۲۹/ فروردين /۱۴۰۴
در گفت‌وگو با آنا تاکید شد؛

آیا نظام اداری رنگ شایسته سالاری به خود می‌گیرد؟/ سُنت استخدام‌های فامیلی، چالشی فراتر از یک ابلاغیه اداری!

آیا نظام اداری رنگ شایسته سالاری به خود می‌گیرد؟ 
سُنت استخدام‌های فامیلی، چالشی فراتر از یک ابلاغیه اداری!
عضو هیات علمی دانشگاه علامه، گفت: برخی از مدیران که در بخش‌های مختلف اقتصادی فعالیت می‌کنند، از بی قانون‌ترین مدیران به شمار می‌روند. عملکرد سیستم نیز نشان داده که با این نوع بی قانونی‌ها برخورد جدی صورت نمی‌گیرد.

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری آنا، اقتصاد کلان و خرد، از ارکان و شریان‌های حیاتی هر کشوری است؛ ثبات در حوزه‌های کلیدی از جمله کنترل تورم، کاهش بیکاری و افزایش اشتغال، کاهش فساد اداری و ارتقای نظام سلامت اداری، از دستور‌العمل‌های مهم و اساسی این حوزه و نیازمند مدیریت صحیح و کارآمد است. برای رونق و توسعه اقتصاد باید از مدیران متبحر و کاربلد استفاده شود چرا که راس هر اقتصاد را مدیرانی با مهارت های تحلیلی و قوی ایجاد کرده است.

یکی از چالش‌های حوزه اقتصاد کشور، ناکار‌آمدی بدنه برخی از مدیران سازمان‌ها و نهاد‌های اقتصادی بوده چرا که علاوه برعدم همکاری باعث ایجاد مشکلات گسترده و نوسانات پیچیده‌ای نیز می‌شوند. این نوع از مدیران به دلایل مختلف اعم ازعدم وجود دانش کافی، ضعف در مهارت‌های ارتباطی و همچنین نبود تخصص کافی در زمینه‌های اقتصادی ، شرایط را بیش از گذشته سخت‌تر می‌کنند در نتیجه باید در این راستا مدیران و بدنه مدیریتی به درستی انتخاب شود.

دستور‌العمل ارتقای افراد به پست‌های مدیریت حرفه‌ای

سال گذشته سازمان اداری و استخدامی کشور دستور‌العمل در رابطه با اجرایی نحوه انتخاب، انتصاب و ارتقای افراد به پست‌های مدیریت حرفه‌ای به مجلس شورای انقلاب اسلامی جهت تصویب ابلاغ کرد.در تاریخ ۲۳ فروردین‌ماه سال جاری ، این دستورالعمل که پیش‌تر در جلسه ۱۹۳ شورای‌عالی اداری به تصویب رسیده بود، با هدف ایجاد سازوکار شفاف و ارتقای کیفیت مدیریت در دستگاه‌های اجرایی به کلیه نهاد‌های مشمول ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری ابلاغ شد.

به گفته مسئولان سازمان اداری و استخدامی، این دستورالعمل با استناد به بند ۴ سیاست‌های کلی نظام اداری، مواد ۵۷ و ۱۱۵ قانون مدیریت خدمات کشوری و در راستای اجرای یکی از محور‌های برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم تدوین شده است.

بر اساس مفاد این دستورالعمل، شرایط عمومی و اختصاصی، شایستگی‌ها، و همچنین سوابق تجربی مورد نیاز برای انتصاب مدیران در سطوح مختلف ستادی و عملیاتی دستگاه‌های دولتی به‌روشنی مشخص شده است.یکی از اهداف اصلی این دستورالعمل، ارتقای بهره‌وری در بدنه دولت، بهبود کیفیت خدمات عمومی و افزایش رضایت شهروندان عنوان شده است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

نظام اداری

تأکید دولت چهاردهم بر شایسته‌سالاری در نظام اداری کشور

رئیس سازمان اداری و استخدامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ابلاغ این دستورالعمل در آستانه روز ملی منابع انسانی، نشان‌دهنده تأکید دولت چهاردهم بر شایسته‌سالاری در نظام اداری کشور است.با اجرای این دستورالعمل، انتظار می‌رود گامی مؤثر در مسیر اصلاحات اداری و به‌کارگیری نیرو‌های شایسته در پست‌های مدیریتی برداشته شود؛ اقدامی که می‌تواند منجر به بهبود عملکرد دستگاه‌های دولتی و افزایش اعتماد عمومی شود.

بی قانون‌ترین مدیران

در همین خصوص لطفعلی بخشی، کارشناس اقتصاد کلان در رابطه با نبایدهای حضور  برخی از مدیران ناکارآمد در بدنه اقتصادی کشور و تبعات حضور آن ها در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، گفت: برخی از مدیران که در بخش‌های مختلف اقتصادی فعالیت می‌کنند، از بی قانون‌ترین مدیران به شمار می‌روند. عملکرد سیستم نیز نشان داده که با این نوع بی قانونی‌ها برخورد جدی صورت نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: در نتیجه می‌توان بیان کرد که این گونه بخشنامه‌ها تاثیری در بهبود روند انتخاب مدیران وجود ندارد، چرا که بسیاری از مدیران توسط افرادی منصوب شده‌اند که که حمایت آن‌ها پشتوانه قدرتشان بوده است؛ این نوع از حمایت‌ها باعث شده است علاوه بر گسترش تخلفات بلبشو‌های زیادی نیز اتفاق بی‌افتد در چنین شرایطی مدیران تازه منصوب سعی می‌کنند که بستگان و نزدیکان خود را به بخش‌های مختلف از بدنه اقتصاد جذب کنند.

هیچ ضمانتی برای اجرای ابلاغیه نیست

بخشی، اظهار کرد: این رویه باعث شد که یک سنت نانوشته و البته پذیرفته شده در بدنه دولت تبدیل شود در سوی دیگر هیچ ضمانتی برای اجرای این ابلاغیه که از سوی سازمان استخدامی کشور صادر نشده است چرا که این بخشنامه در سال‌های گذشته نیز ابلاغ شده، اما تاکنون هیچ توبیخ یا برکناری مدیرعاملی به دلیل به کارگیری افراد فاقد صلاحیت نبوده است. 

عضو هیات علمی دانشگاه علامه، در پایان افزود: این نوع بخشنامه‌ها علاوه بر عدم بازدارندگی باعث بی اثری در مواجه با فساد اداری بدل شده‌اند. باید دید که نتیجه این ابلاغیه چه خواهد بود و آیا مدیران انتخابی از سوابق تجربی و شفافیت در رزومه کاری برخوردار هستند یا خیر.

انتهای پیام/

ارسال نظر