تحقق کشاورزی هوشمند در دانشگاه تهران؛ کاهش ۹۵ درصدی مصرف آب در تولیدات نوین

تحقق کشاورزی هوشمند در دانشگاه تهران؛ کاهش ۹۵ درصدی مصرف آب در تولیدات نوین
رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران با حضور در دانشکده فناوری کشاورزی دانشگاه تهران از دستاوردهای فناورانه این مجموعه بازدید کرد. کاهش ۹۵ درصدی مصرف آب، افزایش بیش از ۱۰ تا ۱۲ برابری عملکرد تولید و بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته از جمله مهم‌ترین نتایج فعالیت‌های این مجموعه است.

به گزارش خبرگزاری آنا، دانشکده فناوری کشاورزی دانشگاه تهران (مستقر در پاکدشت) با تکیه بر توان اساتید و دانشجویان خود، به دستاورد‌های منحصربه‌فردی در حوزه کشاورزی پیشرفته رسیده است. به همین منظور، محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، با دعوت مسئولان این مجموعه از روند فعالیت‌ها و فناوری‌های توسعه‌یافته بازدید کرد. در این بازدید، خیام‌نکویی رئیس کارگروه مطالعات راهبردی امنیت غذایی فرهنگستان علوم،غلامعباس اکبری رئیس دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان و فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند.

گامی نوین برای رفع چالش کم‌آبی و تقویت امنیت غذایی

در جریان بازدید از مرکز فناوری تولید محصول در محیط‌های کنترل‌شده (CEA)، آزمایشگاه فتوسنتز و شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده بذر‌های هیبرید، کوروش وحدتی با اشاره به دستاورد‌های این مجموعه گفت: کاهش ۹۵ درصدی مصرف آب، افزایش بیش از ۱۰ تا ۱۲ برابری عملکرد تولید و بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته از جمله دستگاه فتورایزومستر از مهم‌ترین نتایج فعالیت‌های این مرکز است.

وی افزود: این مجموعه با هدف پاسخ‌گویی به دو چالش کلان کشور یعنی کم‌آبی و امنیت غذایی، به‌عنوان یکی از بازو‌های علمی و فناورانه دانشگاه تهران فعالیت می‌کند و قابلیت تبدیل‌شدن به قطب ملی کشاورزی پیشرفته را دارد.

محمود لطفی عضو هیئت‌علمی دانشکده نیز با تأکید بر اهمیت بذر‌های هیبرید اظهار کرد: این فناوری می‌تواند ۳۰ درصد نیاز کشور به بذر هیبرید صیفی‌جات و سبزیجات را تأمین و از خروج سالانه میلیون‌ها دلار ارز جلوگیری کند.

مخبر دزفولی: پیشرفت با تکیه بر جوانان ممکن است

محمدرضا مخبر دزفولی در حاشیه این بازدید گفت: برای دستیابی به فناوری‌های نو باید فاصله پژوهش تا تولید را کوتاه کنیم. امروز از مرحله تئوری عبور کرده‌ایم و باید وارد فاز عملیاتی شویم. ارتقای بهره‌وری با کمک فناوری‌های نوین ضروری است. وی تأکید کرد: امنیت ملی و امنیت غذایی، به‌طور مستقیم به یکدیگر مرتبط هستند و بهره‌گیری از فناوری‌های نو می‌تواند در تأمین غذای مردم ــ به‌عنوان مهم‌ترین اصل حکمرانی ــ نقش‌آفرین باشد.

رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به فناوری‌های توسعه‌یافته در دانشکده ابوریحان گفت: باید برای گسترش این اقدامات، برنامه‌ریزی دقیق انجام شود. فراهم‌سازی زمینه فعالیت شرکت‌های استارتاپی و حضور فارغ‌التحصیلان نمونه و جوان، می‌تواند سه عنصر دانش، فناوری و خلق ثروت را محقق کند. هدف این است که دانشکده فناوری کشاورزی به پارک علم و فناوری کشاورزی کشور تبدیل شود. او افزود: نتیجه اعتماد به جوانان ایرانی، همین پیشرفت و شکوفایی است که امروز در این مرکز مشاهده می‌کنیم.

در ادامه، خیام نکویی با تأکید بر ضرورت عملیاتی‌کردن فناوری‌ها گفت: باید دانش را از مرحله تولید به مرحله اجرا رساند. برای توسعه فعالیت‌های این دانشکده، ایجاد نگاه اقتصادی صحیح ضروری است. پیشنهاد می‌کنیم ارتباط مؤثری با چرخه اقتصادی کشور برقرار شود تا پروژه‌ها هرچه زودتر به مرحله اقتصادی برسد.

همچنین فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اهمیت توسعه دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان، بر حمایت همه‌جانبه از فعالیت‌های این مجموعه تأکید کرد. در پایان، مخبر دزفولی با حضور میان دانشجویان، از اختراعات منحصر‌به‌فرد آنها بازدید کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب
رسپینا