دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تدارک مادی برای یک سفر معنوی

بررسی هزینه‌های سفر به عتبات در عرفه

این سال ها، سفر به عتبات علاوه بر کاروان های سازمان حج و زیارت، به صورت انفرادی و کاروان های آزاد نیز انجام می شود. به خصوص در مناسبت های خاص مانند اربعین، عرفه و عاشورا که خیلی از قواعد رسمی برای پاگذاشتن به این سرزمین سرخ ولایت، کمرنگ می شود. در این مواقع، عموم مشتاقان به هر طریق ممکن که شده، خود را به مرز و عتبات مقدسه می رسانند تا در حقیقت به فیض معنوی حضور در حریم اهل بیت برسند. با این وجود هم اینک پوشش کامل نیاز های زائرین توسط سازمان حج و زیارت از یک سو و وجود انواع مخاطرات سفر در مسافرت های غیر رسمی یادشده از سوی دیگر، شرکت در کاروان های رسمی عتبات را کاملاً توجیه پذیر می کند. در غیر از این مورد، عقل حکم می کند که با فرض پذیرش خطرات ممکن، زائرین حداقل با تشکیل گروه های مطمئن، به عراق بروند.
کد خبر : 114736

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از خراسان، این که سفر به عتبات، نیاز به طی چه مراحل و صرف چه هزینه هایی دارد، در ادامه بدان اشاره خواهد شد.


سفر امن و مطمئن به عتبات با کاروان های حج و زیارت

شاید رواج کاروان های غیر رسمی در سال های اخیر، خیلی ها را ترغیب به مسافرت با این کاروان ها کرده باشد. با این حال هنوز هم توصیه اول و شاید آخر فعالان این عرصه، به زائران عتبات عالیات، ثبت نام در کاروان های رسمی حج و زیارت و سفر از طریق سامانه سماح این سازمان است. بدین ترتیب می توانید تقریباً مطمئن باشید که در طول سفر و زیارت دغدغه ای غیر از زیارت و بهره مندی معنوی از بقاع متبر که عراق نخواهید داشت. اولین و عمده مزیتی که این نوع سفر به عراق برای شما دارد، امضای قرارداد محکم با دفاتر زیارتی معتبر و پذیرش تعهدات مختلف از سوی این دفاتر در قبل هزینه هایی است که شما برای سفر می پردازید. در سفر با این کاروان ها شما از برنامه حمل و نقل و اسکان قابل قبولی نسبت به سایر روش های اعزام به عراق بهره مند می شوید. ضمن این که این کاروان ها زیر پوشش تامین از سوی نیرو های امنیتی عراق قرار دارند، زائرین را تا حداکثر سقف بیمه و خدمات بیمه ای در عراق بیمه می کنند، با مراکز پزشکی حج قرارداد دارند و می توانند خطرات سلامتی زائرین را پاسخگو باشند.

این در حالی است که هم اینک بنا بر گفته های شاد، سرپرست سازمان حج و زیارت خراسان رضوی، پرونده های زیادی از شکایت از کاروان های آزاد، با موضوعات مختلف موجود است که ریشه آن نیز به غیر رسمی بودن آن ها باز می گردد و زائرین این کاروان ها تنها از طریق مراجع قضایی باید پیگیر شکایات خود باشند. ضمن این که برنامه سفر این کاروان ها نیز به دلیل عدم تحت پوشش رسمی، می تواند راحت تر دستخوش تغییر شود که گاه هزینه بر است و خستگی مضاعفی را بر تن این زائران چند روزه می نشاند.

از مزایای زیارت عتبات با کاروان های رسمی که بگذریم، نوبت به نرخ این کاروان ها می رسد. هم اینک نرخ سفر زمینی به عتبات از مشهد، بین یک میلیون و 50 هزار تومان تا یک میلیون و 200 هزار تومان است. قیمت سفر هوایی هم بین یک میلیون و 500 هزار تومان تا یک میلیون و 800 هزار تومان تعیین شده است. علت وجود این بازه نرخ ها هم به تفاوت بین محل های اسکان و همچنین وجود برنامه تشرف به سامرا بر می گردد. البته «شاد» سرپرست سازمان حج و زیارت خراسان رضوی وعده داده است که با تمهیدات اندیشیده شده در این سازمان، به زودی بسته های متنوع تری از سفر به عتبات عرضه خواهد شد که ضمن برخورداری از خدمات قابل قبول، می تواند گزینه های 15 تا 20 درصد ارزان تر از نرخ های فعلی را پیش روی مشتاقان این سفر زیارتی قرار دهد.

البته ممکن است هنگامی که این گزارش را مطالعه می کنید، ظرفیت بخش بزرگی از کاروان های حج و زیارت برای مراسم عرفه تکمیل شده باشد که در آن صورت، ممکن است نیاز به پرس و جو از دفاتر رسمی برای جایگزینی با زائرین انصرافی داشته باشید.

سفر های انفرادی؛ کم خرج و سخت و خطرناک

اگر دلتان هوای زیارت کرده اما جیبتان همراهی نمی کند و یا این که دیر به فکر افتاده اید و کاروان ها پر شده است می توانید به سفر کم خرج انفرادی بیندیشید. البته در این حالت سختی ها و خطرات سفر مضاعف می شود اما می توانید هزینه های هتل و غذا های آنچنانی را صرفه جویی کنید. قبل از این که سراغ قسمت دخل و خرجی سفر برویم باید به چند نکته مهم در مورد این سفر زیارتی توجه کنیم:

1- نکته اول و بسیار مهم این که در ایام سال اجازه خروج افراد به صورت انفرادی (از مرز های زمینی) داده نمی شود؛ جز در مناسبتها. لذا پیه منتظر ماندن پشت مرز را به تن خود بمالید. علاوه بر آن سعی کنید در ایام بسیار نزدیک به مناسبت ها (مثلا 3-4 روز قبل از عرفه) خود را به مرز برسانید تا بتوانید سریعتر از مرز عبور کنید.

2- البته مرز های هوایی همیشه باز است و اگر مشکل مالی ندارید بعد از گرفتن ویزا به راحتی از مشهد یا تهران عازم نجف شوید.

3- حتی الامکان گروهی سفر کنید و یک نفر راه بلد (که قبلا انفرادی به کربلا رفته) با خود داشته باشید.

4- ممکن است یافتن محل اقامت در شهر های نجف و کربلا (اعم از هتل یا حسینیه و موکب) وقت و توان زیادی از شما بگیرد. لذا افراد کم توان را با خود نبرید. همچنین بار خود را تا می توانید سبک کنید و حداکثر یک کوله پشتی بردارید. ترجیحا شب را در کاظمین و سامرا نمانید. البته اقامت در سامرا داخل خود حرم ممکن است و مهمانخانه امامین عسگریین هم سه وعده غذای گرم رایگان ارائه می دهد.

با این توضیحات برویم سراغ سفر و قسمت دخل و خرجی آن. هزینه های سفر انفرادی در تصویر زیر ارائه شده است. بعد از گرفتن گذرنامه (یا اگر از قبل گذرنامه دارید حداقل اعتبار آن 6 ماه باید باشد) می توانید فرایند سفر خود را با گرفتن ویزا شروع کنید.

خلاصه این که با کمی صرفه جویی در هزینه های خوراکی می توانید با حدود 600 هزار تومان به کربلا بروید و برگردید. البته اگر سفر خود را به زیارت کربلا و نجف خلاصه کنید و زیارت کاظمین و سامرا را به سفر های رسمی موکول نمایید (موضوعی که از نظر امنیتی هم توصیه می شود) حدود 130 هزار تومان در هزینه های کرایه داخل عراق صرفه جویی خواهد شد و هزینه کل سفر شما به کمتر از 500 هزار تومان هم می رسد.

اما کسانی که محدودیت مالی ندارند و فقط از کاروان ها جامانده اند یا محدودیت زمانی دارند می توانند با کنار گذاشتن 1 میلیون و 200 هزار تومان (حداکثر قیمت بلیت هواپیما از مشهد به نجف و بالعکس حدود 600 هزار تومان است) به راحتی با سه ساعت پرواز خود را به مقابل ایوان طلا برسانند. برای هتل هم باید شبی حداقل 20 دلار (حدود 70 هزار تومان برای هر تخت) در نظر بگیرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب