دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 ارديبهشت 1394 - 11:24
پیش از عزیمت به اندونزی؛

روحانی: عدم تعادل فکری و روحی در یک کشور تبدیل به بمب بر سر کشور دیگر شده است

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران مذاکرات ایران با کشورهای 1+5 را «رو به پیشرفت» ارزیابی کرد و گفت: توافق به نفع همه است.
کد خبر : 13932

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح سه‌شنبه پیش از عزیمت به اندونزی برای شرکت در اجلاس گرامیداشت شصتمین سال تأسیس کنفرانس آسیا – آفریقا در فرودگاه مهرآباد تهران و در جمع خبرنگاران افزود: ما با اراده جدی مذاکرات را دنبال می‌کنیم و امیدواریم که طرف مقابل هم همین اراده را نشان دهد تا دو ماه آینده به توافق کلی و جزیی برسیم.


وی اظهار کرد: این توافق فضایی برای همکاری ایران و کشورهای منطقه و آسیایی به وجود می‌آورد و در واقع توافقی است که به نفع همه است.


رئیس‌جمهوری درباره سفر خود به اندونزی گفت: اجلاس گرامیداشت شصتمین سال تاسیس جنوب ـ جنوب در سال 1955 است که با حضور 29 کشور در شهر باندونگ اندونزی تشکیل شد و برخی رهبران معروف آن زمان از آسیا ، افریقا و برخی کشورهای اروپایی بودند.








نابود کردن زیربناهای یک کشور فقیر و از بین بردن کودکان، زنان و مردان هیچ مفهوم و معنایی ندارد جز این که کشوری تعادل خود را از دست داده است و نمی توان تفسیر دیگری داشت

روحانی با بیان اینکه «در این اجلاس تصمیمات مهمی اتخاذ شد که به اصول باندونگ معروف شد و هنوز هم مورد احترام کشورهاست»، اضافه کرد: این گردهمایی، اجلاس سران کشورهای آسیایی و آفریقایی به مناسبت شصتمین سال تاسیس جنوب ـ جنوب است که به دنبال آن اجلاس جنبش عدم تعهد هم متولد شد و فعالیت خود را ادامه می دهد.


وی توضیح داد: شرکت ایران در این اجلاس هم به عنوان یکی از پایه‌گذاران این حرکت است که در اجلاس شصت سال قبل هم حضور داشت و هم به عنوان رئیس جنبش عدم تعهد.


روحانی با اشاره به سخنرانی خود در جلسه عمومی اول گفت: در حاشیه این اجلاس مهم ملاقات با سران برخی کشورها خواهیم داشت. همچنین جلسه‌ای با علما، متفکران اسلامی، استادان دانشگاه و جلسه‌ای نیز با کارآفرینان، تجار و بازرگانان اندونزی برگزار می‌شود که هر کدام از آنها حائز اهمیت است.


به گفته او، در حاشیه این اجلاس سازمان همکاری کشورهای اسلامی نشستی خواهد داشت که در وضع کنونی اهمیت بسیاری دارد.


رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه «از لحاظ داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی در شرایط حساسی هستیم»، افزود: از لحاظ داخلی امسال سال همدلی و همزبانی بین دولت و ملت است، سالی که به دنبال رونق هستیم و از رکود خارج شده‌ایم.


روحانی تأکید کرد: باید به روابط نزدیک‌تر با کشورهای مختلف به ویژه آسیا، همسایگان و سایر کشورها برسیم و علاوه بر آن نیاز به جذب سرمایه و تکنولوژی داریم.


رئیس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: شرایط بین‌المللی برای ایران روز به روز بهتر می شود و فضا نسبت به گذشته مساعدتر است.


رئیس‌جمهوری با اشاره به شرایط منطقه گفت: در منطقه خشونت، ترورسیم و برخی مواقع جنگ داخلی مواجه‌ایم و مواضع برخی کشورهای غیرمسئول که نه با احکام اسلام و نه با عرف و مقررات بین‌المللی سازگار است.


روحانی تصریح کرد: نابود کردن زیربناهای یک کشور فقیر و از بین بردن کودکان، زنان و مردان هیچ مفهوم و معنایی ندارد جز این که کشوری تعادل خود را از دست داده است و نمی توان تفسیر دیگری داشت.


وی گفت: یک کشور آرزوهایی داشته و شاید آن آرزوها را مبنای عمل قرار داده است که در عراق، سوریه، لبنان و شمال آفریقا ناموفق بوده و موفق نشدن‌ها جمع شده و عدم تعادل فکری و روحی برای او به وجود آورده که تبدیل به بمب بر سر کشور دیگر شده است.


روحانی با تأکید بر اینکه «دنیا باید قاطعانه این رفتار را محکوم کند»، اظهارداشت: مردم یمن دارای تمدن چند هزار ساله و تاریخ بسیار طولانی هستند که در آیات و سوره های قرآن نیز به آن اشاره شده است.


رئیس جمهوری در توصیف ملت یمن گفت: این مردم متمدن و خوب اما فقیر هستند که مستحق بمباران و دخالت در امورشان توسط دیگران نیستند. امیدواریم همه سر عقل بیایند و راه حل پیشنهادی ایران که آتش‌بس فوری رسیدگی به وضع مردم یمن و تشکیل یک جلسه یمنی و رسیدن به حکومتی است که همه اقوام و طوایف در آن حضور دارند محقق شود.


وی با تأکید بر این که یمن راه حل نظامی و مداخله نظامی ندارد، گفت: باید حل مشکل به خود مردم و مذاکرات یمنی ـ یمنی واگذار شود.


رئیس‌جمهوری اظهار کرد: امیدواریم در این سفر بتوانیم راجع به یمن، ثبات و امنیت منطقه و مبارزه با تروریسم گفت و گوهایی داشته باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب