دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مؤسس انجمن ملی سوختگی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

برخورد نامناسب مردم با بیماران سوختگی/ ویزیت‌های رایگان برای کاهش مشکلات روانی

برخورد نامناسب مردم با بیماران سوختگی  ویزیت‌های رایگان برای کاهش مشکلات روانی
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی حضرت فاطمه (س) در رابطه با مشکلات اجتماعی بیماران سوختگی گفت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این بیماران ترحم و برخورد نامناسب مردم است.
کد خبر : 947838

محمدجواد فاطمی رئیس بیمارستان سوانح سوختگی حضرت فاطمه (س) و مؤسس انجمن سوختگی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، در رابطه با مشکلات اجتماعی و روانی بیماران سوختگی گفت: متاسفانه حدود ۳۰ درصد این بیماران بیماران به عوارض بلند مدت روانی دچار می‌شوند. افسردگی، دوری از دیگران، اضطراب و اختلال استرس بعد از سانحه یا همان PTSD از شایع‌ترین مشکلاتی است که به آن مبتلا می‌شوند.

وی ادامه داد: درد طاقت‌فرسا به خصوص در هنگام تعویض پانسمان از اولین مشکلاتی است که به سراغ این بیماران می‌آید. معمولاً این افراد احساس گناه می‌کند که چرا دچار این مشکل شد‌ه‌اند. این احساس در افرادی که خود مقصر آتش سوزی بوده‌اند بیشتر است.

مؤسس انجمن سوختگی افزود: بیماران سوختگی نشانه‌هایی مانند سوگ دارند. این بیماران در ابتدا مشکلشان را انکار و پس از مدتی حالت خشم و عصبانیت به سراغشان می‌آید. در نهایت این تغییر را قبول کرده و سپس به تطابق موضوع می‌رسند. این چهار مرحله در تمام بیماران سوختگی وجو دارد؛ فقط زمان ایجاد و پایان آن در افراد مختلف متفاوت است. البته ممکن است در برخی بیماران مراحل متوقف شود یعنی فردی برای همیشه در حالت انکار یا خشم باقی بماند.

فاطمی گفت: بیماران سوختگی، خصوصاً کسانی که جراحتشان در معرض دید است، با تصویر بدن خود مشکل دارند. متاسفانه بیماران سوختگی از خویشتن دوستی محرومند به گونه‌ای که با گذشت زمان متوجه می‌شوند اطرافیان و مردم جامعه نیز از آنها دوری می‌کنند.

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی حضرت فاطمه (س) به مشکلات اجتماعی بیماران سوختگی اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این بیماران ترحم و برخورد نامناسب مردم است. رهگذران در سطح شهر با دیدن این افراد راه خود را کج می‌کنند و معمولاً کودکان از آنها می‌ترسند. این افراد به دلیل مشکلات ظاهری سرد مزاج شده و همسر آنها تمایلی برای ادامه زندگی ندارد. همه این مشکلات اجتماعی سبب می‌شود تا به تدریج افسردگی، مشکلات روانی و اجتماعی در این بیماران بیشتر شود.

وی مطرح کرد: این افراد به دلیل برخورد‌های ناپسند از جامعه دوری می‌کنند و هیچ شغلی ندارند. حتی کسانی که مجرد هستند جواب رد به خاستگار خود می‌دهند. این بیماران به شدت از حضور در جامعه واهمه دارند.

فاطمی در رابطه با نقش جراحی‌های پلاستیک گفت: عمل‌های زیبایی نمی‌توانند شکل و ظاهر پوست را به روز اول بازگردانند و فقط درصدی از این مشکل را برطرف می‌کنند.

مؤسس انجمن سوختگی در رابطه با خدمات روانشناسی رایگان برای این افراد توضیح داد: انجمن ملی سوختگی کلینیک روانشناسی تاسیس کرده تا همه بیماران سوختگی به صورت رایگاه ویزیت شوند. بیماران می‌توانند جلسات طولانی مدتی را تحت نظر پزشک باشند تا از نظر روانی به یک حالت مطلوب برسند. این مراجعین پس از ۱۰ جلسه ارزیابی می‌شوند تا نتایج درمان مشخص شود. در این میان اگر بیماری نیاز به روانپزشک داشت، روانشناسان او را ارجاع داده و در پرداخت هزینه‌ها نیز کمک می‌کنند.

فاطمی به برگزاری اردو‌ها در انجمن سوختگی اشاره کرد و گفت: حدود ۲ یا ۳ بار در سال، بیماران سوختگی را دور هم جمع می‌کنیم تا متوجه شوند، تنها نیستند و مشکلاتشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. بیماران در این اردو‌ها به یکدیگر یاد می‌دهند که چگونه ظاهر جدید خود را قبول و در اماکن عمومی حاضر شوند. خوشبخانه این جلسات نتایج خوبی داشته است به طوری که این جلسات منجر به ازدواج چندین نفر شده است.

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی حضرت فاطمه (س) در پایان خاطرنشان کرد: مهم‌ترین نکته‌ای که خانواده، دوست و اطرافیان بیمار باید به آن توجه کنند ایجاد عزت نفس و اعتماد به نفس در فرد آسیب دیده است. آنها باید کاری کنند که بیمار با شرایط فعلی خود کنار آمده و خودش را قبول کند. بیماران باید بدانند که پوستشان هیچ گاه حالت اولیه را نخواهد داشت؛ بنابراین تلاش کنند تا توانایی‌های خود را تقویت کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب