دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آذر 1403 - 12:21
عصر امید غذا و فراسودمندها؛

«قهوه‌ساز صنعتی» بومی‌سازی شد؛ مقابله با ۷۰ درصد قطعات قاچاق و ارزبری

«قهوه‌ساز صنعتی» بومی‌سازی شد؛ مقابله با ۷۰ درصد قطعات قاچاق و ارزبری
یک هسته فناور موفق به طراحی و تولید «قهوه‌ساز صنعتی» شده که قطعات آن تمام ایرانی است و از ارزبری و واردات قاچاق جلوگیری می‌کند.
کد خبر : 943747

فرشید ابراهیم‌دخت مدیرعامل هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد که در ششمین رویداد عصر امید با عنوان «غذا و فراسودمند‌ها» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه حضور داشت در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با معرفی محصول «قهوه‌ساز صنعتی» اظهار کرد: حتماً ماشین‌های تولید اسپرسو در کافه‌ها و رستوران‌ها را دیده‌اید، یکی از فعالیت‌های ما جنرال سرویس و تعمیر اینگونه ماشین‌هاست، در این راستا با کمک دانشگاه آزاد اسلامی محصولی با نام «قهوه‌ساز صنعتی» طراحی کردیم که صفر تا صد قطعات آن ایرانی است.

وی اضافه کرد: این محصول مولتی بویلر است، البته دو بویلر و تک‌بویلر هم یافت می‌شود که دستگاه‌های مشابه بیشتر مونتاژ بوده و قطعات آن صددرصد ایرانی نیست.

مدیرعامل هسته فناور عنوان کرد: کارگاه کوچکی که به تولید محصول قهوه‌ساز صنعتی اقدام کرده، ۹۵ درصد قطعات را از ایتالیا وارد کرده که ۷۰ درصد آن به‌صورت قاچاق از مرز‌های جنوبی وارد کشور می‌شود.

ابراهیم‌دخت متذکر شد: قطعات وارداتی قهره‌ساز صنعتی فوق‌العاده گران است، به‌عنوان مثال قطعه‌ای که در ایران می‌توان با ۵۰۰ میلیون تومان تولید کرد با ۳ میلیارد تومان وارد کشور می‌شود، تازه اگر موجود باشد.

وی بیان کرد: محصول تولیدشده در هسته فناور ۳۰ تا ۴۰ درصد از نمونه‌های مشابه خارجی ارزان‌تر است.

مدیرعامل هسته فناور با بیان اینکه آموزش ساخت قهوه‌ساز صنعتی را زیرنظر سازمان فنی و حرفه‌ای آموزش هم می‌دهیم، ادامه داد: همچنین مهارت تعمیر «قهوه‌ساز صنعتی» را به متقاضیان ارائه می‌کنیم و علاقه‌مندان مدرک مهارت فنی و حرفه‌ای دریافت می‌کنند.

ابراهیم‌دخت در بخش دیگری از گفت‌و‌گو خبرنگار آنا با بیان اینکه قطعات قهوه‌ساز صنعتی تمام ایرانی است، خاطرنشان کرد: به جز واترپمپ سایر قطعات ایرانی است، البته واترپمپ را هم می‌توان بومی‌سازی کرد.

وی درباره اینکه رویداد عصر امید تا چه اندازه می‌تواند ارتباط بین شرکت‌ها، صنعت و دانشگاه را رشد داده و تقویت کند؟ چنین پاسخ داد: درصورتی که مسئولان حمایت کنند تا از متخصصان مکانیک، الکترونیک، استادان دانشگاه و دانشجویان متخصص در این زمینه کمک بگیریم می‌توانیم کیفیت دستگاه را بسیار بالاتر ببریم.

مدیرعامل هسته فناور تشریح کرد: با حمایت دانشگاه و متصل شدن هسته فناور ما با صنعت می‌توان به آینده امیدوار بود، محصول تولید شده مورد استفاده در کارخانه‌ها و رستوران‌هاست و ارتباط مستقیمی با صنعت دارد.

به گزارش آنا، ششمین رویداد ملی عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان «غذا و فراسودمند‌ها» از ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور در حوزه صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد و فناوران محصولات فناور و دانش‌بنیان خود را در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنایع غذایی، امنیت غذایی و ... به نمایش گذاشتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب