۰۶/ ارديبهشت /۱۴۰۴
شمسی پور در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها در دولت سیزدهم فرایندی چندمرحله‌ای و دقیق بود

انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها در دولت سیزدهم فرایندی چندمرحله‌ای و دقیق بود
سخنگوی وزارت علوم در دولت سیزدهم درباره فرایند انتخاب روسای دانشگاه‌ها در آن دولت توضیحاتی ارائه کرد.

علی شمسی‌پور، سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت سیزدهم، در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا، درباره فرایند انتخاب روسای دانشگاه‌ها در دولت سیزدهم اظهار کرد: در دولت سیزدهم نحوه انتخاب روسای دانشگاه‌ها به اینصورت بود که بخشی به شیوه مراحل قانونی اجرا می‌شد و قسمتی از سوی وزارت علوم به شکل قواعد جدید تعریف شده بود.

وی با بیان اینکه در گام نخست، کمیته‌ای متشکل از افراد حقیقی و حقوقی (با ساختاری متفاوت از دولت‌های قبل) تشکیل شد؛ تاکید کرد: وظیفه این کمیته، بررسی عملکرد رؤسای دانشگاه‌ها و شناسایی نیاز به تغییر بود. کمیته مذکور، گزینه‌های مختلف را از منابع مختلف دریافت و پس از بررسی رزومه‌ها، توانمندی‌ها و مصاحبه‌های احتمالی و حتی نمره‌دهی، سه تا پنج گزینه را به ترتیب اولویت به وزیر علوم ارائه می‌داد و وزیر علوم هم شخصا و با گرفتن مشورت این مراحل را پیش می‌برد.

شمسی‌پور افزود: وزیر علوم با بهره‌گیری از شناخت خود از دانشگاه‌ها، اعضای هیأت علمی و مسئولان، با افراد مختلف مشورت می‌کرد. این مشورت‌ها شامل هماهنگی با استانداری‌ها (برای رعایت الزامات قانونی فعالیت استاد در استان) و نمایندگان مجلس (با توجه به توصیه مقام معظم رهبری) بود. پیش از صدور حکم سرپرستی، استعلامات امنیتی قانونی از مراجع ذی‌ربط انجام می‌شد و در صورت عدم وجود مانع امنیتی، وزیر حکم سرپرستی را صادر می‌کرد.

وی تفاوت وزارت علوم با دیگر وزارتخانه‌ها را در صدور اولیه حکم سرپرستی و نه حکم ریاست مستقیم دانست. پیش از صدور حکم، برنامه پیشنهادی افراد مورد بررسی قرار می‌گرفت و وزیر علوم نیز با آنها گفت‌و‌گو می‌کرد تا اطمینان حاصل شود برنامه‌ها با سیاست‌ها و اسناد بالادستی وزارتخانه همسو است.

اجماع کامل شرط لازم برای تایید ریاست دانشگاه‌ها

سخنگوی وزارت علوم در دولت سیزدهم اضافه کرد: پس از حداکثر شش ماه سرپرستی، رزومه و گزارش عملکرد سرپرست به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال می‌شد. کمیته‌ای در این شورا (با عضویت وزرای علوم و بهداشت، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، یک عضو منتخب شورا و یکی از معاونین دبیرخانه) صلاحیت افراد را بررسی می‌کند. تصویب صلاحیت نیازمند اجماع کامل اعضای کمیته است.

به گفته شمسی پور، پس از تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر علوم می‌تواند حکم ریاست را صادر کند. در صورت عدم تایید، فرایند از ابتدا تکرار می‌شود.

وی در پایان، فرایند انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها در دولت سیزدهم را سختگیرانه و پیچیده توصیف کرد که از ترکیب رویه‌های داخلی وزارتخانه و مراحل قانونی تشکیل شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب