دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چندصدایی در دولت درباره اصلاح مصوبه کنکور

چندصدایی در دولت درباره اصلاح مصوبه کنکور
در حالی که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تأثیر پایه دهم از کنکور حذف و تأثیر پایه‌های یازدهم و دوازدهم قطعی شده و علیرغم نظر وزیر علوم در این باره که تاثیر مثبت پایه داوزدهم بود، رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت، اعلام کرده که نظر رئیس‌جمهور و اعضای دولت بر تأثیر قطعی معدل پایه دوازدهم و تأثیر مثبت معدل پایه یازدهم در کنکور است.
کد خبر : 954891

گزارش آنا، در روزهای اخیر، بحث‌های فراوانی درباره نحوه تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری مطرح شده است. این موضوع پس از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر حذف تأثیر معدل پایه دهم و تأکید بر تأثیر معدل پایه‌های یازدهم و دوازدهم، ابعاد تازه‌ای به خود گرفت. این تصمیم در حالی گرفته شد که وزارت علوم و سازمان سنجش آموزش کشور در فرآیند تصمیم‌گیری مشارکت مستقیم نداشتند.

علی احمدنیا رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت در واکنش به حواشی اخیر پیرامون نحوه تأثیر معدل پایه‌های یازدهم و دوازدهم در کنکور در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: ضروری است دانش آموزان عزیز و خانواده‌های گرامی مطلع باشند که نظر رئیس جمهور محترم اعضای دولت عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی دیگر از اعضای شورا بر تأثیر مثبت معدل سال‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید تأثیر قطعی سال دوازدهم و تأثیر مثبت سال یازدهم است.

در این زمینه پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در توضیحی بی‌نام از اعضای دولت، بیانیه‌ای را منتشر کرد که در بخشی از آن آمده است: در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی حذف تأثیر قطعی معدل در پایه‌های یازدهم و دوازدهم به رای گذاشته نشد، بنابراین اعضای دولت که عضو شورا بودند مجبور به رای دادن به گزینه‌ی «تنها حذف تأثیر قطعی معدل در پایه دهم» شدند. همچنین رئیس سازمان سنجش قصد داشت در جلسه شرکت کرده و اظهار نظر کارشناسی سازمان را مطرح کند که متأسفانه به او اجازه ورود داده نشد و دعوت نیز نشده بود.

با این حال، تناقض‌هایی در اظهارات نهادهای مرتبط مشاهده می‌شود. وزیر علوم اخیراً اعلام کرد که نظر او در شورای عالی انقلاب فرهنگی، تأثیر مثبت معدل در کنکور بوده است. اما شورای عالی انقلاب فرهنگی این ادعا را رد کرده و اعلام کرد که هیچ پیشنهاد مکتوبی از وزارت علوم دریافت نشده است. از سوی دیگر، سازمان سنجش مدعی است پیشنهادات خود را به شورا ارسال کرده، اما معاون ستاد تعلیم و تربیت شورا این ادعا را تکذیب کرده است.

این اختلاف‌نظرها و تناقض‌های اداری ممکن است اجرای مصوبه جدید را با چالش‌هایی مواجه کند. شفاف‌سازی نقش نهادهای مرتبط و تعیین تکلیف نهایی پیش از اجرای این تصمیم، برای کاهش سردرگمی داوطلبان کنکور ضروری به نظر می‌رسد. در عین حال، این تغییرات اگر به درستی اجرا شوند، می‌توانند گامی مؤثر در جهت کاهش فشار روانی و مالی بر دانش‌آموزان و خانواده‌ها باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب