منصوری: اینکه میگویند زن میتواند از رجال سیاسی باشد گامی رو به جلوست
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آذر منصوری صبح امروز ـ پنجشنبه 14 بهمن ـ در نشست زنان انقلاب اسلامی و مدیریت سیاسی که با حضور محمدرضا عارف در محل بنیاد امید ایرانیان برگزار شد، با اشاره به اینکه «دولت در چند سال گذشته اقدامات خوبی در سپردن مسئولیتها به زنان داشته است»، گفت: این که مطرح میشود زنان میتوانند از رجال سیاسی باشند یعنی این مطالبه زنان شنیده شده و یک گام مثبت رو به جلوست. دولت دوازدهم باید 30 درصد وزیران، معاونان، استانداران، فرمانداران و بخشداران را به زنان اختصاص دهد.
وی در ادامه افزود: حضور خانم مولاوردی در هیأت دولت یکی از نقاط مثبت دولت یازدهم است، که وی با وجود همه هجمهها و توهینها به بهترین شکل اثرگذار بوده است. دولت یازدهم هم در حوزه زنان نمره قبولی گرفته است و لوایحی در معاونت زنان تهیه شد تا مشکلات جامعه زنان را در بلندمدت حل کند. البته در برنامه ششم هم جریانسازی عدالت جنسیتی دیده شده است که معاونت زنان ریاست جمهوری باید این موضوع را دنبال کرده و دولت هم به موضوع سهمیهبندی برای زنان توجه کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه «تابوی حضور زنان در کابینه شکسته شده است و دولت یازدهم میتوانست چند وزیر زن را به مجلس معرفی کند که این اتفاق نیفتاد»، اشاره کرد: دولت بعدی باید مکانیزم اجرایی شدن عدالت جنسیتی را دنبال کند. باید این فرصت در اختیار زنان قرار گیرد تا مسئولیتهای مهم را بر عهده بگیرند مگر کسانی که اکنون وزیر، نماینده یا رئیس مجلس هستند از همان ابتدا در این مسئولیتها حضور داشتهاند؟ این افراد مرحله به مرحله فرصت داشتهاند تا رشد کنند. این فرصت هم باید برای زنان فراهم شود.
منصوری در ادامه افزود: اکنون اشتباهات مدیران یا نمایندگان زن بیشتر از مردان دیده میشود در همین موضوع پلاسکو که بیشترین مسئولیش با شهردار تهران بود، شهردار نمی پذیرد که از مردم عذرخواهی کند. بنابراین این اشکالات در مدیران مرد هم وجود دارد و نباید انتظار داشت که مدیران زن هم بدون هیچ اشکالی باشند.
وی در بخشی دیگر از اظهارات خود با اشاره به نقش گسترده زنان در شکلگیری انقلاب اسلامی و نگاه مترقی امام خمینی(ره) به حضور زنان گفت: خانم دباغ در هیأتی که از سوی امام به شوروی رفت حضور داشت. اما متأسفانه با وجود توانمندیها و ظرفیت بالای زنان ایرانی، شاهد شکاف جنسیتی در کشور هستیم. البته دغدغه ما این نیست که یک زن نماینده یا رئیسجمهوری شود، دغدغه ما این است که اگر ما دنبال توسعه پایدار و همهجانبه هستیم باید دنبال مشارکت همه آحاد جامعه باشیم که زنان نیز نیمی از جامعه را تشکیل میدهند. اما متأسفانه نگاه امام خمینی(ره) به زن در جمهوری اسلامی جریانسازی نشد.
وی با اشاره به رتبه 139 ایران در موضوع عدالت جنسیتی در جهان تصریح کرد: کشورهایی که شکاف جنسیتی را پر کردهاند، اینگونه عمل کردهاند که 30 درصد از مسئولیت دستگاههای اجرایی خود را در اختیار زنان قرار دادند. آنها به این نتیجه رسیدند که دلیل دسترسی متفاوت مردان نسبت به زنان در زمینه امکانات مختلف، حتی اگر انتخابات آزاد برگزار شود نه تنها شکاف جنسیتی پر نمیشود، بلکه عمیقتر میشود. بنابراین آنها به سمت تبعیض مثبت و سهمیهبندی برای زنان حرکت کردند و حتی در قانون انتخابات سهمیه 30 درصدی برای زنان در نظر گرفتند.
وی در پایان افزود: از سال 2006 تا سال 2016 رتبه ایران در مساله عدالت جنسیتی کاهش داشته است.
انتهای پیام/