جشنواره سیوپنجم؛ اعتماد به جوانها در غیاب بزرگان سینما
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، جشنواره فیلم فجر با نمایش فیلم تا حدی ناامیدکننده «خانه دیگری» آغاز شد و روز اول این رویداد در حالی با «آزاد به قید شرط» به پایان رسید که صدای قهقهه تماشاگران در حساسترین لحظات فیلم در سالن میپیچید و گاه صدای تشویق و سوت...
البته در لیست جشنواره شامل 44 فیلم، اسمهای دیگری هم دیده میشوند که میتوان حدس زد از فیلمهای بیسروصدا و بدون حاشیه این دوره هستند که فقط قرار است یک بار نمایش داده شوند و برای پر کردن فهرست انتخاب شدهاند. به نظر میرسد سیاست برگزارکنندگان جشنواره و جایگزین کردن فیلمسازان جوان به جای بزرگان سینما و تاکید به میدان دادن به جوانها که در روزهای اخیر به کرات توسط مدیران سینمایی مورد استفاده قرار گرفته، تصمیمی است که برای پرهیز از حاشیه و جلب رضایت طیفهای مختلف سیاسی و فرهنگی گرفته شده است؛ تصمیمی که در نگاه اول برای آرامش فضای فرهنگی در روزهای حساس کنونی و از نظر مسئولان جشن منطقی به نظر میرسد، اما میتواند بهای سنگینی برای سینمای ایران داشته باشد؛ بهایی که سینما به تنهایی باید بپردازد: دور شدن بزرگان سینما.
کنار رفتن کارگردانهای بزرگی چون کیانوش عیاری و تهمینه میلانی و... دور کردن این فیلمسازها از سینما تصمیمی است که در جشنواره امسال عملی شد و مطمئنا به سینمای ایران لطمه خواهد زد.
در کنار این بزرگان جای خالی فیلمسازان دیگری هم توی چشم میزند: محمد رسولاف، رضا درمیشیان، مهدی رحمانی و...
واکنش مسئولان فرهنگی و سینمایی در ایام قبل از جشنواره
سایت خبری رسمی قمنیوز ادعا کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد در دیدار با آیتالله مکارم شیرازی به جلوگیری از ورود ۱۰ فیلم با موضوعهای فمینیستی و نامناسب به جشنواره فیلم فجر اشاره کرده بود. البته رضا صالحیامیری یک هفته بعد این موضوع را تکذیب کرد، اما همچنان لینک صحبتهای ایشان در دیدار با آیتالله مکارم شیرازی در فضای مجازی وجود دارد.
سال 96 سال باشکوه سینمای ایران است
رییس سازمان سینمایی در مراسم افتتاحیه جشنواره سیوپنجم فیلم فجر اعلام کرد: «فضای سینمای ایران بهتر از سالهای گذشته است و با حضور فیلمسازان جوان، سال 96، سالی باشکوه و بینظیر برای سینمای ایران خواهد بود.»
انتقادها بیاساس است
محمد حیدری، دبیر جشنواره فیلم فجر در نشست خبری این جشنواره اعلام کرد: «انتقادها به فجشنواره فیلم فجر بیاساس است و پس از نمایش فیلمها تمام منتقدان متوجه میشوند که چقدر کیفیت این دوره از جشنواره بالاست...»
فیلمهای کارگردانهای جوان در روز اول جشنواره نشانی از صحبتهای مدیران و مسئولان فرهنگی و سینمایی نداشت و باتوجه به سطح پایین روز اول باید به روزهای آتی امیدوار بود. هرچند به نظر میرسد، پیشبینیهای منتقدان و اصحاب رسانه و البته اخبار غیر رسمی کسانی که فیلمها را قبل از جشنواره دیدهاند، به واقعیت نزدیکتر است و با توجه به نزدیک بودن به انتخابات ریاست جمهوری با جشنوارهی بیحاشیه طرف هستیم و قرار است در 10 روز 44 فیلم را تماشا کنیم و با دوستان و همکاران و سینماگران معاشرت کنیم تا جشن تمام شود.
انتهای پیام/