دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری مطرح شد؛

مردم از خدمات ارائه شده در بخش سوختگی رضایت ندارند/ مردان بیشتر در معرض سوختگی هستند

مردم از خدمات ارائه شده در بخش سوختگی رضایت ندارند  مردان بیشتر در معرض سوختگی هستند
رئیس بیمارستان سوختگی گفت: مردان شایع‌ترین افرادی هستند که در معرض سوختگی قرار دارند و عموما با شعله می‌سوزند.
کد خبر : 947689

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، محمد جواد فاطمی، رئیس هیئت مدیره انجمن سوختگی، در نشستی که امروز در محل وزارت بهداشت برگزار شد، به موضوع پیشگیری از سوختگی پرداخت و اظهار کرد: اگر بخواهیم مشکل سوختگی را حل کنیم، باید به پیشگیری از آن توجه کنیم. این مشکل با ساخت بیمارستان، افزایش تخت‌های بیمارستانی و خرید تجهیزات حل نخواهد شد.

وی ادامه داد: برای پیشگیری از سوختگی تنها سه راه‌حل وجود دارد که مهم‌ترین آن آموزش مردم و مسئولین است. مردم باید بدانند که راه‌حل‌های ساده‌ای برای پیشگیری وجود دارد و سوختگی به همه افراد نزدیک است و از کسی دور نیست. مسئولین نیز باید به فکر سوختگی باشند و پیشگیری از آن را جزو برنامه‌های خود قرار دهند.

رئیس هیئت مدیره انجمن سوختگی افزود: قانون‌گذاری، دومین راه پیشگیری از سوختگی است. باید از همه وزارتخانه‌ها و مجلس بخواهیم که قوانین را اصلاح کنند. محل‌هایی که احتمال سوختگی در آنها بیشتر است، باید شناسایی و با توجه به قوانین محکم، اجازه فعالیت و سکونت به افراد در این مکان‌ها داده نشود.

فاطمی تصریح کرد: پیش از وضع قوانین، باید به اجرای دقیق آنها در موضوع سوختگی توجه شود، به‌طوری که هیچ‌کس نتواند آن را دور بزند.

وی استانداردسازی را سومین راه پیشگیری از سوختگی دانست و گفت: استاندارد کردن اماکن عمومی، آشپزخانه‌ها، تجهیزات و ... می‌تواند به پیشگیری از سوختگی کمک کند. از سوی دیگر، اگر اطرافیان و نزدیکان فرد سوخته، حمایت مالی و معنوی لازم را داشته باشند، این افراد سریع‌تر به حالت عادی بازمی‌گردند.

فاطمی گفت: بر اساس آمار، سالانه حدود ۲۲ تا ۲۸ هزار نفر در بیمارستان‌های سوختگی بستری می‌شوند. به‌طور معمول، به ازای هر یک نفر بستری، حدود ۶ تا ۸ نفر نیز به‌صورت سرپایی درمان می‌شوند. مرگ‌ومیر در ایران حدود ۳ هزار نفر است که این آمار تقریباً دو برابر استاندارد جهانی است و دلیل آن نیز ضعف در تجهیزات پزشکی فرسوده و عقب‌مانده است. از این تعداد، حدود ۲۷ هزار نفر از بیمارستان مرخص می‌شوند که متأسفانه به معلولیت دچار شده و مشکلاتی برایشان به وجود آمده است. به طور کلی، میزان بروز سوختگی در ایران حدود ۸ برابر متوسط جهانی است.

وی تصریح کرد: مردان شایع‌ترین افرادی هستند که در معرض سوختگی قرار دارند و اغلب با شعله می‌سوزند. برق‌گرفتگی یکی دیگر از دلایل شایع سوختگی است که حدود ۶۵ درصد این افراد دچار قطع عضو می‌شوند. زنان دومین گروه و کودکان جزو گروه سوم سوختگی هستند. حدود ۴ تا ۵ درصد بیماران در اثر سوختگی‌های برقی به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند.

دهمردگی، رئیس بیمارستان شهید مطهری، در ادامه این نشست گفت: متأسفانه مردم از خدماتی که جهت درمان سوختگی ارائه می‌شود، رضایت کافی ندارند. از سوی دیگر، پرسنل نیز به دلیل دستمزد پایین، از ارائه خدمت به بیماران رضایت کامل ندارند.

وی ادامه داد: طبق قانون، بیماران بستری نباید هیچ هزینه‌ای پرداخت کنند، اما در عمل تمامی هزینه‌ها از بیماران دریافت می‌شود، چرا که بیمارستان با کمبود بودجه روبه‌رو است. متأسفانه شرکت‌های دارویی دارو‌ها را اقساطی نمی‌فروشند و تجهیزات پزشکی نیز به‌اندازه لازم در دسترس نیست. همچنین تعداد زیادی از بیمارستان‌ها استاندارد‌های آتش‌نشانی را رعایت نمی‌کنند. در حال حاضر، بیمارستان شهید مطهری فرسوده است.

رئیس بیمارستان شهید مطهری خاطرنشان کرد: متأسفانه تجهیزاتی مانند لباس‌های مخصوص سوختگی، پماد و پانسمان تحت پوشش بیمه قرار ندارند. این موضوع هم برای بیمار و هم برای بیمه هزینه‌بر است.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ امکانات بیمارستانی و تجهیزات از کشور‌های همسایه عقب‌تر است، اما به مدد از خودگذشتگی کادر درمان، در نتایج درمانی تقریباً با کشور‌های منطقه برابر هستیم.

دهمردگی گفت: متأسفانه دیگر توان خرید تجهیزات به یورو وجود ندارد و از نظر مالی با مشکلات زیادی روبه‌رو هستیم؛ بنابراین اقتصاد و دیدگاه‌ها باید تغییر کند. از سوی دیگر، سلامت باید جزو اولویت‌های دولت‌ها باشد.

وی بیان کرد: بیماران اتباع که در بخش سوختگی بستری می‌شوند، باید برای درمان خود به‌طور متوسط حدود ۶۰۰ میلیون ریال هزینه کنند. متأسفانه هزینه‌های درمان سوختگی بسیار بالا است و این موضوع باعث شده هیچ بیمارستان سوختگی خصوصی وجود نداشته باشد. سوختگی‌هایی که در ایران رایج است، برخی اختصاصی به کشور ما دارد؛ مانند سوختگی‌های ناشی از مراسم‌های عزاداری. برای مثال، کودکی که در دیگ غذا می‌افتد، یکی از شایع‌ترین موارد سوختگی در مراسم‌های عزاداری است.

وی افزود: بیشترین سوختگی‌ها در سنین کار و اشتغال اتفاق می‌افتد که مربوط به حوادث شغلی است. استفاده از ژل‌های آتش‌زا در حین پخت غذا نیز یکی از دلایل مهم سوختگی‌های کودکان است. متأسفانه چالش اصلی در سوختگی، تعداد بالای بیماران در این بخش است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب