قصور پزشک ایرانی با تاخیر سه روزه در انجام عمل دوم کیارستمی/ جسد وی بدون مجوز بهشت زهرا دفن شده است
سیامک مرهصدق، عضو کمیسیون بهداشت و نماینده این کمیسیون در هیات رسیدگی به پرونده کیارستمی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده مرحوم کیارستمی اظهار کرد: جزئیات جلسه را به دلیل محرمانه بودن نمیتوانیم بیان کنیم اما چند نکته در این پرونده ابهامبرانگیز است به طوری که شخصا این پرونده را به دو بخش ایران و فرانسه تقسیمبندی میکنم.
جسد مرحوم کیارستمی بدون مجوز بهشت زهرا دفن شده است
این نماینده مجلس با بیان اینکه برای اعلام علت دقیق مرگ کیارستمی به مستندات و پرونده کامل مرحوم نیاز داریم، افزود: متاسفانه ما نمیدانیم جنازه کیارستمی با چه مجوزی به ایران منتقل و دفن شده است زیرا تنها موسسهای که طبق قانون اجازه دارد پیکر افراد در گذشته را از حوزه شهر تهران خارج کند سازمان بهشت زهرا است در حالی که این پیکر بدون مجوز بهشت زهرا در گورستان محلی دفن شده و جواز دفن کیارستمی در دسترس ما نیست و حتی علیرغم پیگیریهای سازمان نظام پزشکی چنین سندی پیدا نشده است.
وی ادامه داد: هر بیماری به صورت طبیعی حق دارد که در هر مرحله از درمان تیم معالج خود را تغییر دهد و هیچ اشکالی در این مورد وجود ندارد اما مساله این است که مسئولیت انتقال به خارج از کشور کیارستمی را چه کسی برعهده گرفته است.
مره صدق در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است مسئولیت انتقال مرحوم کیارستمی به خارج از کشور را خانواده ایشان بر عهده گرفته باشند، گفت: برای چنین پروازی که نیاز به آمبولانس هوایی وجود دارد باید یک پزشک مسئولیت انتقال را برعهده بگیرد.
اتفاقات داخل کشور عامل مرگ کیارستمی نبوده است
این نماینده مجلس یادآور شد: بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد اتفاقاتی که در ایران افتاده علت اصلی مرگ کیارستمی نبوده است زیرا به گواهی اسناد موجود در پرونده، عوارض بیماری مرحوم کیارستمی در روزهای حضور در داخل کشور کنترل شده بود و پزشکان متعددی تایید کردهاند که حال عمومی بیمار رو به بهبودی است بنابراین اگرچه عوارضی در پروسه درمانی در ایران صورت گرفته اما با همکاریهای وزارت بهداشت و تیم درمان عوارض بیماری کنترل شده بود.
مره صدق تاکید کرد: بررسی پرونده مرحوم کیارستمی در ایران و بدون توجه به علت اصلی مرگ نشان میدهد عمل اول مرحوم کیارستمی بر اساس ضوابط علمی صورت گرفته و روش انتخابی برای عمل روش استاندارد و کلاسیک بوده است، بعد از عمل اول، مرحوم کیارستمی دچار خونریزی میشود که خونریزی نیز یکی از عوارض پیشبینی شده در کتابهای جراحی است و امکان بروز این واقعه بعد از عمل وجود دارد اما وظیفه پزشک این است که وقتی عارضهای برای بیمار اتفاق میافتد آن را به موقع شناسایی و تشخیص دهد و اقدامات علمی و درمانی را برای بیمار انجام دهد در حالی که بعد از خونریزی در عمل اول، عمل دوم با سه روز تاخیر صورت گرفته است.
اعلام نتیجه پرونده کیارستمی در زمان اثبات قانونی مساله
وی ادامه داد: به نظر من به عنوان یک پزشک باید این عمل در ساعات اولیه خونریزی انجام میشد زیرا بروز تاخیر در انجام عمل دوم باعث شده خونریزی آن مرحوم بیشتر شود که این میتواند در ایجاد عوارض بعدی نقش موثری داشته باشد بنابراین در این قسمت کوتاهی پزشک صورت گرفته است. عمل سوم و چهارم از نظر تکنیک جراحی با روشهای علمی و استاندارد صورت گرفته است.
این نماینده مجلس یادآور شد: عدم حضور مسئول اول تیم درمان در کل پروسه درمان در شهر تهران و در کشور یکی از نقاط ضعف این پرونده بوده است که آن هم از نظر مقررات پزشکی کار قانونی به نظر نمیرسد در حالی که پزشک مسئول موظف است تا پایان پروسه درمان عارضه به صورت فعال در جریان درمان بیمار حضور داشته و بیمار و تیم درمانی را هدایت کند.
مره صدق در مورد اعلام نتیجه نهایی پرونده این کارگردان فقید سینمای ایران گفت: سازمان نظام پزشکی برای بررسی پروندهها ساز و کار قانونی دارد و برای اعلام نظر کارشناسی، پرونده ابتدا وارد دادسرای انتظامی سازمان نظام پزشکی شده و آنجا مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد و تا زمان ثابت نشدن مساله از نظر قانونی اعلام نتیجه قابل انتشار نیست.
پیگیری دریافت پرونده مرحوم کیارستمی از فرانسه ادامه دارد
وی افزود: راجع به بخش درمان مرحوم کیارستمی در خارج از کشور سوالاتی مطرح است از جمله این که هنوز مشخص نیست چه کسی مجوز سوار هواپیما شدن آن مرحوم را صادر کرده زیرا یک پرواز طولانی برای کسی که تحت 4 عمل جراحی بزرگ قرار گرفته و در حال بهبودی بوده و عوارض بیماری کنترل شده است میتواند مخاطراتی به همراه داشته باشد که حتما باید این مخاطرات مورد بررسی قرار گیرد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: در بررسیهای نظام پزشکی مجوز پرواز مرحوم کیارستمی را پیدا نکردیم حتی پزشکان معالج در وزارت بهداشت که در درمان ایشان نقش داشتند از این موضوع اظهار بیاطلاعی میکنند زیرا وزارت بهداشت شدیدا با اعزام به خارج مرحوم کیارستمی مخالفت داشت.
این مقام مسئول یادآور شد: روند درمان در فرانسه برای ما مشخص نیست زیرا مدرک مستندی از بیمارستان یا موسسهای که مرحوم کیارستمی در آن تحت درمان قرار گرفته در دست نیست و ما نمیدانیم در محلی که کیارستمی بستری بود چه اقدامات درمانی برایش صورت گرفته است.
وی در مورد تاخیر ارسال پرونده پزشکی عباس کیارستمی از فرانسه گفت: سازمان نظام پزشکی از طریق سفیر ایران در فرانسه پیگیر دریافت پرونده پزشکی مرحوم کیارستمی است و هنوز هم پیگیریها ادامه دارد.
مره صدق تصریح کرد: متاسفانه جواز فوت و دفن مرحوم کیارستمی را رویت نکردیم در حالیکه وقتی وی در فرانسه فوت کرد باید از سوی پزشکان فرانسوی گواهی فوت صادر و علت مرگ نیز از دیدگاه پزشکان معالج اعلام شود در حالی که متاسفانه آن هم موجود نیست.
انتهای پیام/