۳۰/ بهمن /۱۴۰۳

جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن تمام باکتری‌ها نیست

جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن تمام باکتری‌ها نیست
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تاکید بر جوشاندن کنسرو ماهی قبل از مصرف گفت: جوشاندن ۲۰ دقیقه‌ای کنسرو‌ها الزامی‌ است اما جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن تمام باکتری‌های احتمالی آن نیست.

به گزارش خبرگزاری آنا؛ زهرا یاری عضو هیئت علمی گروه تحقیقات تغذیه انستیتو با اشاره به روش تهیه کنسرو‌ها از جمله کنسرو ماهی گفت: کنسرو‌ها در حین فرآیند کنسروسازی تحت حرارت بالا قرار گرفته و به روش خلا بسته‌بندی می‌شوند.

به گفته وی با توجه به فرایند کنسروسازی، امکان رشد باکتری در کنسرو‌ها تقریباً نزدیک به صفر است، مگر آن که کنسروسازی به درستی انجام نشود یا شرایط نگهداری کنسرو رعایت نشده باشد.

یاری خاطرنشان کرد: کنسرو‌ها (تن ماهی و...) باید در مکانی دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری شوند و حتما قبل از مصرف باید حداقل ۲۰ دقیقه جوشانده شوند. گرچه جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن تمام باکتری‌های احتمالی آن نیست.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به ملاحظات مربوط به نگهداری کنسرو ماهی گفت: گاهی کنسرو ماهی به طور کامل در یک وعده مصرف نمی‌شود و باقیمانده آن را برای وعده بعدی نگه می‌دارند.

به گفته وی کنسرو ماهی بستر مناسبی برای تکثیر باکتری‌های هوازی است بنابراین نگهداری کنسرو باز شده تا مدت زمان محدودی امکان پذیر است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

یاری تاکید کرد: کنسرو‌ها را پس از باز شدن نباید بیش از دو روز در یخچال نگهداری کرد.

وی افزود: در صورت نیاز به نگهداری، حتما باید محتویات کنسرو را به ظرف شیشه‌ای با در بسته و محکم منتقل و در یخچال نگهداری کرد.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در صورت عدم دسترسی به یخچال حداکثر تا دو ساعت می‌توان کنسرو ماهی باز شده را در دمای محیط نگه داشت آن هم به شرطی که هوا خیلی گرم نباشد، زیرا گرمای زیاد احتمال فساد و مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهد.

یاری در پایان توصیه کرد: کنسرو ماهی باز شده را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنند و حتما باقیمانده کنسرو را در ظرف شیشه‌ای در بسته و محکم در یخچال قرار دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر