دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 دی 1403 - 16:21
فلسفه برای کودک ۴۴؛

ابن طفیل و «اراده و انتخاب درست»

ابن طفیل و «اراده و انتخاب درست»
ما باید مسئولیت انتخاب‌هایی که می‌کنیم را بر عهده بگیریم. هر انتخابی که امروز انجام می‌دهیم می‌تواند آینده ما را تحت تاثیر قرار دهد. مثل کاشتن بذر‌هایی که آهسته آهسته رشد می‌کنند.
کد خبر : 948290

خبرگزاری آنا- آزاده پورحسینی: سلام بچه‌ها مطلب امروز درباره‌ی ابن طفیل است. بیایید عقاید ابن طفیل در مورد اراده را با هم بخوانیم.
ابن طفیل مردی باهوش بود. او سال‌ها پیش در اسپانیا زندگی می‌کرد. ابن طفیل فیلسوف و همه چیز دان بود. او درباره‌ی اراده نظریات و صحبت‌هایی جالب و خواندنی دارد. برای بهتر متوجه شدن صحبت‌های او بهتر است بدانیم اراده به چه معناست.

اراده کلمه‌ی بزرگی است. اراده یعنی توانایی انتخاب. انتخاب، مسئله‌ی مهمی است، زیرا به ما کمک می‌کند تصمیم بگیریم چه کاری را انجام دهیم. 
ابن طفیل معتقد بود که مردم قدرت انتخاب دارند. او فکر می‌کرد این بخش خاصی از انسان بودن است.
او گفت که وقتی به انتخاب‌هایمان فکر می‌کنیم، می‌توانیم تصمیم بگیریم که چه چیزی برایمان بهتر است.
او معتقد بود که استفاده از عقل یا تفکر هوشمندانه به ما کمک می‌کند تا انتخاب‌های خوبی داشته باشیم.
ابن طفیل فکر می‌کرد که هرکسی در انتخاب کاری که می‌خواهد در زندگی انجام دهد آزادی دارد.

اراده‌ی ما مانند ماهیچه هایمان است. هر چه بیشتر از آن استفاده کنیم، قوی‌تر می‌شود.
او می‌گفت ما از تجربیاتمان درس می‌گیریم. هر انتخاب چیز جدیدی به ما می‌آموزد.

گاهی اوقات هنگام انتخاب اشتباه می‌کنیم. درست است! اما یاد می‌گیریم که دفعه بعد انتخاب‌های بهتری داشته باشیم. ابن طفیل معتقد بود که انتخاب خوب می‌تواند ما را شادتر کند. به همین دلیل است که خوب انتخاب کردن مهم است. گاهی اوقات، دوستان و خانواده می‌توانند به ما در تصمیم گیری کمک کنند. توصیه‌های آنها می‌تواند بسیار مفید باشد.
او مردم را تشویق می‌کرد که در هنگام انتخاب با خود صادق باشند. یعنی اینکه آنچه را که واقعاً در درون خود احساس می‌کنند را انتخاب کنند.
انتخاب به ما کمک می‌کند تا بفهمیم واقعاً چه کسی هستیم و همین انتخاب‌ها باعث می‌شوند ما بفهمیم به چه چیز‌هایی علاقه داریم یا از چه چیز‌هایی بدمان می‌آید.

هر اقدامی که انجام می‌دهیم یک انتخاب است. اینکه بخواهیم بازی کنیم یا درس بخوانیم، به خودمان بستگی دارد. اما بچه‌ها این را خوب بدانید. تمام انتخاب‌هایی که انجام می‌دهیم در وضعیت تحصیل، سلامتی و آینده‌ی ما تاثیر دارند. مورد دیگری که در انتخاب‌ها به ما کمک می‌کند. طبیعت است.

ابن طفیل فکر می‌کرد که بودن در طبیعت می‌تواند به تفکر کمک کند. طبیعت می‌تواند الهام بخش انتخاب‌های ما باشد. ما از طبیعت چیز‌های جدیدی یاد می‌گیریم.
یادگیری چیز‌های جدید به ما گزینه‌های بیشتری می‌دهد. هرچه بیشتر بدانیم، انتخاب هایمان بهتر می‌شود.
او به ما هشدار می‌دهد که مراقب انتخاب‌های بد باشیم. آنها می‌توانند برای ما مشکلاتی را به وجود بیاورند. 

هر چه بیشتر در انتخاب کردن تمرین کنیم، به انتخاب‌های بهتری دست خواهیم یافت. مثل بازی کردن، که با هربار انجام دادن بازی مهارت ما بیشتر می‌شود.
اومی گفت وقتی انتخاب می‌کنیم قلب و ذهن ما باید با هم کار کنند. استفاده ازآن‌ها به ما کمک می‌کند بهتر تصمیم بگیریم.
احساسات ما می‌توانند انتخاب‌های ما را هدایت کنند. گاهی اوقات ما بر اساس احساسی که داریم انتخاب می‌کنیم و این به معنی پذیرفتن مسئولیت اتفاقات است. ما باید مسئولیت انتخاب‌هایی که می‌کنیم را بر عهده بگیریم.

هر انتخابی که امروز انجام می‌دهیم می‌تواند آینده ما را تحت تاثیر قرار دهد. مثل کاشتن بذر‌هایی که آهسته آهسته رشد می‌کنند. بچه‌ها یک مسئله‌ی مهم دیگر این است که ما می‌توانیم از انتخاب‌های دیگران چیز‌های زیادی یاد بگیریم و تجربه کسب کنیم.
تماشای آنها می‌تواند درس‌های مهمی به ما بدهد.

انتخاب کردن مانند رفتن به یک سفر است. همانطور که پیش می‌رویم یاد می‌گیریم و رشد می‌کنیم. دوستان نیز می‌توانند در انتخاب کردن به ما کمک کنند. دوستان خوب از تصمیمات خوب یکدیگر حمایت می‌کنند. هرکسی انتخاب‌های متفاوتی دارد. این چیزی است که هر فرد را منحصر‌به‌فرد می‌کند و باعث تفاوت‌های بین ما می‌شود.
ابن طفیل معتقد بود که انتخاب بخش بزرگی از انسان بودن است و زندگی ما را خاص می‌کند. پس اراده داشتن، همانطور که ابن طفیل می‌گوید. همه به توانایی ما در انتخاب بستگی دارد. این بخش قدرتمندی از وجود همه‌ی ما است.

ایستگاه فکر

۱-آیا همیشه انتخاب هایتان درست و موفقیت آمیز بوده است؟ اگر پاسختان به این سوال، خیر است. فکر می‌کنید چرا انتخابتان با شکست روبه رو شده است؟


داستان کوتاه

روزی روزگاری در دهکده‌ای کوچک، یک کودک کنجکاو به نام شایان زندگی می‌کرد. شایان همیشه در درس هایش ضعیف عمل می‌کرد. او از این شرایط بسیار ناراحت بود. یک روز شایان به دیدن دوستش آرش رفت و در مورد این موضوع با او درد و دل کرد.

آرش که پسری دانا و عاقل بود گفت: شایان دوست عزیزم، تو باید خوب فکر بکنی و ببینی چه عواملی باعث می‌شود که نمراتت کم شود. آن‌ها یک دفترچه آوردند و مواردی که به ذهنشان می‌رسید را یادداشت کردند. مواردی مثل: بازی کردن بیش از اندازه، تماشای تلویزیون، خواب بی موقع و درس نخواندن به اندازه‌ی کافی.

ابن طفیل، اراده و انتخاب درست

شایان متوجه شد که انتخاب‌های بسیار اشتباهی در طول روز داشته است. بنابر این تصمیم گرفت با انتخاب درست و نوشتن یک برنامه‌ی متعادل که در آن هر کاری به اندازه انجام می‌شود. وضعیت درسی اش را بهتر کند.

روز‌ها می‌گذشتند و شایان با اراده‌ی قوی و پشتکار توانست در درس هایش موفق شود. او در آزمون‌های ماهانه اش رتبه‌ی اول را کسب کرد و به خاطر اراده و انتخاب‌های درست و برنامه ریزی و موفقیتش، به خودش افتخار می‌کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب