دام زنده را از مراکز مجاز تهیه کنید/ ذبح دام باید در کشتارگاه انجام شود
دکتر محمدرضا شیرزادی، رئیس اداره کنترل بیماریهای مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با توجه به فرارسیدن عید قربان، اظهار کرد: بیماریهایی که از دام به انسان منتقل میشود در بسیاری از موارد در حیوانات علائم خاصی ایجاد نمیکند اما در بدن انسان میتواند به عنوان یک عامل بیماریزا شناخته و عوارض و علائمی را به همراه داشته باشد به همین دلیل به افراد توصیه میشود دام را تنها از مراکز مورد تائید سازمان دامپزشکی تهیه کنند.
وی با بیان اینکه داشتن ظاهر سالم نشانه سالم بودن دام نیست، افزود: دام باید قبل از ذبح به مدت چند ماه تحت نظر و کنترل باشد تا دچار هیچ گونه انگل، میکروب ویروسی نباشد.
شیرزادی در ادامه تماس با خون، لاشه و ترشحات آلوده را تنها راه عامل بیماریزا از دام به انسان دانست و یادآور شد: به همین دلیل توصیه میشود دام فقط در کشتارگاه ذبح شود و فردی که قضد چنین اقدامی را دارد باید از دستکش، عینک و لباس مخصوص استفاده کنند.
رئیس اداره کنترل بیماریهای مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت با توجه به اینکه برخی افراد پوست دام را نگهمی دارند، گفت: نگهداری از پوست حیوانات دارای شرایط خاصی است که افراد به آن آگاه نیستند به همین دلیل توصیه میشود افراد پس از ذبح دام، پوست حیوانات را نزد خود نگه ندارند و آن را به کارخانههای چرمسازی واگذار کنند زیرا پوست دام با شستوشوی خانگی قابل استفاده نمیشود.
انتهای پیام/