۱۲/ اسفند /۱۴۰۳

انتقاد رئیس اتحادیه نان‌های حجیم از تبعیض میان نانوایان سنتی و صنعتی

رئیس اتحادیه نان‌های حجیم تهران با تاکید بر اینکه قیمت نان‌های صنعتی پس از افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی اواخر سال گذشته دیگر تغییر نداشته است، گفت: با توجه به رقابت تنگاتنگ نان‌های صنعتی با نان‌های سنتی، دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد.

محمدجواد کرمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه افزایش قیمت نان‌های صنعتی به دلیل آزادسازی قیمت آرد بود، ادامه داد: البته قیمت‌گذاری نان‌های صنعتی از عهده اتحادیه خارج شده و بر عهده مقامات دولتی قرار گرفته است.


وی همچنین با بیان اینکه استانداردهای لازم در تولید نان‌های صنعتی رعایت شده و کیفیت آنها بسیار بالاست،‌ افزود: در حوزه نان‌های سنتی یکی از دلایل افزایش قیمت، تلاش برای کاهش ضایعات نان بود،‌ اما در حوزه نان‌های سنتی کیفیت تولید بسیار بالا و ضایعات در حداقل ممکن است، بنابراین دلیلی برای افزایش قیمت بیش از این وجود ندارد.


رئیس اتحادیه نان‌های حجیم با اشاره به نارضایتی مردم از ضایعات بالای نان‌های سنتی و کیفیت پایین آنها گفت: نانوایی‌های سنتی هم آرد یارانه‌ا‌ی دولتی دریافت می‌کنند و نان بی‌کیفیت به مردم می‌دهند.


وی با بیان اینکه دولت در این زمینه بین نان‌های سنتی و حجیم تبعیض قائل شده است، ادامه داد: این نابرابری‌ها نه تنها کمکی به ارتقای کیفیت و سلامت نان‌ نمی‌کند، باعث بوجود آمدن رانت و افزایش فساد در این بخش می‌شود.


کرمی با اشاره به اینکه در یک رقابت سالم و یکسان زمینه افزایش فساد از بین می‌رود، اظهار کرد: روند کنونی باعث نشت آرد از بخش یارانه‌ای به بخش آزادپز شده و مشکلاتی را ایجاد کرده است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی درباره تغییر روند کاری مراکز تولید نان حجیم در ماه رمضان نیز گفت: در ماه مبارک رمضان تقاضای نان‌های صنعتی کاهش پیدا نمی‌کند، بلکه با تغییر محصول روبه‌رو هستیم؛ به عنوان مثال تولید نان‌های باگت کمتر شده و به جای آن تولید نان‌ بربری صنعتی بیشتر می‌شود.


به گفته او، قیمت نان بربری صنعتی ۱۵۰۰ تومان است که در مقابل نان بربر‌ی سنتی با همان قیمت از کیفیت و ماندگاری بالایی برخوردار است، به طوری که تا ۲ روز می‌توان آنها را نگهداری کرد.


کرمی گفت: با وجود اینکه نان‌های صنعتی بدون جوش شیرین با حرارت غیر مستقیم و کاملا بهداشتی تولید می‌شوند، ماندگاری بیشتری دارند.


رئیس اتحادیه نان‌های حجیم با تاکید بر اینکه رسانه‌ها باید در مورد سلامت و کیفیت نان‌های صنعتی به مردم آگاهی بدهند، اظهار کرد: مثلا می‌توان در یک جدول مقایسه‌ای مزایا و معایب هر دو نان سنتی و صنعتی را نشان داد و انتخاب را به خود مردم واگذار کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر