سهم 90درصدی نانهای سنتی در زنجیره تولید/ نانهای حجیم جوهرقند و جوش شیرین ندارند
علیرضا مروتپور عضو هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران درخصوص کیفیت نانهای حجیم و نیمه حجیم به خبرنگار اقتصادی آنا گفت: تصور اشتباهی مبنی بر اینکه علت حجیم بودن نانها عوامل افزودنی شیمیایی مانند جوهر قند، جوش شیرین و ... بوده اما علت اصلی حجیم شدن بیشتر به آنزیمهای غذایی و مکملها بازمیگردد.
وی ادامه داد: میزان سرانه مصرف نانهای نیمه حجیم، حجیم و صنعتی در کشور تنها 10درصد بوده و اکثریت سرانه مصرفی نان به چهارنوع نان سنتی کشور اختصاص دارد.
دبیر انجمن نانهای صنعتی و ماشینی با اشاره به خاصیت این نوع نان تاکید کرد: آرد مصرفی تولیدی در نانهای حجیم به نسبت آرد نانهای سنتی دارای گلوتن، پروتئین و ... بیشتری است ضمن آنکه این نوع نانها نیازمند تخمیر هستند اما نانهای سنتی به تخمیر نیازی ندارند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، درخصوص ورود این نانها به سفره غذایی مردم تصریح کرد: جایگزینی نانهای تولیدی حجیم و نیمهحجیم بهجای نانهای سنتی دارای مزیتهای فراوانی بوده اما تاکنون اطلاعرسانی درستی از سطح کیفی، بهداشتی، سطح دورریز، ارزش غذایی، ماندگاری بالا و ... نشده است.
مروتپور با اشاره به اینکه افزایش حجم سرانه مصرف این نان در سفرههای مردمی نیازمند فرهنگ سازی بوده، تاکید کرد: رشد مصرف مواد غذایی در کشور مخصوصا نانهای حجیم، نیازمند تغییر ذائقه بوده بنابراین تنها با فرهنگسازی و اطلاعرسانی مردم از نانهای سنتی به سمت نانهای حجیم میروند.
عضو هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه قصدی مبنی بر حذف نانهای سنتی نداریم، خاطرنشان کرد: نانهای اصلی ایران در ذائقه و فرهنگ ایران نهادینه شده و ارزش غذایی برخی از این نانها دارای ویژگیهای منحصربهفردی در تمامی دنیا است.
دبیر انجمن نانهای صنعتی و ماشینی همچنین حرکت سازمان یافته در بخشخصوصی در زنجیره تولید و تامین مواد اولیه تولید نان، بستر سازی لازم برای ارائه حداکثر ظرفیتها و توانمندیهای شرکتهای داخلی در عرصه ماشینآلات صنایع مرتبط با صنعت آرد و نان و ایجاد بستر تعامل و همکاریهای بیشتر در صنعت آرد و نان کشور را مورد نیاز صنعتغذایی دانست و بر آن تاکید کرد.
انتهای پیام/