دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 دی 1403 - 15:18
یک کارنشاس تغذیه تشریح کرد؛

بهبود عملکرد مغز با تغذیه مناسب

بهبود عملکرد مغز با تغذیه مناسب
یک کارشناس تغذیه گفت: با قراردان نان سبوس‌دار، ماهی، توت و آجیل در رژیم غذایی می توان از مغز در برابر آسیبهای احتمالی مانند آلزایمر جلوگیری کرد.
کد خبر : 948357

به گزارش خبرگزاری آنا، زهرا مصلی نژاد اظهار کرد: تغذیه خوب و سالم می‌تواند باعث بهبود عملکرد مغزی شود، چرا که سلول‌های مغزی به انواع ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها برای محافظت در برابر آسیب‌ها و استرس اکسیداتیو نیاز دارند.

وی افزود: غلات کامل مانند گندم، جو و ارزن کربوهیدرات‌های سالم هستند که به خاطر هضم ساده و تبدیل آن به گلوکز جزو خوراکی‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود؛ همچنین غلات کامل سرشار از ویتامین B، سلنیوم و فیبر محلول است که فیبر محلول می‌تواند سطح کلسترول خون را تنظیم کرده و باعث جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، آسیب‌های مغزی و سکته‌ی مغزی می‌شود.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: ماهی‌های چرب مانند قزل‌آلا، تن، شاه ماهی و ساردین سرشار از اسید‌های چرب ضروری است. شاید مهم‌ترین آنها که به عنوان خوراکی‌های مفید برای مغز شناخته شده اسید چرب امگا ۳ باشد که برای عملکرد مغز و سیستم عصبی ضروری است. به‌علاوه اسید چرب امگا ۳ نقشی حیاتی در رفتار و شناخت دارد و کمبود آن با افسردگی، اختلال در تمرکز و خواندن همراه است.

وی یاد آور شد: یکی از خوراکی‌های مفید برای مغز بلوبری‌ها و انوان توت‌ها است که سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و رگ‌های خونی و مغز را از اکسیداتیو ایجاد شده در اثر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. یکی از این آنتی‌اکسیدان‌ها ویتامین E است که با مشکلات شناختی مربوط به بالا رفتن سن مبارزه می‌کند.

مصلی نژاد گفت: بسیاری از آجیل‌ها منبع مناسبی از پروتئین، مواد معدنی، ویتامین E، اسید چرب امگا ۳ و مقداری آمینواسید ضروری است و به دلیل اینکه منابع خوبی از ویتامین B و فولیک اسید به شمار می‌رود، از خوراکی‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود. فولیک اسید برای حفظ حافظه و تمرکز برای مغز ضروری است.

وی همچنین اضافه کرد: ویتامین B-۱۲ با عملکرد بهتر مغز در ارتباط است و کمبود آن باعث بیماری‌هایی مانند آلزایمر می‌شود. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب