۰۸/ ارديبهشت /۱۴۰۴

جزئیات جدید آزمون صلاحیت بالینی

جزئیات جدید آزمون صلاحیت بالینی
آزمون صلاحیت بالینی در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با هدف ارزیابی توانمندی بالینی دانش آموختگان دوره دکترای عمومی رشته پزشکی برگزار می‌شود که در متن پیش رو به جزئیات کامل آن پرداخته‌ایم.

به گزارش خبرنگار آنا، نام نویسی برای شرکت در آزمون صلاحیت بالینی پایان دوره پزشکی عمومی ۱۴۰۴ از ساعت ۸ صبح ۱۷ فروردین آغاز شده است و این آزمون در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد. 

هدف از برگزاری آزمون، ارزیابی توانمندی بالینی دانش آموختگان دوره دکترای عمومی رشته پزشکی است و هزینه آزمون به مبلغ ۵۷۸ هزار تومان تعیین شده است. اگر دانشجویی در آزمون صلاحیت بالینی نام نویسی کرده ولی در جلسه روز آزمون غیبت کند، یک نوبت از حضور در این آزمون محروم می‌شود. 

دانشجویان باید تمام اطلاعیه‌های مرکز آموزش، پژوهش و سنجش مهارت‌های بالینی را از سایت مرکز مهارت‌های بالینی به نشانی اینترنتی (https://skill.tbzmed.ac.ir/) مطالعه کنند.. (https://skill.tbzmed.ac.ir/) بدیهی است هرگونه ادعا درخصوص عدم اطلاع از مفاد اطلاعیه‌های درج شده مورد پذیرش نخواهد بود.

مطابق آیین نامه‌های اطلاع رسانی شده داوطلبان باید علاوه بر شرکت در امتحانات و کسب نمره قبولی در ارزیابی پایان بخش‌های بالینی در آخرین مرحله به کارورزی آزمون مهارت‌های بالینی اقدام کنند. متقاضیان بدانند که ارزیابی آزمون به صورت نمره نبوده بلکه نتایج در قالب رد یا قبولی اعلام خواهد شد. همچنین، برای قبول شدگان گواهی صلاحیت بالینی صادر می‌شود.

نکات مهم:

کسب نمره قبولی در آزمون پیش کارورزی برای نام نویسی در آزمون صلاحیت بالینی ضرورت دارد. 

متقاضیان پس از ده ماه از گذراندن دوره کارورزی خود می‌توانند در آزمون شرکت کنند. 

دانشجویان متقاضی این آزمون اولین بار باید در محل دانشگاه تحصیل خود در امتحان شرکت کنند، اما در صورتی که نمره قبولی کسب نکنند و قصد شرکت مجدد در این آزمون را داشته باشند، حق انتخاب حوزه آزمون را خواهند داشت. 
نام نویسی دانشجویان مابقی دانشگاه‌ها که به عنوان کارورز در دانشگاه علوم پزشکی تبریز مهمان بوده‌اند فقط با معرفی دانشگاه مبدا امکان پذیر است. 

موفقیت در این آزمون صرف نظر از سال قبولی برای دانشجویانی که از مهر ۱۳۹۶ به بعد وارد مرحله کارورزی می‌شوند، تنها شرط دانش آموختگی کسب نمره قبولی در آزمون صلاحیت بالینی است. 

دانش آموختگان سال ۹۴ و پس از آن باید با ورود به نشانی (https://mohed.behdasht.gov.ir/Clinical) محل آزمون خود را انتخاب کنند. 

برای دانش آموختگان بهمن ۱۳۹۴ و پس از آن، شرکت در آزمون دستیاری مشروط به ارائه گواهی قبولی در آزمون صلاحیت بالینی است. 

مطابق آیین نامه آزمون صلاحیت بالینی، در صورتی که داوطلب برای شرکت در این نوع آزمون سه نوبت مردودی و غیبت داشته باشد، ملزوم به گذراندن دو ماه دوره تکمیلی با اولویت بخش‌های ماژور پزشکی با تعیین معاونت آموزشی دانشکده پزشکی محل تحصیل خود است. 

 سه نوبت مردودی یا غیبت در آزمون صلاحیت بالینی، داوطلب ملزم به گذراندن دو ماه دوره آزمون مهارت‌های عمل بالینی همزمان و متمرکز در مراکز واجد صلاحیت در مناطق آمایشی کشور برگزار خواهد شد، حداقل معدل قبولی ۱۴ و حداقل نمره قبولی در هر ایستگاه ۱۲ از ۲۰ است. همچنین کسب حد نصاب برای احراز گواهی صلاحیت بالینی ضرورت دارد. 

منابع 

منابع آزمون صلاحیت بالینی علاوه بر منابع آزمون پیش کارورزی شامل موارد زیر است:

راهنمای مهارت‌های عملی-گامی در مسیر احراز توانمندی مهارت‌های بالینی، مهوش علیزاده نایینی و همکاران، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۱۳۹۸

 مهارت‌های عملی ضروری چشم، گوش، حلق و بینی، مهوش علیزاده نایینی و همکاران، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۱۳۹۸

 آزمون‌های بالینی به شیوه ایستگاهی، ترجمه شهرام پایدار و همکاران، انتشارات آرتین طب ۱۳۹۸

مهارت‌های بالینی-راهنمای سریع پروسیجر‌های اورژانس، علیرضا مجیدی و همکاران، انتشارات آرتین طب ۱۳۹۸

آمادگی آزمون صلاحیت‌های بالینی کارآموزان، کارورزان و دستیاران پزشکی، سجاد حسن زاده و همکاران، انتشارات آرتین طب، ۱۳۹۷

مهارت‌های بالینی برای دانشجویان پزشکی، سارا شفیعی پور و همکاران، انتشارات ایستا، ۱۳۹۴

درسنامه مراقبت‌های حیاتی و احیای پیشرفته کودکان، گروه ترجمه و تالیف، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اداره سلامت کودکان، ۱۳۹۳ (برای مهارت‌های عملی)

آموزش مهارت‌های جراحی و اورولوژی با رویکرد مبتنی بر صلاحیت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، انتشارات سخن گستر و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۱۳۸۸

مهارت‌های پایه برای آزمون OSCE، کامران سلطانی عربشاهی و همکاران، انتشارات سورنا، ۱۳۸۸

آموزش مهارت‌های بالینی با رویکرد مبتنی بر صلاحیت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، انتشارات مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری انتشارات آهنگ قلم، ۱۳۸۶،

 Bate’s Guide to Physical Examination and History Taking,۱۱th edition (۲۰۱۳)
 

انصراف 

اولویت نام نویسی این آزمون برای دانشجویانی است که زودتر دانش آموخته شوند. بازه زمانی انصراف از ۱۷ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت تعیین شده است. بر این اساس باید فرم پیوست شماره دو را پرینت گرفته و پس از انجام مراحل اداری به مرکز آموزش، پژوهش و سنجش مهارت‌های بالینی در طبقه ۵ دانشکده داروسازی تحویل دهید، هرگونه انصراف پس از این تاریخ فاقد اعتبار است. 
 

کارت ورود به جلسه

برای دریافت کارت ورود به جلسه آزمون صلاحیت بالینی باید اطلاع رسانی‌ها را دنبال کنید. 

دانشجویان جهت شرکت در آزمون حتما کارت دانشجویی، مهر اینترنی، کارت ورود به آزمون، کپی کارت دانشجویی و کپی کارت ملی را به همراه داشته باشند. 

همراه داشتن تلفن همراه و ساعت هوشمند در جلسه آزمون ممنوع و به منزله تقلب است. 

آزمون به روش OSCE انجام می‌شود و شماره ایستگاه شروع آزمون هر داوطلب در کارت ورود به جلسه‌ی وی مشخص شده است.
در برخی ایستگاه‌ها معاینات روی بیمارنما و در برخی از ایستگاه‌ها روی مولاژ‌ها انجام خواهد شد. 
زمان اختصاص یافته برای ایستگاه‌ها یکسان و به مدت ۵ دقیقه در نظر گرفته شده است. 

در محل آزمون جهت حفاظت از امنیت برگزاری دوربین نصب شده است.

نحوه‌ی اعتراض 

دانشجویان در صورت داشتن هرگونه اعتراض باید تا پایان وقت اداری روز یکشنبه، یعنی سه روز پس از آزمون فرم پیوست شماره ۳ را پرینت گرفته و پس از طی مراحل اداری به واحد سنجش مرکز آموزش، پژوهش و سنجش مهارت‌های بالینی واقع در طبقه ۷ دانشکده داروسازی تحویل دهند. هرگونه اعتراض پس از مدت تعیین شده فاقد اعتبار است. 

 نحوه‌ی دریافت گواهی

گواهی قبولی آزمون یک ماه پس از آزمون آماده می‌شود؛ بنابراین جهت دریافت گواهی قبولی، به واحد برنامه ریزی مرکز آموزش، پژوهش و سنجش مهارت‌های بالینی واقع در طبقه ۵ دانشکده داروسازی مراجعه کنید. زمان مراجعه شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ تا ۱۳ است.

نکته: گواهی قبولی در آزمون تا ارسال بخشنامه جدید از طرف وزارت متبوع، معتبر است و محدودیت زمانی برای این گواهی در نظر گرفته نشده است.

فرم انصراف از آزمون صلاحیت بالینی
 
فرم اعتراض به نتیجه آزمون صلاحیت بالینی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب