دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 فروردين 1396 - 11:28
با حضور معاون صنایع دستی کشور در عمان صورت گرفت

رونمایی ازدو مجموعه شعر بانوی شاعره ایرانی

مجموعه شعرهای حمیده غلامی شاعره ایرانی ساکن مسقط عصر روز گذشته 23 فروردین ماه در مراسمی با حضور بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی کشور، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عمان و جمعی از اساتید برجسته اسطوره‌شناسی ایران، در مرکز فرهنگی عمان، محل برگزاری نمایشگاه ها، برگزار شد.
کد خبر : 171279

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، در این مراسم بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و پرستار از دبیران برجسته مدرسه ایرانیان مسقط به نقد و بررسی نقاط قوت و ضعف کتاب‌ها پرداختند.


در این نشست معاون صنایع دستی کشور، همچنین ضمن اشاره بر جایگاه شعر و ادبیات در فرهنگ ایرانی، اهمیت بحث زمان و مکان در تحلیل اشعار، به تحلیل برخی از اشعار منتخب در این کتاب نیز پرداختند.


همچنین در این نشست صمیمانه حضور دانشجویان مرکز زبان فارسی مسقط و دبیران مدرسه ایرانیان در مسقط و دیگر علاقه‌مندان ایرانی و عمانی موید مودت حاکم بر ارتباطات فرهنگی دوستانه بین دو کشور بود .


گفتنی است، از مهمترین دستاوردهای شاعر از دیدگاه منتقدین می‌توان به فرا زمانی و فرامکانی بودن شعرها، حضور المان‌های بومی مشخص و برجسته به ویژه عناصر فرهنگ لری، ایلیاتی و قشقایی مثل کوه، دشت، اسب، گل، رقص‌ها و لباس‌های لری و قشقایی، حضور مکان‌های جغرافیایی خاص، حضور اسامی زیاد گل‌ها، اشاره و اشراف به اساطیر ایرانی و اسلامی، استفاده از لحن شعر زنانه و بیقراری‌ها و فراق‌های زنانه و استفاده و اشراف به دیگر صناعات ادبی اشاره داشت.


لازم به ذکر است، نام مجموعه‌های منتشر شده از غلامی «خداحافظ انار مانده بر بالای این دیوار» شامل بیست و چهار غزل است و «لاک پشتی ماده وسط اتوبان تهران» دربردارنده شعرهای سپید این شاعر است.



همچنین، مزین بودن فضای نمایشگاه به آثار فاخر هنر خاتم‌سازی ایرانی و همچنین ظروف نقره و سفالینه‌های نفیس ایرانی، فضای این شب شعر را روحی دیگر بخشیده بود.


اکبری رایزن فرهنگی ایران در عمان نیز، این نشست را شروعی تازه بر ایجاد حلقه ادبی ایرانیان مقیم مسقط عنوان کرده و گفت: امیدواریم که با تمایل ایرانیان علاقه‌مند این جلسات را بیشتر و بهتر از پیش برگزار کرده و انشاالله این اتفاق آغازگر تعاملات و داد و ستدهای فرهنگی در رشته‌های مختلف هنر و ادبیات بین دولت‌های ایران و عمان باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب