دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شکل‌گیری مراکز تحقیقاتی ساخت‌وسازها در دانشگاه‌ها/ لزوم تغییر رویکرد دانشگاه‌ها برای استانداردسازی مسکن

شکل‌گیری مراکز تحقیقاتی ساخت‌وسازها در دانشگاه‌ها  لزوم تغییر رویکرد دانشگاه‌ها برای استانداردسازی مسکن
مدیر عامل راه آهن گفت: مرکز تحقیقات راه و مسکن برای استانداردسازی ساخت و سازها شکل گرفته است. دانشگاه‌ها در کشور ما سالیان سال به عنوان دانشگاه‌های آموزش محور فعالیت کرده اند و به این جهت شکل گیری مراکز تحقیقاتی ساخت وسازها لازم است. 
کد خبر : 946389

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا ؛ جبار علی ذاکری مدیر عامل راه آهن ضمن تبریک هفته وحدت بین صنعت و دانشگاه در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری و حوزه وزارت راه و شهرسازی گفت: مرکز تحقیقات راه و مسکن برای استاندارد سازی ساخت و ساز ها شکل گرفته و به مرور زمان حوزه فعالت آن گسترس یافته است. دانشگاه ها در کشور ما سالیان سال به عنوان دانشگاه های آموزش محور فعالیت کرده اند و به این جهت شکل گیری مراکز تحقیقاتی ساخت وسازها لازم بود. 

وی ادامه داد: با تغییر رویکرد دانشگاه های آموزشی و پژوهشی و همچنین شکل گیری مراکز رشد و دانش بنیان در دانشگاه ها، این مراکز علمی به سوی جامعه محور بودن سوق پیدا کرده اند و در مراحل اولیه آن هستند.  سال های پیش در دانشگاه راه و شهرسازی چین مشاهده کردیم که شرکت های فناور مطرح دنیا در این دانشگاه ها نمایندگی دارند و از ظرفیت دانشجویان نخبه استفاده می کنند . به همین جهت می توان گفت که نگرش به دانشگاه در جهان متفاوت است .

ذاکری تصریح کرد: به همین جهت لازم است که در دانشگاه های کشور ما نیز مراکز رشد و فناوری توسعه یافته و مراکزی مانند مرکز تحقیقات راه و مسکن از ظرفیت دانشگاه ها استفاده شود. یکی از مسائل اساسی کشور موضوع انرژی است و مراکز تحقیقاتی می توانند برای توسعه فناوری های صرفه جویی انرژی کمک کنند و از ظرفیت توان بخش خصوصی نیز استفاده شود. لازم به ذکر است که ما در زمینه انتقال فناوری نیز به درستی عمل نکرده ایم و از مرکز تحقیقات راه و مسکن در خواست داریم که در این زمینه نیز سرفصل عملیاتی تدوین نمایند.

وی تصریح کرد : در طرح نهضت ملی مسکن نیز انتظار نقش آفرینی مراکز تحقیقاتی مسکن را داریم تا بتوانیم با صنعتی سازی ساختمان بتوانیم به سویی حرکت کنیم که بتوانیم هر چه سریع تر به تعهدات خود مقابل مردم شریف ایران عمل نماییم .  

تمامی رویکرد های اقتصاد در جهان به سوی دانش بنیان شدن است

بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش های مجلس نیز در این مراسم، گفت: تمامی رویکرد های اقتصاد در جهان به سوی دانش بنیان شدن است و پیشران تمامی قسمت های اقتصادی علم و فناوری است. به همین جهت تمامی حکمرانی نیز ناچار به سوی حرکت به این سو هستند. در تمامی نظام های غربی نیز نهاد اقتصاد برتر از تمامی نهاد ها است اما در نگاه اسلامی علم برتر از تمامی نهاد است؛ چرا که در اسلام تربیت انسان های فاخر اولویت است . به همین جهت می توان گفت که هر چه در جهت گسترش علم و دانش در کشور تلاش کنیم، در بستر دین پیش رفته ایم. 

برای حکمرانی چاره ای جز تکیه به دانش و پژوهش نداریم 

نگاهداری تصریح کرد: شرایط دنیا به گونه ای پیش رفته است و فناورهایی مانند هوش مصنوعی پدید آمده و حکمرانی تبدیل به مقوله ای پیچیده ای شده است؛ با این شرایط برای حکمرانی صحیح چاره ای جز توجه به پژوهش و فناوری نیست. شایان ذکر است که بروکرات های سنتی مشغول کار در نهاد های کشور توجه کافی به تحولات دنیا به سوی عصر دانایی ندارد و کمتر به راه حل های خلاقانه توجه دارند و همین موضوع نیز مانعی برای توسعه رویکرد دانش محور در حل مسائل کشور است.

وی ادامه داد:  برخی مدیرانی که تخصص لازم را ندارند نیز موجب برخی کسری ها می شوند. در کشور ما ساز و کار مشخصی برای تربیت مدیران کارآمد وجود ندارد. لازم است که افراد برای افرینش قدرت در کشور توسط احزاب تربیت شوند و تا دیگر مدیران نداشته باشیم که با ازمون و خطا کار کنند و توانایی کنترل قدرت را داشته باشند.

لازم است که روابط صاحبان ثروت با دولت شفاف باشد چرا که در غیر این صورت نظر صاحبان ثروت موجب تسخیر دولت و روی کار آمدن نظرات غیر کارشناسی می شود . همچنین لازم است که پژوهش هایی در دستور کار قرار بگیرند که بتوانند مسئله ای از کشور را حل کند.


تجهیز مرکز تحقیقات مسکن به آزمایشگاه های تخصصی

سعید بختیاری رئیس بخش مهندسی مرکز تحقیقات راه و مسکن وزارت راه و شهرسازی نیز گفت : این مرکز مجهز به آزمایشگاه مصالح، فناوری بتن، سازه، ژئوتکنیک، انرژی ، تاسیسات و قیر و آسفالت است . در مبحث مهندسی آتش در کشور برای اولین بار نگاه علمی به موضوع پژوهش در خصوص مقاومت در برابر آتش در سال ۱۳۷۵ در قالب پروژه ای ملی شروع شد و سپس توسعه یافت. 

بایستی برای مهاجرت ها از شهر های کویری آماده شویم

سید محمد بهشتی رئیس سازمان میراث فرهنگی ایران نیز در این برنامه گفت: دلیل منطبق بودن اطلس های مختلف زلزله و سیل و پراکندگی جمعیت محل سوال است. امروزه اطلاعات در خصوص زمین کشورمان به اندازه ای زیاد است که نمیتوانیم تصور کنیم گذشتگان چگونه بدون این اطلاعات زندگی می کرده اند. اگر توجه کنید راه های باستانی مشکلات کمتری نسبت به راه های جدید دارند؛ به عنوان مثال جاده های تاریخی رشت و فیروزکوه که باستانی هستند همراه مشکل کمتری دارند و این موضوع از شناخت گذشتگان ما از زمینه ها بر می آید.

وی ادامه داد: زمینه حاصل شناخت بشر از سابقه تاریخی محل زندگی خود است؛ به همین جهت باید به تجربه زیستی گذشتگان خود در راهسازی باید بیشتر اعتماد کنیم. سوال می شود، چرا در ۹۰۰ کیلومتر سواحل دریای خزر خطوط کشتیرانی پیشرفته ای با وجود تکنولوژی وجود ندارد. اگر تجربه تاریخی زیست در این سرزمین مورد مطالعه قرار بگیرد، پاسخ بسیاری از سوال ها داده خواهد شد . در شرایطی که بسیاری از شهرهای کویری رو به خالی شدن از سکنه پیش می رود چرا برای شروع مهاجرت ها اماده نشده ایم و امکاناتی طرح ریزی نشده است . لازم است که برای مهاجرت هایی که آغاز خواهد شد مرکز تحقیقات راه و مسکن شروع به کار کرده و برای شرایطی که زمین ما در حال جواب کردن ما است اماده شویم .

اطهر نژادی مشاور مقام عالی وزارت راه و شهرسازی نیز در این مراسم گفت: پژوه پیشران توسعه اقتصاد کشور است به شرطی که منطبق با سرشت سرزمین ایران باشد. مرکز تحقیقات بنابر سابقه طولانی که دارد می تواند بازویی قدرتمند برای ایجاد تحقیقات مثمر ثمر در کشور باشد. تمامی اهدافی که مجموعه وزارت راه تدوین شده است موضوع انجام پژوهش های راه و مسکن توسط این بازوی قدرت است . همچنین لازم است که این مرکز در خصوص کمبود های قانونی موجود در حوزه مسکن و شهرسازی همکاری های لازم را مبذول دارد .

وی ادامه داد: لازم است که برای توسعه تحقیقات با دانش بنیان ها و دانشگاه ها همکاری کافی داشته باشیم . 



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب