دهکهای پایین بیشترین مصرف کننده نان هستند؛لزوم همکاری بینبخشی در راستای ارتقای سلامت مردم
به گزارش خبرنگار آنا، حسن امامی رضوی روز یکشنبه در نشست خبری که در محل وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه باید سبوس نان به ۲ درصد برسد، تاکید کرد: مواد مهمی در سبوس است که از بروز انواع سرطان پیشگیری می کند. غنی سازی محصولات با آهن و ویتامین دی در کشور وجود دارد، اما سعی داریم غنی سازی با آهن و ویتامین دی به سمت محصولات پر مصرف نیز سوق داده شود.
وی اظهار داشت: فرهنگ سازی در زمینه تولید و مصرف نان کامل نیز مهم است و باید وزارت جهاد کشاورزی در جهت تسهیل روند تولید و بهسازی مراکز نگهداری آرد سیلوها و وزارت کشور نیز در قیمت نان کمک کند که پخت آن برای نانوایی ها صرفه اقتصادی داشته باشد.
امامی رضوی تصریح کرد: پیشنهاد می کنیم یارانه ای که به شکر و روغن داده می شود به سمت لبنیات سوق داده شود تا اقشار نیازمند و محروم بتوانند از لبنیات بیشتر استفاده کنند.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه نان کامل باید به مطالبه مردمی تبدیل شود، گفت: مردم در مصرف نان کامل همکاری کنند تا با کمک جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت بتوانیم قیمت نان کامل را با گندم یارانهای به قیمت نان معمولی برسانیم زیرا دهکهای پایین بیشترین مصرف کننده نان بوده و با پایین آوردن قیمت، تولید هم بالا میرود.
پیگیری دولت برای اجرای سند امنیت غذایی
وی به سند امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: این سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با استقرار دولت جدید پیگیر اجرای آن بوده زیرا سند تفصیلی است که از مزرعه تا سفره را در بر می گیرد.
امامی رضوی ادامه داد: پیگیر موضوع مالیات بر کالاهای آسیب رسان هستیم و در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ اصلاحیه ای در مصوبات که حداکثر ۱۰ درصد مالیات وضع شود، انجام شده که امیدواریم تحقق بیشتری در اجرای این قانون وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: به رغم پیگیریهای انجام شده، همکاری رسانه ملی در تبلیغ محصولات آسیب رسان مطلوب نبوده و اصرار داریم ممنوعیت تبلیغات بر این محصولات حتما اجرا شود. همکاری های بین بخشی برای ارتقا سلامت ضروری بوده زیرا در تدوین، تصویب، نظارت و پایش برنامه تاثیرگذار است.
وی در مورد شیوع تب دنگی ناشی از آب آلوده در چابهار گفت: مصرف آب آلوده باعث ابتلا به تب دنگی نمی شود و سالهاست برای مصرف آب سالم نظارت می کنیم، البته تعداد زیادی از بیمارانی که گزش پشه را داشته اند، شناسایی شده اند و توسط استان های مرتبط رصد و مکان های آلوده نیز شناسایی شده زیرا لاستیک های فرسوده مکان رشد این بیماری بوده و کنترل این بیماری انجام می شود.
امامی رضوی با اشاره به اینکه برنامه سلامت و ارتقا مراقبت از مردم در سفرهای نوروزی با همکاری دستگاه ها انجام می شود، گفت: وظایفی را در جهت اجرای برنامه به وزارت بهداشت، رفاه، آموزش و پرورش و نیروی انسانی تکالیفی تعیین شده است.
به گفته وی، برنامه ارتقا ایمنی ترافیک و کاهش مرگ و میر ترافیک به زودی توسط رییس جمهور نهایی می شود و در دستور شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار می گیرد.
امامی رضوی ادامه داد: از سال گذشته تاکنون حدود ۸۸ کارخانه آرد مجوز تولید آرد کامل را از سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد دریافت کردند و اکنون ۴۵۰ نانوایی نان کامل عرضه می کنند و دولت چهاردهم تاکید بر اجرای این برنامه دارد و باید اقشار محروم به نان کامل دسترسی داشته باشند.
وی به سند امنیت غذایی اشاره کرد و اظهار داشت: این سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با استقرار دولت جدید پیگیر اجرای آن بوده زیرا سند تفصیلی بوده که از مزرعه تا سفره را در بر می گیرد.
ضرورت همکاریهای بین بخشی در راستای ارتقای سلامت
امامی رضوی تاکید کرد: پیگیر موضوع مالیات بر کالاهای آسیب رسان هستیم و در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ اصلاحیه ای در مصوبات که حداکثر ۱۰ درصد مالیات وضع شود، انجام شده که امیدواریم تحقق بیشتری در اجرای این قانون وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: علی رغم پیگیریهای انجام شده، همکاری رسانه ملی در تبلیغ محصولات آسیب رسان مطلوب نبوده و اصرار داریم ممنوعیت تبلیغات بر این محصولات حتما اجرا شود.
وی ادامه داد: همکاریهای بین بخشی برای ارتقای سلامت ضروری بوده زیرا در تدوین، تصویب، نظارت و پایش برنامه تاثیرگذار است.
روند افزایش چاقی تا ۶۳ درصد
همچنین مسئول گروه امنیت غذایی وزارت بهداشت در این نشست گفت: میزان مصرف قند بین مردم ایرانی ۶۶ گرم در روز است در حالیکه باید ۴۶ گرم باشد و استفاده از نمک نیز ۱۰ گرم در روز است در حالیکه باید ۳ گرم باشد.
وی تصریح کرد: اضافه وزن و چاقی در کشور روند افزایشی دارد و بر اساس آخرین مطالعات وزارت بهداشت این وضعیت به ۶۳ درصد رسیده است.
زهرا عبداللهی با بیان اینکه صاحبان صنایع غذایی باید در فرمولاسیون خود مصرف نمک را کاهش دهند، اظهار داشت: مردم سبزی و میوه بیشتر مصرف کنند تا از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر در امان باشند.
ایران دومین کشور در کاهش کوتاهی قد و سوءتغذیه تا ۵۰ درصد
وی درباره سوءتغذیه ناشی از دریافت کم مواد غذایی مفید، اظهار داشت: اکنون مشکل عظیمی در سوء تغذیه کودکان نداریم، ایران دومین کشوری است که کوتاهی قد و سوءتغذیه زیر پنج سال را ۵۰ درصد کاهش داده است .
وی افزود: البته به دلیل تحریم ها و شرایط اقتصادی ممکن است در استان های کم برخوردار شیوع سوءتغذیه وجود داشته باشد.
امید به زندگی در زنان ۷۸ و مردان ۷۵ سال است
در ادامه جانشین رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز گفت: از هر هزار تولد زنده ۱۴۵ نفر در سال ۱۳۵۹ جان خود را از دست می دادند که با ایجاد شبکه ها و خانه های بهداشتی این رقم به زیر هفت در هزار تولد زنده رسیده است.
محمد اسماعیل مطلق افزود: امید به زندگی نیز در کشور به ۷۸ برای زنان و ۷۵ برای مردان ایرانی رسیده و سوءتغذیه شدید کودکان زیر ۵ سال نیز اکنون ۱۳۲ هزار نفر است و توسط وزارت خانه های بهداشت درمان و آموزش پزشکی و تعاون کار و رفاه اجتماعی برنامه ریزی شده تا این کودکان تحت پوشش کالا برگ سبد غذایی دریافت کنند.
انتهای پیام/