لطفا به صفحه مهناز آرمین حمله نکنید/ داعش مسوولیت طراحى لباس المپیک را بر عهده گرفت!
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در ادامه این گزارش با انتقاد از لباس کاروان المپیک ایران آمده است: مانکن بانو که سر نداشت! مرد هم که سر داشت دستانش برعکس بود تا زبان بسته این گونه اعتراض کند به لباس رژه کاروان ایران در بازیهای المپیک ریودوژانیرو و فرار را بر قرار ترجیح دهد در صورت امکان. حالا بیشتر از همه زنان ایرانی معترض هستند و میگویند «اگر ما بودیم هرگز این لباس را به تن نمیکردیم» تا این پرسش مطرح شود که چطور وقتی زنان ایران معترض هستند و اعلام میکنند به هیچوجه حاضر به پوشیدن این لباس نیستند، میتوانیم این لباس و طراحی آن را خاص و ایرانی بدانیم!
نگرانی دیگری که وجود دارد اینکه حالا نکند مردم معترض و همیشه در صفحات مجازی که به هر کنشی، واکنش خاص خود را دارند، همچون همیشه و البته حملهای که چندی پیش به صفحه شخصی «دیمیتری پایت» بازیکن فرانسه- که حرکتش در مسابقات فوتبال یورو منجر به مصدومیت «کریستیانو رونالدو» شد- داشته باشند و اینبار حماسهای در صفحه شخصی مهناز آرمین طراح لباس بانوان المپیک ٢٠١٦ ریو برزیل بیافرینند. حالا باید مراقب «فحش بده»، «فحشنده»های صفحات مجازی -که پر شده است از لباس رژه کاروان ایران در بازیهای تابستانی- باشیم. لباسی که خیلیها آن و رنگبندیاش را نه برگرفته از فرهنگ ایرانی، بلکه برگرفته از نوعی پاک کن قدیمی-که برای ایرانیها نوستالژی دارد- میدانند.
لباس طراحی شده فاقد نماد فرهنگ ایرانی است
رونمایی از لباس کاروان ایران در المپیک واکنشهایی را به همراه داشته، خصوصا لباس رژه کاروان که رنگ پیراهن با کت و شلوار همخوانی ندارد. لباس هر یک از کشورها در هر مسابقهای به خصوص المپیک و در مراسم رژه بیانگر فرهنگ آن کشور است؛ اما در لباس طراحی شده برای رژه کاروان ایران در ریو نمادی از پرچم و فرهنگ ایرانی دیده نمیشود و کت و پیراهن و شلوار و حتی رنگ کفش همخوانی مناسبی با هم ندارند. معمولا در بازیهای المپیک از رنگ گرمکن ورزشکاران که برگرفته از پرچم کشورهاست، ملیت آنها تشخیص داده میشود اما مانند دوره قبل لباس گرمکن ایرانیها به رنگ آبی است. نگاهی به لباسهای کاروانهای دیگر حاضر در المپیک نشان میدهد که اصلا احتیاجی به طراحیهای عجیب نیست و فقط با کمی سلیقه و البته آشنایی به طراحی و ترکیب رنگ میتوان لباس کاملا مناسب را طراحی کرد. مقایسه سه دوره اخیر لباس کاروان ایران نشان میدهد که در المپیک ٢٠٠٨ پکن وضعیت بهتر از بازیهای ٢٠١٢ لندن و همچنین المپیک ریو بوده است. هشت سال قبل، وظیفه طراحی لباس ورزشکاران ایرانی در مراسم رژه المپیک به یک زوج مهاجر افغان رسید و آنها با طراحی چشمنوازشان کاری کردند که همه رسانههای معتبر ورزشی جهان، ایران را به عنوان یکی از خوشپوشترین کشورهای افتتاحیه المپیک پکن معرفی کنند. از آن تاریخ به بعد اما انگار همیشه عزمی وجود داشته تا مردان و زنان ورزشکار ایرانی با بدریختترین پوششهای ممکن به رژه المپیک برسند. بعد از آنچه در لندن برای ورزشکاران ایران طراحی شد تا آنها را به سوژه شوخی مردم تبدیل کند، اینبار نوبت به رونمایی از لباسهای ویژه المپیک ریو رسید. طراحی شاهکاری که اوج بدسلیقگی، شلختگی و بحران زیباییشناسی در سطح مدیریتی ورزش ایران را به تصویر میکشد.
آرمین: این طراحی برگرفته از هویت فرهنگی و ایرانی است
مهناز آرمین روز چهارشنبه در گفتوگویی که با خبرنگار فرهنگی ایرنا داشت گفته بود: «طراحی لباس بانوان ورزشکار در المپیکها باید برگرفته از هویت فرهنگی و ایرانی باشد. این لباس با نام خورشید صلح المپیک ٢٠١٦ طراحی شده است که در آن گلهای شاه عباسی نمادی از خورشید هستند که با ترکیب رنگهای آبی آسمانی، سرمهای و نارنجی پیام صلح و دوستی را به ملل مختلف منتقل میکند. این لباس با هدف پاسداشت بانوان ورزشکار ایرانی و حضورشان در مسابقات المپیک ٢٠١٦ ریو طراحی شده که شامل، مانتو، شلوار و مقنعه است. این لباس الهام گرفته از نقوش فرش محمدحسین نقشهچی شامل نقشهایی از باغهای پرگل قالی ایرانی است.»
لینینگ: مانتو و کت و شلوارها ارتباطی به ما ندارد
نماینده شرکت اسپانسر کاروان ایران در المپیک از اقدام کمیته ملی المپیک هنگام رونمایی از لباسهای کاروان ایران انتقاد کرد و گفت: نمایندگی ما در تمام قارههای جهان مطرح بوده و ٤ دوره است که اسپانسر بزرگترین کاروان ورزش جهان یعنی چین در ادوار المپیک بودهایم و حتی قرار است سوئد و بحرین نیز امسال با این برند راهی المپیک شوند. از سوی دیگر باشگاه استقلال امسال با این برند راهی لیگ برتر شده و آنها بهشدت از کیفیت لباسها راضی هستند.
متاسفانه همزمانی رونمایی کت و شلوار و مانتوها با لباسهای رسمی لینینگ که اسپانسر کاروان ایران به شمار میرود باعث شد تا هجمههای زیادی به لینینگ وارد شود.
در واقع انتظار نداشتیم کمیته ملی المپیک این اقدام را انجام دهد و از این کار آنها خود ما نیز جا خوردیم. فقط باید تاکید کنم که مانتو و کت و شلوارها ارتباطی به شرکت لینینگ ندارد.
کت و شلوارها و مانتوی بانوان امروز همزمان با لباسهای لینینگ رونمایی شد و ارتباطی به ما نداشت و از سوی یک شرکت داخلی طراحی و دوخته شده است. هرچند که ما در این خصوص یک شرکت ایتالیایی را پیشنهاد داده بودیم.
کاربران توییتر هزاران توییت در واکنش به لباسهای زشت کاروان ایران در المپیک نوشتهاند. با هم بعضی از آنها را میخوانیم:
نیکولا کوچولو: «داعش در اطلاعیهاى مسوولیت طراحى لباس کاروان المپیک را بر عهده گرفت»
هانی: «یونیفرم مدرسه ما خیلی شیکتر و خوشگلتر از یونیفرم کاروان المپیک بود، بیان بدم ببرن از روش بدوزن»
فائزه: «من با این لباسا تا سر کوچه نمیرم ماست بگیرم. میخوان برن باهاش المپیک»
کنسل: « لباس کاروان المپیک ایران رو دیدم یاد المپیک ۱۹۶۸ افتادم که ورزشکارارو لباسشونو میدادن مامانشون بدوزه»
آسمان: «یه جوری لباس طراحی کردن که روزی هزار بار شکر میکنم به المپیک راه پیدا نکردم.»
مردِ سبزه: «وضعیت طوریه که اگه همه بازیکنای ایرانی حاضر تو المپیک همون مرحله اول از مسابقات حذف شن و در توجیه حذفشون بگن لباسمون خیلی زشت بود، کاملا بحقه»
گامپرطور: «لباس گیم آف ترونز شیکتر از لباس تیم ملیه برا المپیک»
سرکار استوار شلبی: «تنها ایراد لباس کاروان المپیک اینه که پشتش نزدن: Keep calm and ma ke raftim olampic»
فدریکو: «لباسهای کاروان المپیکی ایران رو بذارن سر دیوار مهربانی کسی برنمیداره بعد اینا باش میرن ریو»
پوریا مقدس: «همه چی لباس المپیک یه ور، اون جیبای مانتو یه ور، قشنگ معلومه یارو با خودش گفته شاید خواستن تخمه و پسته بریزن توش تو راه بخورن»
در پایان بد نیست یادی هم بکنیم از نگار نعمتی طراح لباسهای ترانه علیدوستی در جشنواره کن که در زمان برگزاری جشنواره با اینکه آبروی ایران را خرید؛ اما کلی مورد انتقاد تندروها قرار گرفت.
انتهای پیام/