طعم نسبتا تند و تیزی دارد و جایگاه نخست لیست متخصصان از نظر مواد مغذی را به‌خود اختصاص داده است. در این لیست که سبزیجات متعددی از جمله کلم برگ، برگ چغندر، کلم راکت، کاهو و غیره نیز حضور داشتند، در رقابت با شاهی در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند. به عقیده محققان شاهی سرشار از ویتامین A است. نتایج بررسی‌های متعدد نشان می‌دهد که این سبزی پرخاصیت به پیشگیری از برخی از انواع سرطان‌ها کمک می‌کند. از این گذشته باید بدانید که شاهی سرشار از ویتامین C است که شاه‌کلید داشتن یک سیستم ایمنی قوی محسوب می‌شود. علاوه بر این‌ شاهی حاوی میزان قابل‌توجهی ویتامین k و کلسیم نیز هست که برای تقویت استخوان‌ها مفید است. اگر دنبال منابع گیاهی پروتئین هستید می‌توانید به این سبزی اعتماد کنید چون حاوی میزان کمی‌پروتئین است. این سبزی یکی از سبزیجات کم کالری است به‌طوری‌که یک فنجان از آن فقط 5 کیلوکالری به بدن می‌رساند. از این پس اجازه ندهید شاهی‌های داخل سبد سبزی خوردنتان زرد شوند. قبل از هر چیزی شاهی‌ها را تا آخر میل کنید. برای تزیین غذاهایتان نیز از این سبزی پرخاصیت استفاده کنید تا از خواص آن بیش‌ترین بهره را ببرید.


فلفل دلمه‌ای قرمز


اگر تصور می‌کنید که سیستم ایمنی بدنتان ضعیف است و لازم است کمی‌بدنتان را تقویت کنید به سراغ فلفل دلمه‌ای قرمز بروید. این فلفل خوش‌رنگ در جایگاه 17 این لیست قرار دارد. شاید تعجب کنید اما میوه‌ها و سبزیجات دیگری مانند توت‌فرنگی، پرتقال و گریپ‌فروت که جزو بهترین منابع تامین کننده ویتامین C هستند بعد از فلفل دلمه‌ای و در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. این سبزی دارای دو ماده مغذی لازم و ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بدن می‌باشد که همان ویتامین C و A است.


کاسنی فرنگی


خوشبختانه کشت این سبزی پرخاصیت در ایران نیز شروع شده است. کاسنی‌فرنگی در جایگاه سیزدهم این لیست قرار دارد. این سبزی جزو سبزیجات تردی است که زیر دندان صدا می‌دهد. طعم آن کمی‌شیرین بوده و به نوعی شبیه طعم فندق است. هر برگ از این سبزی فقط یک کیلوکالری دارد.همچنین منبع خوب ویتامین B محسوب می‌شود که به بدن کمک می‌کند تا از انرژی به‌دست آورده از مواد غذایی استفاده کند و یا از آنها انرژی تولید کند. علاوه بر این‌ همچنین تامین کننده ویتامین C،K، کلسیم، آهن، زینک، پتاسیم و اسیدفولیک نیز هست.


جعفری


جعفری هشتمین جایگاه را در این لیست از آن خود کرده است. این سبزی معطر سرشار از ویتامین A،C،K بوده و یکی از تامین کننده‌های آهن، کلسیم، پروتئین و پتاسیم می‌باشد. بهتر است بدانید که پتاسیم برای کنترل فشارخون لازم و ضروری است. دو فنجان جعفری خردشده حاوی فقط 35 کیلوکالری است. سالاد جعفری تهیه و میل کنید. یک دسته جعفری در کنار پاستاها فوق‌العاده است. حتما در کنار مرغ یا ماهی جعفری بگذارید و میل کنید.


کدوتنبل


یک فنجان کدوتنبل تازه فقط 50 کیلوکالری به بدن می‌رساند. این سبزی نارنجی رنگ پرخاصیت جایگاه بیستم را از آن خود کرده است. کدوتنبل سرشار از ویتامین‌های A،C،B و E و همچنین پتاسیم و برخی از فیبرهای غذایی سیرکننده می‌باشد.این سبزی از اواخر تابستان یا اوایل پاییز به بازار می‌آید. حواستان باشد تخمه‌های داخل آن را بیرون نریزید. تخمه کدوتنبل سرشار از پروتئین است. آنها را شسته و تمیز کنید. بو بدهید و به عنوان میان‌وعده میل کنید.


منبع: روزنامه آرمان


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب