برگزاری نخستین جشنواره سنتی آیینهای سرزمین من در مدارس سما زنجان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، معاون دانشگاه و رئیس مجتمع آموزشی و فرهنگی سما گفت: «بهترین غذاهای سنتی و محلی زنجان از سوی بیش از 400 نفر از دانش آموزان و 50 نفر از اولیای مدارس زنجان و همکاری ویژه آموزگار، اولیا و دانش آموزان پایه چهارم مدرسه ابتدایی پسران سما تهیه و ارائه شد.»
حمید ماکوئی هدف از برگزاری این جشنواره تقویت و انجام پژوهش درباره فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، معرفی تنوع و هنر و غذاهای استان زنجان ترویج فرهنگ غذاهای بومی و منطقهای استان و ترویج سفرههای ایرانی و احیای دوباره فرهنگِ استفاده از غذاهای بومی و اصیل هر منطقه در بین مردم و خانوادهها و ترویج دوباره طبخ و عرضه غذاهای سنتی، بومی و محلی، افزایش تعامل بین اولیا و مربیان، افزایش خود باوری و اعتماد به نفس دانش آموزان و معرفی و بیان اصالت و ماهیت اقوام ایرانی را نام برد.
معاون دانشگاه آزاد اسلامی در امور سما زنجان افزود: «این جشنواره در چهار بخش پیشغذا، غذای اصلی، دسرها و نوشیدنیهای سنتی بومی و محلی و در سه محور پخت غذاهای سنتی، نمایشگاه صنایعدستی مرتبط با غذا و فرهنگ غذا و موسیقی و آیینهای مرتبط با غذا برگزار شد اولویت این جشنواره تهیه غذاهای سنتی زنجان بود و دانش آموزان این مرکز با رعایت این اولویت توانستند فرهنگ غذایی زنجان را زنده کنند.»
ماکوئی گفت: «استان زنجان با غذاهای همچون جغور بغور، کله جوش، کاچی، هوره، آش ترش، شیش انداز،کوفته، قویماخ، پیازآب و پیشغذاهای زیتون پرورده، بورانی، ترشی لیته، ترشی بادمجان شکم پر و دسرهای حلوای اوماج،حلوای ترک،کدوی حلوای و نوشیدنی دوغ نعنایی وشیرنی های چای چورگی، شصتی، قراویه در ایران شناخته شده است و هر ساله در جشنواره آش ایرانی میزبان بسیاری از گردگشران ایرانی و خارجی است.»
معاون دانشگاه و رئیس مجتمع آموزشی و فرهنگی سما اظهار کرد: «بسیاری از معضلات امروز جامعه ما که متاسفانه بیماریهایی را نیز به همراه دارد به فرهنگ غذایی ما برمیگردد و برای اصلاح این شیوه غلط میتوانیم با تغییر سبک زندگی و زنده کردن فرهنگ متنوع غذاهای بومی سلامتی را به جامعه هدیه کنیم.»
ماکوئی خاطرنشان کرد: «ما به عنوان واحد دانشگاهی و فعال در حوزه دانش آموزی بر خود واجب میدانیم که در حد امکان با ترویج فرهنگ غذایی سنتی دانش آموزان و نسل امروزی را با تنوع غذایی و مواد غذایی سالم آشنا کنیم که در این جشنواره به این هدف اصلیمان رسیدیم.»
وی پیشنهاد داد که دانشگاه ها و مدارس با برگزاری جشنواره های اینچنینی و با احیای فرهنگ غذایی بومی خودشان گام مهمی در راستای سلامت جامعه بردارند.
از دیگر برنامه های این جشنواره اجرای موسیقی محلی و سرود از سوی دانشآموزان با پوشش سنتی بود که با استقبال گسترده معلمان،دانش آموزان و اولیا مواجه شد.
انتهای پیام/