۲۶/ بهمن /۱۴۰۳

خوراکی‌هایی که در روزهای آلوده به انسان کمک می‌کنند

خوراکی‌هایی که در روزهای آلوده به انسان کمک می‌کنند
متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در آلودگی هوا مواردی را مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری آنا؛ غزاله اسلامیان متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی  با اشاره به اینکه مایعات به میزان قابل توجهی اثرات مخرب آلودگی هوا بر سلامت را کاهش می‌دهد اظهار کرد: دریافت مایعات را افزایش دهید، حداقل هشت لیوان آب در روز خورده و از آب میوه‌های طبیعی بجای آب‌میوه صنعتی استفاده کنید.

اسلامیان تاکید کرد: استفاده از نوشیدنی‌ها و غذاهای حاوی کافئین را به حداقل برسانید، تاجایی که ممکن است از قهوه، نسکافه، چای پررنگ، نوشابه‌های گازدار و شکلات تلخ استفاده نکنید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی سرشار از ویتامین A هستند، گفت: کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه‌های رنگی، خرمالو و نارنگی اثرات مخرب آلودگی هوا را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و درمقابل از دریافت مواد غذایی شیرین صنعتی مثل انواع کیک، شیرینی، کلوچه، شکلات، آبنبات و دسرهای حاوی قند و شکر پرهیز کنید.

میوه‌ها و سبزی‌های قرمز رنگ مانند انار قرمز تازه دون شده، چغندر(لبو) و کلم قرمز سرشار از آنتی اکسیدان هستند.

وی با بیان اینکه استفاده از شیر در روزهای آلوده توصیه می‌شود خاطرنشان کرد: مصرف شیر و لبنیات را بیش از نیاز روزانه، دو واحد درروز مصرف نکنید.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با بیان اینکه استفاده از میوه‌ها و سبزیجات سطح دریافت ویتامین C را افزایش می‌دهد دامه داد: لیموترش تازه، مرکبات (لیمو شیرین، پرتغال و نارنگی)، کیوی و افرادیکه در محیط‌های باز کار می‌کنند روزانه یک عدد مکمل یا قرص جوشان ویتامین C مصرف کنند، همچنین مصرف غذاهای پرچرب مثل انواع فست‌فودها، کره، خامه و سرشیر و روغن‌های جامد در تمام شرایط خصوصا در وضعیت آلودگی‌هوا ممنوع است.

وی با تاکید بر اینکه دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین E  در روزهایی که هوا آلوده است کمک قابل توجهی به بازسازی بدن می‌کند ادامه داد: غذاهای کنسروی و حاوی نگهدارنده را در روزهایی که هوا آلوده است مصرف نکنید.

وی اضافه کرد: منابع غذایی حاوی امگا 3 را افزایش دهید، انواع ماهی‌ها، گردو، روغن کانولا(کلزا)، سبزی‌های برگ سبز تیره مثل اسفناج و سبزی خوردن را در برنامه غذایی خود بگنجانید. همچنین باید مصرف گوشت قرمز را حداکثر به یک تا دوبار در هفته محدود کرد. اگر به کم‌خونی مبتلا هستید و پزشک برایتان داروهایی مکمل تجویز کرده، داروهای خود را به‌موقع مصرف کنید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه در خاتمه هشدار دارد: در روزهایی که هوا آلوده است در فضای باز به هیچ عنوان ورزش و پیاده روی نکنید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب