دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

انتقاد رئیس اتحادیه نان‌های حجیم از تبعیض میان نانوایان سنتی و صنعتی

رئیس اتحادیه نان‌های حجیم تهران با تاکید بر اینکه قیمت نان‌های صنعتی پس از افزایش 20 تا 25 درصدی اواخر سال گذشته دیگر تغییر نداشته است، گفت: با توجه به رقابت تنگاتنگ نان‌های صنعتی با نان‌های سنتی، دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد.
کد خبر : 26620

محمدجواد کرمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه افزایش قیمت نان‌های صنعتی به دلیل آزادسازی قیمت آرد بود، ادامه داد: البته قیمت‌گذاری نان‌های صنعتی از عهده اتحادیه خارج شده و بر عهده مقامات دولتی قرار گرفته است.


وی همچنین با بیان اینکه استانداردهای لازم در تولید نان‌های صنعتی رعایت شده و کیفیت آنها بسیار بالاست،‌ افزود: در حوزه نان‌های سنتی یکی از دلایل افزایش قیمت، تلاش برای کاهش ضایعات نان بود،‌ اما در حوزه نان‌های سنتی کیفیت تولید بسیار بالا و ضایعات در حداقل ممکن است، بنابراین دلیلی برای افزایش قیمت بیش از این وجود ندارد.


رئیس اتحادیه نان‌های حجیم با اشاره به نارضایتی مردم از ضایعات بالای نان‌های سنتی و کیفیت پایین آنها گفت: نانوایی‌های سنتی هم آرد یارانه‌ا‌ی دولتی دریافت می‌کنند و نان بی‌کیفیت به مردم می‌دهند.


وی با بیان اینکه دولت در این زمینه بین نان‌های سنتی و حجیم تبعیض قائل شده است، ادامه داد: این نابرابری‌ها نه تنها کمکی به ارتقای کیفیت و سلامت نان‌ نمی‌کند، باعث بوجود آمدن رانت و افزایش فساد در این بخش می‌شود.


کرمی با اشاره به اینکه در یک رقابت سالم و یکسان زمینه افزایش فساد از بین می‌رود، اظهار کرد: روند کنونی باعث نشت آرد از بخش یارانه‌ای به بخش آزادپز شده و مشکلاتی را ایجاد کرده است.


وی درباره تغییر روند کاری مراکز تولید نان حجیم در ماه رمضان نیز گفت: در ماه مبارک رمضان تقاضای نان‌های صنعتی کاهش پیدا نمی‌کند، بلکه با تغییر محصول روبه‌رو هستیم؛ به عنوان مثال تولید نان‌های باگت کمتر شده و به جای آن تولید نان‌ بربری صنعتی بیشتر می‌شود.


به گفته او، قیمت نان بربری صنعتی 1500 تومان است که در مقابل نان بربر‌ی سنتی با همان قیمت از کیفیت و ماندگاری بالایی برخوردار است، به طوری که تا 2 روز می‌توان آنها را نگهداری کرد.


کرمی گفت: با وجود اینکه نان‌های صنعتی بدون جوش شیرین با حرارت غیر مستقیم و کاملا بهداشتی تولید می‌شوند، ماندگاری بیشتری دارند.


رئیس اتحادیه نان‌های حجیم با تاکید بر اینکه رسانه‌ها باید در مورد سلامت و کیفیت نان‌های صنعتی به مردم آگاهی بدهند، اظهار کرد: مثلا می‌توان در یک جدول مقایسه‌ای مزایا و معایب هر دو نان سنتی و صنعتی را نشان داد و انتخاب را به خود مردم واگذار کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب