۱۰/ ارديبهشت /۱۴۰۴
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

آمایش سرزمینی نسخه طلایی اشتغال برای دانش آموختگان است

آمایش سرزمینی نسخه طلایی اشتغال برای دانش آموختگان است
رئیس مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی گفت: آمایش سرزمینی نه تنها مهارت‌افزایی دانشجویان را ارتقا می‌دهد، بلکه تقاضای بازار کار و اشتغال را نیز ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرنگار آنا، دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی یا فاقد مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار هستند یا با وجود مهارت، تقاضایی در بازار کار برای آنها وجود ندارد؛ بنابراین بازنگری سرفصل‌ها برای رفع این چالش‌ها ضروری است.

راه‌حل این مشکل در اجرای آمایش سرزمینی شناخته شده است که در این رویکرد، مولفه‌های مختلف هر منطقه بررسی می‌شود. به عنوان مثال، در مناطقی که کشاورزی رونق دارد، توسعه رشته‌هایی مانند مهندسی کشاورزی منطقی است. اما در مناطقی که منابع آبی محدود است، توسعه چنین رشته‌هایی بی‌معنا خواهد بود.

محمدحسین امیدخدا، رئیس مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی، در گفت‌و‌گو با آنا درباره تأثیر اجرای آمایش منطقه‌ای بر اشتغال فارغ‌التحصیلان گفت: این رویکرد به شدت بر افزایش آمار اشتغال تأثیر می‌گذارد. آمایش نه تنها مهارت‌افزایی دانشجویان را ارتقا می‌دهد، بلکه تقاضای بازار کار را نیز ایجاد می‌کند.

همچنین از برنامه‌های جدید مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی در حوزه هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین می‌توان به این موضوع اشاره کرد که در گروه آموزش پژوهش، دغدغه‌ای جدی برای توسعه هوش مصنوعی وجود دارد تا این فناوری به عنوان عاملی تأثیرگذار در نظام آموزش عالی نقش ایفا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب