لزوم نگاه جدی ورزشکاران به تغذیه اصولی در ماه رمضان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر محمد کاظمزاده با اشاره به دغدغه ورزشکاران در خصوص تغذیه در ماه رمضان، گفت: توصیه میشود ورزشکاران زمان آغاز تمرین و مسابقههای ورزشی را حداقل دو یا سه ساعت بعد از افطار موکول کنند.
وی افزود: آغاز تمرین و یا مسابقهها در کمتر از رعایت زمان یاد شده باعث کاهش توان فیزیکی و ایجاد ناراحتیهای گوارشی مختلف میشود.
کاظم زاده کم آبی و تشنگی را از مشکلات ورزشکاران بیان کرد و گفت: ورزشکاران باید فاصله افطار تا سحر از آب، آبمیوه و مایعات مناسب به مقدار کافی استفاده کنند.
وی اظهار کرد: استفاده از میوهها نیز میتواند تا حدودی آب مورد نیاز بدن را تامین کند، به این منظور توصیه میشود از انجام تمرینهای ورزشی شدید در فاصله سحر تا افطار و بلا فاصله بعد از افطار پرهیز کنند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان به محدودیت استفاده از نمک زیاد، غذاهای سرخ شده، شیرینیها با شکر زیاد در تغذیه ورزشکاران اشاره کرد و افزود: ورزشکاران باید از مصرف این نوع مواد غذایی به شدت پرهیز و میوههای خشک شده، مغزها، دانهها، خرما و کشمش را جایگزین کنند.
وی با تاکید بر مصرف 4 گروه اصلی نان، غلات، میوه و سبزی، گوشت و لبنیات در وعدههای سحر افطار و شام، تصریح کرد: غذاهای پر پروتئین باعث از دست دادن آب بیشتری در هنگام روزهداری میشود و باید پروتئینها به اندازه نیاز مصرف شود.
کاظمزاده افزود: استفاده از نانهای سبوسدار و کامل، برنج، عدس یا لوبیا پلو در وعده سحری در جلوگیری از کاهش گرسنگی و افت قند خون موثر است.
انتهای پیام/